Ρέμος: "Έτσι θέλω να είναι το 2010"

04.01.2010
Τραγουδάει τον έρωτα εδώ και 22 χρόνια. Τι κι αν του... ξεφεύγει; Έτσι είναι. Τα «Love Stories» δεν έχουν πάντα happy end. Είναι σαν την ευτυχία. Μόνο στιγμές. Χαρά, λύπη, πόνος, αναμνήσεις. Όλα γίνονται τραγούδια, κομμάτια ψυχής ενός καλλιτέχνη που ό,τι ερμηνεύει το κάνει χρυσό ή πλατίνα!

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Φέτος επέστρεψε σ’ έναν πολύ αγαπημένο του χώρο, στο «Διογένης Studio», εκεί απ’ όπου πρωτοξεκίνησε όταν κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Εκεί που άρχισε ο θρίαμβος, μια χρυσή καριέρα.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος για την επιστροφή μου αυτή», ήταν τα πρώτα του λόγια, όταν καταφέραμε να τον συναντήσουμε λίγο πριν βγει στην πίστα και κάνει τη νύχτα εκρηκτική, στο μαγαζί όπου κάθε βράδυ δεν πέφτει καρφίτσα.

«Νιώθω ότι ο χώρος έχει μαζέψει την ενέργεια όλων αυτών των μεγάλων καλλιτεχνών που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς εδώ. Αισθάνομαι πως πραγματικά είναι το σπίτι μου!».

Όλα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι είναι τελειομανής. Το μουσικό σόου «Love Stories» είναι γεμάτο εκπλήξεις - μέχρι και ακροβάτες έχουν έρθει από το εξωτερικό και κόβουν την ανάσα - κινούμενοι σε φαντασμαγορικά πολυεπίπεδα σκηνικά του Κωνσταντίνου Ζαμάνη αλλά και χορευτές που στην κυριολεξία «πετάνε»!

Ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης φιλοτέχνησε τα εντυπωσιακά κοστούμια που παραπέμπουν σε ξένο βαριετέ, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο «θεατρικός» Αντώνης Καλογρίδης, ο οποίος οπτικοποίησε τα τραγούδια του Αντώνη Ρέμου.

Αν σας ζητούσα να μου πείτε πώς σας βρίσκει η Πρωτοχρονιά με ένα τραγούδι σας, ποιο θα ήταν το ιδανικό;

«Το "Έχω εσένα" του αγαπημένου μου φίλου Αντώνη Βαρδή. Κι αυτό γιατί είμαι γεμάτος από την αγάπη του κόσμου, που μου τη δείχνει και φέτος αγκαλιάζοντας τη μουσική παράσταση "Love Stories", και απόλυτα ικανοποιημένος από τους συνεργάτες μου. Το συγκρότημα των 1550, που μου βγάζει και τη ροκ πλευρά μου, και τις νέες φωνές που έχω δίπλα μου, τη Νίκη Κωνσταντινίδου, την Εύα Γιωβανέκου και τον Δημήτρη Τικτόπουλο».

Λόγια και σκέψεις χαράς
Αποφεύγει να μιλήσει για τη μοναξιά του καλλιτέχνη. Αυτές οι μέρες είναι μόνο για λόγια και σκέψεις χαράς. Άλλωστε, το έχει πει, ότι το τίμημα του πρωταγωνιστή είναι η μοναξιά. Όταν όμως ανεβαίνει στη σκηνή, τα ξεχνάει όλα.

«Συντονιστείτε στο χτύπο της καρδιάς μου», προτρέπει τους θαμώνες. Κι εκείνοι τον ακολουθούν σε παραλήρημα κεφιού. Τραγουδάει τις ερωτικές τους φαντασιώσεις πότε μέσα σε ένα δάσος και πότε σε μια «βροχή» από στίχους (σ.σ.: τα εφέ είναι φοβερά) και άλλες εντυπωσιακές εικόνες. Τους απογειώνει με τις παλιές επιτυχίες του, «Μα δεν τελειώσαμε», «Ποια νομίζεις ότι είσαι», «Έλα να με τελειώσεις» και πολλές άλλες. Αλλά και με το πιο καινούργιο, το «Τέρμα η ιστορία», που έχει γίνει σουξέ.

«Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να φέρει σε όλο τον κόσμο μια διέξοδο από την οικονομική κρίση που διανύουμε», είναι η ευχή του, ενώ ήδη η εισαγωγή με τα τραγούδια του έχει ξεκινήσει.

«Να υπάρξει μια γερή ανάσα για όλους», συνεχίζει, «και κυρίως να έχουμε υγεία, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Να βλέπουμε την καινούργια χρονιά με θετική ενέργεια, για να μας φέρει μόνο καλά πράγματα».

Τι είναι εκείνο που δεν κάνατε το 2009 και θέλετε να το κάνετε μέσα στο 2010; μόλις που προλαβαίνω να τον ρωτήσω.

«Διακοπές. Κι εύχομαι να καταφέρω το 2010 να κάνω ένα διάλειμμα για να απολαύσω λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς», μου φωνάζει καθώς βρίσκεται σχεδόν πίσω από την πίστα. Σίγουρα το μυαλό του ταξιδεύει στο χιονισμένο Πήλιο,  στις Μηλιές, όπου βρίσκεται το «ησυχαστήριό» του!