Την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους φιλοξένησαν ο Τάσος Ιορδανίδης και η Ζωή Κρονάκη στο «Καλημέρα Είπαμε;» με αφορμή τον ρόλο της στη νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Το Δίχτυ», ανακαλύπτοντας πως έχουν κάτι κοινό. Και οι τρεις μετράνε από 16 χρόνια κοινής ζωής με τους συζύγους τους.
Η συζήτηση όμως δεν ξεκίνησε από αυτό και το αν υπάρχει τελικά συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο. Η συζήτηση ξεκίνησε με το πρόσφατο reunion της «Ερατούς» με τον Μπαλαμό, Απόστολο Γκλέτσο για ένα guest.
«Ήταν πολύ ωραία. Πάντα είναι πολύ ωραίο να βρίσκομαι και με τον Αποστόλη, καλά με τον Μανούσο… Είναι σαν να πηγαίνω πίσω σε χρονοκάψουλα, σε χρόνια που πια δεν είμαι εγώ, είναι μια υπενθύμιση νιότης» είπε αρχικά η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για αυτό.
-Αν γινόταν τώρα, οι Ψίθυροι Καρδιάς, που θα βρίσκαμε την Ερατώ και τον Μπαλαμό;
«Γιαγιά. Γιατί κάνουν παιδιά νωρίς, άρα γίνονται νωρίς παππούδες και γιαγιάδες. Είχα γνωρίσει γυναίκα στην ηλικία μου που είχε και εγγόνια»
-Πιστεύεις ότι θα είχε ευδοκιμήσει αυτός ο έρωτας με τα χρόνια;
«Όχι, όχι. Πολλά παιδιά, δουλειές…Υποχρεώσεις»
-Χάνεται έτσι ο έρωτας στα χρόνια; Από τις υποχρεώσεις;
«Ο έρωτας με την έννοια που τον είδαμε στους Ψίθυρους, φυσικά δεν θα ήταν το ίδιο. Δηλαδή, το εμποδιζόμενο συναίσθημα πάντα έχει μια ένταση. Μετά όταν μπει στη…φόρμα, φαντάζομαι μες στα χρόνια θα άλλαζε. Δεν σημαίνει ότι θα φύγει, αλλά αλλάζει σίγουρα»
-Το ίδιο είναι και οι σχέσεις νομίζω. Μεταλλάσσονται από τον έρωτα στην αγάπη, αλλά το συναίσθημα δεν χάνεται (είπε η Ζωή Κρονάκη)
-Εσείς τι κάνετε με τον Φάνη; (ρώτησε ο Τάσος Ιορδανίδης
«Καλά είμαστε»
-Εννοώ τι κάνετε και διατηρείτε τη σχέση σε εγρήγορση. Γιατί ,πόσα χρόνια;
«!6 χρόνια. Θεωρώ ότι θέλει προσπάθεια. Δεν είναι κάτι που γίνεται μαγικά και απλά συμβαίνει. Θέλει να προσπαθείς και να αναθεωρείς και να το ξαναβλέπεις. Και κάποιες φορές πετυχαίνει και άλλες όχι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει συνταγή. Συνταγή μπορεί να έχει κάποιος σε άλλες ηλικίες που έχει μια σχέση που έχει φτάσει τα 50 χρόνια και μπορεί να μας πει τι κάνουν. Τώρα νομίζω ότι είμαστε καθ’ οδόν»
-Τα παιδιά είναι κριτές σε αυτά που κάνετε στην τηλεόραση;
«Μην φανταστείς ότι τα παιδιά μας ξημεροβραδιάζονται πότε θα μας δουν στην τηλεόραση, τους είναι και λίγο αδιάφορο και έτσι πρέπει. Τη σειρά προχθές δεν την είδαν, θα την δουν κάποια στιγμή. Τον Φάνη(σ.σ. Μουρατίδη) στο παιχνίδι τον είδαν λίγο.
Δεν είναι το σημαντικότερο στη ζωή τους ότι εμείς βγαίνουμε στην τηλεόραση και στο θέατρο. Μα δεν είναι και σημαντικό, είναι η δουλειά μας. Όταν μας δουν σε κάτι, στο θέατρο κυρίως μετά καθόμαστε και το συζητάμε και πολλές φορές βλέπουν πράγματα που εμείς δεν τα βλέπουμε έτσι και τα βλέπουν αλλιώς και σχεδόν πάντα έχουν δίκιο. Το βλέμμα των νέων ανθρώπων, έχει άλλη αντίληψη»