Γιάννης Αϊβάζης: "Aϊ-Βασίλης θα είμαι εγώ φέτος"

01.01.2010
Ο χαρακτήρας του τον κάνει ακόμη πιο γοητευτικό. Μιλάει φιλικά, χαμογελάει πηγαία και κοιτάζει πάντα στα μάτια το συνομιλητή του. Ο ηθοποιός και παρουσιαστής του παιχνιδιού «Παταγονία», για το οποίο έχει δημιουργηθεί τόσος σάλος

Από τη ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

Ο χαρακτήρας του τον κάνει ακόμη πιο γοητευτικό. Μιλάει φιλικά, χαμογελάει πηγαία και κοιτάζει πάντα στα μάτια το συνομιλητή του. Ο ηθοποιός και παρουσιαστής του παιχνιδιού «Παταγονία», για το οποίο έχει δημιουργηθεί τόσος σάλος, επέστρεψε από τα κρύα και μας περιγράφει την εμπειρία του. Όσο για την αγαπημένη του κόρη, Ισμήνη, και τη σύντροφό του, Μαρία Κορινθίου, ο Άγιος Βασίλης ήρθε φέτος από το Νότιο Πόλο και θα είναι ο ίδιος ο Γιάννης Αϊβάζης!

Τι έγινε με την Παταγονία, Γιάννη; Πέρασες δύσκολα; Αρρώστησες;

«Δεν αρρώστησα, όχι. Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο, κάποιοι αντέχουν, τα καταφέρνουν, ενώ άλλοι όχι. Έχει ανατροπές που θα φανούν από το πρώτο επεισόδιο. Έπρεπε να συνηθίσουμε όλοι την αλλαγή του κλίματος στο Νότιο Πόλο, της ώρας, της ροής της ζωής μας. Ευτυχώς, γυρίσαμε σώοι και αβλαβείς».

Τι πήρες μαζί σου και τι έφερες από εκεί;

«Πήρα καλή διάθεση και έφερα πολλές εικόνες από τρομερά τοπία και πάρα πολύ χιόνι».

Τι σου έλειψε και τι όχι όσο βρισκόσουν εκεί;

«Μου έλειψε η κόρη μου και η σύντροφός μου, ενώ δεν μου έλειψαν τα ελληνικά δεδομένα, η ελληνική πραγματικότητα. Έφυγα με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και γύρισα με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!».

Αυτόν τον καιρό τι κάνεις;

«Ξεκουράζομαι και περιμένω να... βγει η "Παταγονία". Είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχει βγει στην ελληνική τηλεόραση. Βλέποντάς το, θα πειστούν ακόμα κι εκείνοι που έλεγαν "δεν θα τα καταφέρεις". Στο θέατρο αποφασίσαμε με τη Ζωή Λάσκαρη να μη χαραμίσουμε για δύο μήνες "Το γλυκό πουλί της νιότης" και να το αφήσουμε για τον επόμενο χρόνο».

Η Μαρία εμφανίζεται φέτος για πρώτη φορά στο θέατρο. Πήγες να τη δεις;

«Σαφώς. Μου έκαναν εντύπωση το τσαγανό και το ταλέντο της. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός. Όταν πρόκειται για τον άνθρωπό μου, είμαι αυστηρός. Ήταν ευχάριστη έκπληξη και με έβγαλε ασπροπρόσωπο».

Ποιος επηρεάζει τον άλλο;

«Υπάρχει πάντα συζήτηση. Η Μαρία ακούει, σέβεται, υπολογίζει. Άντεξε μια περιοδεία με το θέατρο το καλοκαίρι και "καπάκι" έφυγα στην Παταγονία. Είναι δύσκολη η συμβίωση δύο ηθοποιών».

Πώς αισθάνεσαι που η ζωή σου βρίσκεται συνέχεια στο προσκήνιο;

«Όταν γύρισα, "πέτυχα" πολλά δημοσιεύματα που έλεγαν ότι χώρισα από τη Μαρία. Γελούσα. Τι να κάνω; Δεν έχω να δώσω λόγο σε κανένα, μόνο στη σύντροφό μου. Από τη μια επιβραβεύεται η δουλειά μου, από την άλλη καταντά κουραστικό».

Τι δεν αντέχεις στη ζωή του σταρ;

«Να δημιουργούν προβλήματα λέγοντας πράγματα που δεν ευσταθούν. Όταν δεν μπορούν να ασχοληθούν μαζί μου, ασχολούνται με τη Μαρία και το παιδί μου. Αυτό με "χαλάει"».

Δεύτερο παιδάκι θέλεις;

«Βέβαια. Να ηρεμήσει λίγο η Μαρία και... (Γέλια.)».

Ο γάμος αναμένεται το Πάσχα;

«Ποιος τα λέει αυτά; Ποιος έβγαλε την ημερομηνία;».

Μας το δήλωσε πριν από λίγο καιρό η Μαρία. Άλλαξαν τα σχέδια;

«Άμα το είπε η Μαρία... (Γέλια.)».

Αν και δεσμευμένος και με παιδί, δεν έχεις χάσει το κοινό σου και ιδιαίτερα τις θαυμάστριές σου. Πώς τα καταφέρνεις;

«Είναι ευχάριστο αυτό. Σαφώς απογοητεύει μερικούς fans, αλλά δεν νομίζω ότι η δέσμευση σε κάνει να χάσεις το κοινό σου. Προσπαθώ να κάνω καλές δουλειές».

Τι περιμένεις από το 2010;

«Υγεία στους δικούς μου και σε όλο τον κόσμο. Θέλω να είμαι καλός πατέρας και να μεγαλώσω ένα άξιο παιδί».

Έχεις νιώσει μοναξιά;

«Έχω ένα εκπληκτικό παιδί και μια πανέμορφη σύντροφο, την οποία αγαπώ πολύ και εξακολουθώ να είμαι ερωτευμένος μαζί της - πολύ περισσότερο! Δεν μπορώ να νιώσω μοναξιά. Στην Παταγονία αναθεώρησα και ένιωσα μοναξιά. Μου έλειψαν. Άνθρωπος είμαι, όχι super ήρωας».

Υπάρχει κάτι που φοβάσαι;

«Τώρα ναι. Πριν από τη γέννηση της μικρής όχι. Φοβάμαι για την Ισμήνη. Πλέον φοβάμαι και τα αεροπλάνα. Όταν μπαίνω, σκέφτομαι διάφορα».

Οι εορταστικές ημέρες σας βρήκαν στην Αθήνα.

«Ναι. Δεν μπορώ άλλα χιόνια! Θα "κλέψουμε" 2-3 ημέρες για να πάμε κάπου και οι τρεις μας. Χρωστάω στη Μαρία ένα ταξίδι».

Τι κάνεις για τον Γιάννη Αϊβάζη και δεν μπορεί να σε εμποδίσει κανένας;

«Να παίζω μπάλα κάθε Δευτέρα. (Γέλια.) Το πιο σημαντικό όμως είναι να ονειρεύομαι».

Κάνεις πράγματα που προκαλούν. Το πρόσφατο βιντεοκλίπ των ΟΝΙΡΑΜΑ με γυμνή φωτογράφηση Αϊβάζη - Κορινθίου για το AIDS. Δεν είναι «προχωρημένο» για την ελληνική οικογένεια;

«Σε ποια εποχή ζούμε; Μιλήσαμε με τον τρόπο μας».

Τα μάτια που θα «πέσουν» στο κορμί της συντρόφου σου δεν τα ζηλεύεις;

«Είναι όμορφο, γιατί να το ζηλέψω; Κι εγώ κοιτάζω και θαυμάζω τα όμορφα».

Έχεις μανία με την εικόνα που βγάζεις προς τα έξω;

«Όχι, βγαίνω όπως νιώθω, δεν προσέχω ποτέ».

Πότε κλαις, Γιάννη;

«Έχω κλάψει πολλές φορές και δεν θα φοβηθώ να κλάψω πάλι. Όταν είμαι μόνος μου, ούτε καν μπροστά στη Μαρία. Κλαίω και από χαρά. Αυτό καταφέρνει να μου το προκαλεί η κόρη μου. Κλαίω και για πράγματα που με έχουν χαράξει στο παρελθόν. Οι δύσκολες καταστάσεις, όμως, με έχουν δυναμώσει. Έχω περάσει χωρίς ρεύμα στο σπίτι μου, χωρίς φαγητό, μόνο με τον εαυτό μου».

Περίμενες τέτοια επιτυχία;

«Δεν ήξερα το μέγεθός της. Ήρθε ένα κοριτσάκι στην περιοδεία μου το καλοκαίρι και μου είπε ότι έχει 450 φωτογραφίες μου στο κινητό της. Αμέσως κατάλαβα και την ευθύνη που έχω προς κάποιους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά, που ως προβεβλημένα άτομα πολλές φορές επηρεάζουμε και διαμορφώνουμε συνειδήσεις».

Την Ισμήνη τι είδους αστέρι τη φαντάζεσαι;

«Το πιο λαμπρό. Είναι δύσκολο για ένα παιδί που μεγαλώνει με δύο γνωστούς ηθοποιούς. Πρέπει να προσπαθήσει δέκα φορές περισσότερο για να αποδείξει το ταλέντο της».

Με ποιον τρόπο κάλυψες το «κενό» που άφησε η απουσία σου;

«Δεν καλύπτεται, ειδικά απέναντι στη μικρή. Το συναίσθημα που είχα στο αεροπλάνο γυρίζοντας από την Παταγονία ήταν στεναχώρια, γιατί έχασα πράγματα που έκανε και δεν ήμουν εκεί. Μάθαινα από τη Μαρία αν έβγαλε δοντάκι, τι έπαθε... Μιλούσαμε κάθε μέρα, εκτός από τις φορές που ήταν δύσκολο λόγω συνθηκών».

Γύρισες λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλια της Ισμήνης...

«Είχα θέσει ως όρο πριν φύγω για την Παταγονία να επιστρέψω στην Ελλάδα πριν από τις 18 Δεκεμβρίου, για να προλάβω  τα πρώτα γενέθλια της κόρης μου».

Τι δώρο θα φέρει στην Ισμήνη ο Άγιος Βασίλης;

«Φέτος ξεκινάω να κάνω εγώ τον Άγιο Βασίλη, για την Ισμήνη αλλά και τη Μαρία. Έχω ετοιμάσει τα πάντα. Αγόρασα στολή να ντυθώ και έχω ρυθμίσει ακόμα και την έξοδο διαφυγής μου... από την καμινάδα. Θέλω η κόρη μου να έχει ωραίες εικόνες μεγαλώνοντας. Τα δώρα είναι έκπληξη!».