Η νευρική ανορεξία σκότωσε την Μέρφι

22.12.2009
Προβληματισμός επικρατεί ακόμα για τα αίτια που οδήγησαν στην ανακοπή καρδιάς και τον θάνατο της 32χρονης ηθοποιού Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Murphy). Καθώς η αυτοψία του σώματος της άτυχης κοπέλας ολοκληρώνεται, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Μέρφι υπέφερε από νευρική ανορεξία, η οποία συντέλεσε δραματικά στον πρόωρο θάνατό της.

Προβληματισμός επικρατεί ακόμα για τα αίτια που οδήγησαν στην ανακοπή καρδιάς και τον θάνατο της 32χρονης ηθοποιού Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Murphy). Καθώς η αυτοψία του σώματος της άτυχης κοπέλας ολοκληρώνεται, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Μέρφι υπέφερε από νευρική ανορεξία, η οποία συντέλεσε δραματικά στον πρόωρο θάνατό της.

Πριν από δυόμιση εβδομάδες, η αμερικανίδα σταρ είχε κάνει μια λαμπερή εμφάνιση σε μια επίδειξη μόδας στο Λος Άντζελες και πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν πως η Μέρφι έδειχνε τραγικά αδύνατη, ενώ και η ίδια είχε παραδεχτεί πως αντιμετωπίζει προβλήματα με το βάρος της.

Μερικοί καλεσμένοι εκείνης της επίδειξης είχαν υποστηρίξει πως η Μέρφι όχι μόνο έδειχνε πολύ αδύνατη αλλά δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της. Μιλώντας στο δίκτυο Fox, η Μπρίτανι είχε παραδεχτεί τότε:¨

"Είμαι λιγάκι πιο αδύνατη τώρα σε σχέση με το βάρος που θα ήθελα να έχω".

Πάντως χθες (21/12/2009), ο βοηθός σερίφη Έντ Γουίντερ ( Ed Winter) που ερευνά την υπόθεση - ο ίδιος ερευνούσε και το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον- επέμεινε πως η αυτοψία έδειξε πως ο θάνατος της Μέρφι οφείλεται σε φυσικά αίτια και όχι στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Τα οριστικά συμπεράσματα της αυτοψίας αλλά και των τοξικολογικών & νευρολογικών τεστ θα βγουν το συντομότερο σε έξι εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tmz.com, στο σπίτι της άτυχης ηθοποιού βρέθηκαν δεκάδες συνταγές φαρμάκων, ανάμεσά τους και εκείνη του "Vicodin", ναρκωτικού που βρέθηκε και στο σπίτι του Μάικλ Τζάκσον.

Πηγές του ίδιου site, ανέφεραν πως η Μέρφι προσπαθούσε να ξεπεράσει την εξάρτησή της από το εν λόγω φάρμακο, που ξεκίνησε μετά από μια σειρά αισθητικών επεμβάσεων στις οποίες προέβη.

Ταυτόχρονα και ξεπερνώντας το πρώτο σοκ του θανάτου, τη σιωπή του έλυσε και ο σύζυγος της Μέρφι, ο βρετανός σεναριογράφος Σίμον Μόντζακ (Simon Monjack), δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο "Access Hollywood":

"Η ζωή μου καταστράφηκε. Η Μπρίτανι ήταν άρρωστη από λαρυγγίτιδα πριν μερικές μέρες και είχαμε επισκεφτεί το γιατρό. Η Σάρον (η μητέρα της Μέρφι) μπήκε στο μπάνιο γιατί η Μπρίτανι είχε αργήσει να βγει υπερβολικά. Έπειτα έβαλε τις φωνές και αμέσως κάλεσα τις πρώτες βοήθειες".

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Τhe Mail" υποστηρίζει πως οι φίλοι της Μέρφι διατηρούσαν υποψίες για το σύζυγο της άτυχης ηθοποιού, τον οποίο παντρεύτηκε το 2007, μετά από 4 μήνες γνωριμίας.

Η εφημερίδα "Hollywood Reporter" υποστηρίζει ότι ο Μόντζακ είχε πολλά χρέη, είχε συληφθεί στη Βιρτζίνια για απάτη και κλοπή πιστωτικής κάρτας ενώ αντιμετώπιζε πρόβλημα διαμονής στις ΗΠΑ εξαιτίας της βίζας του που έληγε. Τότε οι αρχές είχαν υποπτευθεί πως ο γάμος ανάμεσα σε εκείνος και στην Μπρίτανι Μέρφι αποτέλεσε ένα τέχνασμα για να ξεπεράσει το πρόβλημα βίζας.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως οι επιθέσεις εις βάρος του είναι ψευδείς και πως ο ίδιος είναι θύμα της ζήλειας που προκάλεσε η επιτυχία, η αναγνωρισιμότητά και η ευτυχισμένη οικογένεια που είχε δημιουργήσει.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια η 32χρονη Μέρφι είχε αποκτήσει κακή φήμη και πολλοί συνάδελφοί της υποστήριζαν πως αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στη συνεργασία μαζί της. Πρόσφατα, είχε απολυθεί από το καστ του θρίλερ "The Caller" μετά από γυρίσματα ενός μήνα στο Πουέρτο Ρίκο, ενώ είχε αντικατασταθεί και από την ταινία κινουμένων σχεδίων "Tinkerbell" του Ντίσνει (Disney).

Πρώην συνεργάτης της Μέρφι, ανέφερε χαρακτηριστικά στο περιοδικό "People":

"Δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί και ξέχναγε τα λόγια της. Δεν ήθελε να επαναλαμβάνει καμία λήψη και σκηνή. Την είχαν κατηγορήσει για χρήση ναρκωτικών αλλά εκείνη υποστήριζε πως πρόκειται για ψεύδη εις βάρος της".

Ταυτόχρονα, ακόμα άτομο του περιβάλλοντός της μίλησε στο ίδιο περιοδικό για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Μπρίτανι:

"Ζούσε τη ζωή της στα άκρα. Είχε πρόβλημα με τις ναρκωτικές ουσίες και την παρακαλούσαμε να ζητήσει βοήθεια. Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ξεκινούσαν από την χαμηλή εκτίμηση που έτρεφε για την εικόνα της. Έβαζε υπερβολικές ποσότητες μέικαπ, άλλαζε συχνά το χρώμα των μαλλιών της είχε εμμονή με το βάρος της και ήθελε να είναι όμορφη πάνω απ' όλα".