Εγώ πότε θα γίνω Νταϊάνα;

31.07.2007
Ξεκίνησε την «καριέρα» της στα media ως η «αχώνευτη» μοιχαλίδα του πρίγκιπα Κάρολου, που για χάρη της εκείνος διέλυσε το γάμο του με τη «θεά του βρετανικού λαού» Νταϊάνα. Το προηγούμενο Σάββατο η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς έσβησε τα 60 κεράκια της τούρτας της και σας διηγούμαστε την ιστορία της ζωής της, από τα πολύ δύσκολα χρόνια της μέχρι και σήμερα.

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Μπορεί για κάποιους celebrities γαλαζοαίματους το πιο δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, πράγμα να φαντάζει συχνά το πώς θα χτίσουν ένα διάσημο και αξιοπρεπές όνομα στο χώρο της showbiz, άλλοι όμως αφιερώνουν τον ίδιο χρόνο, αλλά πενταπλάσιο κόπο στο πώς να διαψεύσουν και να ακυρώσουν μια κακή φήμη που τους ακολουθεί πάνω από 20 χρόνια. Στους τελευταίους συναντάμε βέβαια την 60χρονη σήμερα σύντροφο του πρίγκιπα Κάρολου Καμίλα, που φαίνεται να διασκέδασε κάθε στιγμή του μεγαλοπρεπούς πάρτι που οργάνωσε το περασμένο Σάββατο ο ίδιος της ο σύζυγος με αφορμή τα 60ά γενέθλιά της.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, όταν οι γιοι του, πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, οργάνωναν με αφορμή τα δέκα χρόνια της απουσίας της αγαπημένης των Βρετανών αδικοχαμένης μητέρας τους Νταϊάνα συναυλία μνήμης σε ένα από τα μεγαλύτερα στάδια, τα καθίσματα του πριγκιπικού ζεύγους παρέμειναν επιδεικτικά άδεια Από την αρχή της σχέσης της Καμίλα με τον Κάρολο καταλαβαίνει κανείς ότι μεγαλύτερος εχθρός τους ακόμη και σήμερα δεν είναι τα media, που ποτέ δεν πήγαν με τα νερά τους, αλλά το «φάντασμα» Νταϊάνα.

Μια διακοσμήτρια στα βασιλικά ανάκτορα

Μέχρι τα πρώτα εφηβικά της χρόνια όλοι τη φώναζαν χαϊδευτικά «Μίλα» στο χωριό Πλάμπτον του ανατολικού Σάσεξ, όπου η οικογένεια Σαντ ζούσε μια ήρεμη ζωή. Γονείς της δούκισσας της Κορνουάλης ήταν ο Βρετανός αξιωματικός του στρατού Μπρους Σαντ ασχολιόταν και με την παραγωγή κρασιού, που πέθανε πριν από ένα χρόνο από καρκίνο, και η Ροσαλίντ Κιούμπιτ, βασιλικής καταγωγής.

Το 1965 έπιασε δουλειά σε ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία διακοσμητικής του Λονδίνου. Κακήν κακώς, όμως, τη σταμάτησε ο πατέρας της, αφού δεν ήταν ο σωστός προσανατολισμός για την κόρη του. Από νεαρή κοπέλα διαισθανόταν ότι ο χαρακτήρας της και κάποιες φορές η σοβαροφάνειά της δημιουργούν άθελά της εχθρούς και μεγάλα «όχι».

Ένα από αυτά τα «όχι» εισέπραξε από τη βασιλική οικογένεια όταν τη δεκαετία του 70 είχε διαρρεύσει η σχέση της με τον Κάρολο. Πριν από το γάμο της το 1973 η Καμίλα ήταν η φιλενάδα του πρίγκιπα Κάρολου, αλλά τότε είχε «φάει» πόρτα από τα ανάκτορα, αφού θεωρήθηκε ότι «δεν είναι κατάλληλη να κυοφορήσει τα παιδιά του πρίγκιπα». Έτσι, ένας έρωτας αποσιωπήθηκε, χωρίς να υποψιάζεται κανείς τότε αυτή η μυστικότητα του ειδυλλίου τι ολέθριες συνέπειες θα είχε αργότερα. Η σχέση τους ξεκίνησε στις αρχές του 1970, όταν γνωρίστηκαν σε έναν αγώνα polo. Το 1973 η Καμίλα παντρεύτηκε το στρατιωτικό Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, προσωπικό φίλο του Κάρολου, και απέκτησε δύο παιδιά, τον Τομ και τη Λάουρα. Τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν. Καθ όλη τη διάρκεια του γάμου τους η Καμίλα και ο σύζυγός της διατηρούσαν εξωσυζυγικές σχέσεις. Εκείνη συνέχιζε να είναι η εξ απορρήτων ερωμένη του πρίγκιπα κι εκείνος συναντιόταν ερωτικά με τη Ρόζμαρι Πίτμαν, την οποία και παντρεύτηκε αργότερα. Τελικά, πήραν την απόφαση για διαζύγιο στις 3 Μαρτίου 1995.

Ο δρόμος προς την ανυποληψία
Τότε ήταν περίπου που η Νταϊάνα δημοσίως κατηγόρησε την Καμίλα ως την πέτρα του σκανδάλου για τη διάλυση του γάμου της. Χαρακτηρίζοντάς την «αρπαχτικό ροτβάιλερ», η αδικοχαμένη πριγκίπισσα μαρτυρούσε ότι η Καμίλα ήταν η πρώτη που έμαθε ακόμη και την πρόταση γάμου που θα της έκανε ο Κάρολος. Η δημοτικότητα της Καμίλα μάλιστα άγγιξε πάτο όταν σε βιογραφία της Νταϊάνα δημοσιευόταν μια ηχογραφημένη ερωτική συνομιλία του Κάρολου με την ερωμένη του, που καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα του γάμου του με την Νταϊάνα.

Ο πολυπόθητος γάμος
Στις 10 Φεβρουαρίου 2005 ανακοινώθηκε ότι η Καμίλα και ο πρίγκιπας Κάρολος θα παντρεύονταν στις 8 Απριλίου στο κάστρο του Ουίνσδορ με πολιτικό γάμο. Αλλά και εκεί η κακοτυχία ή το «φάντασμα» που λέγαμε νωρίτερα χτύπησε, αφού αναγκάστηκαν να τον αναβάλουν για 24 ώρες, προκειμένου ο Κάρολος να πάει στην κηδεία του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β. Από την άλλη, η βασίλισσα την τελευταία στιγμή δεν παραχώρησε το κάστρο για το γάμο, αφού έθεσε ως όρο για να γίνει ένας βασιλικός γάμος στα ανάκτορα ότι θα πρέπει να περάσουν πρώτα τρία χρόνια πολιτικού έγγαμου βίου. Και όπως ήταν φυσικό ούτε και παρευρέθηκε στο γάμο του γιου της με την Καμίλα. Σήμερα, πάντως, φαίνεται πως ο διάδοχος του θρόνου και η συμβία του έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα για εκείνη, αφού 61% του βρετανικού λαού πιστεύει ότι είναι καλή σύντροφος για τον πρίγκιπά τους.

Ο δρόμος, πάντως, για την απόλυτη κατάκτηση μιας υστεροφημίας ανάλογης αυτής της Νταϊάνα ακόμη φαίνεται να παραμένει ένα άπιαστο όνειρο και απωθημένο και των δύο.

Η παράδοση συνεχίστηκε
Η Καμίλα φαίνεται πως ακολούθησε την οικογενειακή της παράδοση και αυτό είναι ένα σύνηθες ανέκδοτο που τη συνοδεύει όλα τα χρόνια της σχέσης της με τον Κάρολο. Η θεία της Άλις Κέπελ ήταν η ερωμένη του βασιλιά Εδουάρδου του 7ου πριν ακόμη γίνει βασιλιάς και έχοντας τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας. Μάλιστα, όταν η Καμίλα γνώρισε τον Κάρολο, από την πρώτη στιγμή χρησιμοποίησε αυτήν τη σχέση της θείας της για να σπάσει τον πάγο και γιατί όχι; να προλειάνει το έδαφος για ό,τι επακολούθησε.