Γίνε ο επόμενος Ωνάσης

31.07.2007
Ακούς και διαβάζεις καθημερινά για rich and famous που οργώνουν το Αιγαίο και το Ιόνιο με τις πολυτελείς θαλαμηγούς τους φορώντας την τελευταία λέξη της μόδας από μπανιερά! Σημέρα μπορείς κι εσύ να έχεις την ευκαιρία να φορέσεις το καπέλο του καπετάνιου και με τα ίδια διάσημα σκάφη να οργανώσεις τις δικές σου πέντε αστέρων διακοπές. Πόσο κοστίζει το όνειρο; Διαβάστε το ρεπορτάζ μας.

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Είναι αλήθεια ότι οι διακοπές με σκάφος γίνονται της μόδας τα τελευταία χρόνια και ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να νοικιάσουν γιοτ με το πλήρωμα έτοιμο να υπακούσει στην πιο τρελή απαίτησή τους για να κάνουν τις πιο χαλαρές διακοπές εν πλω. Πολλά είναι και τα sites στο Internet που διευκολύνουν την απόφασή σας για σκαφάτες διακοπές και παρουσιάζουν πλεούμενα που έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας showbiz προς ενοικίαση.

Σε ένα από αυτά τα sites υπάρχουν προς ενοικίαση υπερπολυτελή γιοτ, ανάμεσά τους το «Αlexander» της οικογένειας Λάτση, που προσφέρεται στην τιμή των 630.000 ευρώ την εβδομάδα, αλλά και το «Τurama» του Σπύρου Λάτση, που ενοικιάζεται στην τιμή των 90.000 ευρώ την ημέρα!

Ο κατάλογος των πλοίων που μπορεί κανείς να νοικιάσει είναι μακρύς και περιλαμβάνει ακόμη και τη θρυλική «Christina Ο» του Αριστοτέλη Ωνάση, όπου μπορεί κανείς να καταλύσει πληρώνοντας 65.000 ευρώ την ημέρα, καθώς και το «Εsmeralda» του Πόλυ Χατζηιωάννου, που ενοικιάζεται με το πλήρωμά του έναντι του ποσού των 25.000 ευρώ την ημέρα

Ανάμεσα στους αυστηρούς όρους που περιλαμβάνονται στο συμφωνητικό ενοικίασης αυτών των θαλαμηγών συναντάμε τον όρο ότι δεν μπορούν να νοικιαστούν για λιγότερο από μία εβδομάδα, αλλά και το ότι οι ενοικιαστές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μέρη του σκάφους και να χρησιμοποιούν τα tenders αλλά και τα ελικόπτερα που διαθέτουν τα σκάφη.