Σκίζω τα ρούχα μου για να είμαι σέξι-ροκ

31.07.2007
Έξω από τα δόντια μιλάει η Σοφία Βόσσου στο «Λοιπόν» για όλους και για όλα... Για το χαρακτήρα της, για τον «καλό» της, με τον οποίο είναι μαζί επτά χρόνια, για το γάμο, ακόμη και για την «προχωρημένη» παραγγελία που έχει αφήσει όταν εκείνη θα βρίσκεται «εκτός επίγειων συνόρων», όπως λέει με το γνωστό χιούμορ της. Επίσης, δίνει την απάντησή της σε εκείνους που μιλάνε επικριτικά για τον Ανδρέα, ενώ σχολιάζει με τον τρόπο της την άδικη επίθεση που γίνεται στην Άντζελα Δημητρίου, την «άνευ λόγου» αντίδραση του Θανάση Πάτρα, την Άννα Βίσση και πολλούς άλλους.

Από την Κατερίνα Χριστακοπούλου

Οταν της ζήτησα συνέντευξη, μου είπε στο τηλέφωνο χαρακτηριστικά: «Ο.Κ., θα μπω στο παιχνίδι, αλλά θα έρθεις εδώ». Κι έτσι πήγα και τη βρήκα. Τη βρήκα περισσότερο σέξι από κάθε άλλη φορά, το ίδιο «έξω καρδιά» και με το χαρακτηριστικό χαμόγελό της. «Γιατί γενικά είμαι ένας τύπος βαράτε βιολιτζήδες! Δεν είμαι καθόλου τυπικό άτομο. Σου λέει τώρα ο κόσμος, είναι τόσο τρελή αυτή;».

Αυτό που μπερδεύει εμένα, επέμεινα, είναι η δήλωσή σου ότι σκίζεις τα ρούχα σου! «Όταν με βλέπω στον καθρέφτη με ταγέρ και γόβα, δεν θέλω τη ζωή μου! Αυτά τα ρούχα δεν πάνε στο μέσα μου. Για να καταλάβεις, αγοράζω ρούχα και μετά τα κόβω. Μια ψαλιδιά από δω, μια ψαλιδιά από κει και ας είναι και φίρμα το μοντελάκι. Μ αρέσει το προχωρημένο και τολμηρό ροκ ντύσιμο», μου εξήγησε.

Όταν όμως δεν είναι στα «όπα» της, πώς αντιμετωπίζει τις γκρίζες καταστάσεις; «Πάλι με χιούμορ. Εγώ μέχρι και σε κηδεία δικού μου ανθρώπου πήγα και προσπάθησα να το αντιμετωπίσω χιουμοριστικά. Στη δική μου την κηδεία έχω αφήσει παραγγελία: Θέλω να έρθουν όλοι οι άντρες μου. Να τους δω για μια φορά ακόμη πριν τους εγκαταλείψω και μετά κλείστε το φέρετρο». Ξεκαρδίστηκε, για να μου πει αμέσως μετά ότι μάλλον το εννοεί.

Ποτέ δεν λαχτάρησα να με δω νυφούλα

«Δεν είμαι γεννημένη για γάμο», ήταν η επόμενη «προχωρημένη» δήλωσή της. Έναν «καλό» σου, όμως, θα τον έχεις, επέμεινα. «Ναι. Έχω κι εγώ έναν καλό!». Παρατήρησα ότι κάνει μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις.«Άμα οι άντρες κάθονται, ναι», ήρθε η απάντηση με γέλια και άρχισε να περιγράφει τον αγαπημένο της.

«Ο καλός μου είναι επιχειρηματίας και μ αρέσει γιατί είναι πολύ όμορφος άντρας, αλλά πάνω απ όλα γιατί είναι ευγενής, είναι ψυχή και δεν έχει τη νοοτροπία του τύπου να σε πνίξει. Σου αφήνει χώρο. Σημαντικό είναι και ότι έχουν πολύ καλές σχέσεις με τον Ανδρέα. Τελευταία είχαν πάει μαζί και σε ένα γάμο. Όλοι οι πρώην καλοί μου είχαν άριστη σχέση με τον Ανδρέα. Διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να είναι καλοί μου και δεν μου αρέσουν οι ζήλιες κακού τύπου».

Μήπως με τον τελευταίο «καλό» σου αποφασίσεις να κάνεις τη γαμήλια στροφή; «Γιατί; Εξάλλου, σαν παντρεμένοι είμαστε, αφού συζούμε».

Μέσα στα δέκα χρόνια σχέσης με τον Ανδρέα δεν σκεφτήκατε ποτέ το γάμο;

«Μου το είχε πει ο χριστιανός, δεν το συζητώ! Αλλά, σου είπα, κάτι γίνεται με το γάμο και δεν μου πάει».

Ο Ανδρέας είναι σπάνιος άνθρωπος
Της θύμισα την ατάκα που μου πέταξε ότι είναι ικανή να σκοτώσει άνθρωπο για τον Ανδρέα! Την έχει θυμώσει που κάποιοι τον έχουν «πιάσει» άσχημα στο στόμα τους τώρα τελευταία και λένε τα πράγματα όπως θέλουν. «Ξέρεις, ο Ανδρέας είναι ευαίσθητος και στεναχωριέται πολύ με όλα αυτά», μου εξήγησε.

Τι είναι αυτό που σε δένει μαζί του ύστερα από τόσα χρόνια που έχετε χωρίσει;

«Με τον Ανδρέα αγαπηθήκαμε πάρα πολύ. Έχω ζήσει 10 υπέροχα χρόνια της ζωής μου μαζί του, είμαστε δεμένοι. Είναι εξαιρετικά σπάνιος άνθρωπος».

Υπάρχουν άλλα πράγματα που δεν σχετίζονται με τον Ανδρέα και σου προκαλούν στεναχώρια...

«Όταν ακούω να μιλάνε το ίδιο άσχημα για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος παραμένει το ίδιο σεμνό, καλό παιδί και δεν είναι αχάριστος».

Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι κανένας δεν έχει ασκήσει κακή κριτική στον Χρήστο Φερεντίνο;

«Θα έρθει και η σειρά του Φερεντίνου!».

Θα συνεργαζόσουν πάλι με τον Ανδρέα σε μια τηλεοπτική εκπομπή;

«Φυσικά. Πριν κάνουμε το Dream Show περνούσα μια περίοδο που με είχε κατεβάσει στα Τάρταρα. Ήμουν χαμένη από την τηλεόραση, αλλά και γενικά και το Dream με ανέβασε ως διά μαγείας. Εκεί που ήμουν στα πολύ ντουζένια μου καλλιτεχνικά, ξαφνικά μου κλείσανε όλες οι πόρτες. Και ξαφνικά μετά το Dream Show χτύπησε ξανά το τηλέφωνό μου».

Δεν άφησε, όμως, ασχολίαστο και τον Θανάση Πάτρα...

«Διαφωνώ μαζί του, γιατί έκανε ολόκληρη ιστορία άνευ λόγου. Η Έλντα Πανοπούλου κι εγώ τον βγάλαμε μέσα από την εκπομπή Μεταξύ μας, γιατί είχαμε διακρίνει το ταλέντο του. Έπρεπε όμως να καταλάβει ότι ένας κύκλος για εκείνον έκλεισε. Με πείραξε πολύ που έβγαινε κι έλεγε ότι αν ήταν μάγκας ο Ανδρέας, δεν θα το έκανε. Δεν του πήρε ο Ανδρέας την εκπομπή! Το κανάλι δεν ήθελε. Να έχουμε λίγο σεβασμό! Ο Θανάσης είναι μόνο 2 χρόνια ως παρουσιαστής στην τηλεόραση και ο Ανδρέας έχει μια εμπειρία σχεδόν 15 χρόνων».

Στη συνέχεια της συζήτησής μας η Σοφία μίλησε και για την Άντζελα Δημητρίου και όσα λέγονται για εκείνη τελευταία. «Να μη μου πειράζει κανείς την Άντζελα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Έχουν βρει την Άντζελα και τη βαράνε. Δεν είπε ποτέ ότι είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου! Ούτε έχει πειράξει ποτέ άνθρωπο. Είναι μια πολύ καλή τραγουδίστρια και έχει γράψει τη δική της ιστορία στο τραγούδι. Ο κόσμος την αγαπάει».

Όσο για την Άννα Βίσση;

«Όταν ο Θεός έκανε την Άννα Βίσση, είχε μεγάλα κέφια. Δεν της λείπει τίποτα. Ξέρεις, είμαι η πρόεδρος του φαν κλαμπ της Άννας, γιατί πάντα ήμουν η Νο1 θαυμάστριά της για τα φωνητικά και σκηνικά χαρίσματά της. Την αγαπώ πολύ», μου είπε με ενθουσιασμό.

Με τους δημοσιογράφους έχω μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης
«Δεν είχα ποτέ παράπονο από τους δημοσιογράφους. Τους σέβομαι γιατί με έχουν σεβαστεί», είπε και θυμήθηκε όταν της τηλεφώνησε ένας δημοσιογράφος που είχε στα χέρια του δικές της γυμνές φωτογραφίες με μπικίνι και ήθελε να τις δημοσιεύσει. «Εκείνη την περίοδο ήμουν χοντρούλα και του είπα: Βρε, αγόρι μου, αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι αισθητικά ωραίες! Τι θέλεις, δηλαδή, να με βλέπουν τα παιδάκια και να τρώνε όλο το φαγητό τους στην παραλία;».

Η Σοφία παραδέχτηκε ότι τελικά αυτός ο «γλυκός δημοσιογράφος» δεν ήταν κακεντρεχής, γιατί και την έγκρισή της ζήτησε και δεν τις δημοσίευσε. «Τώρα που αδυνάτισα και είμαι 62 κιλά βγάλτε μου με μαγιό όσες φωτογραφίες θέλετε Ξέρεις, ξαφνικά γύρισε ο εγκέφαλός μου και είπα δεν θα ξαναπαχύνω ποτέ στη ζωή μου!».

Η καινούργια δουλειά της
Φέτος η Σοφία υπογράφει τρία δικά της τραγούδια στον τελευταίο δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Να κοιμηθούμε αγκαλιά», ενώ γράφει τραγούδια και για τον Νίκο Μακρόπουλο, για τον οποίο λέει ότι θα είναι «η έκπληξη των επόμενων χρόνων». Τους καλοκαιρινούς μήνες έχει μετακομίσει προσωρινά για επαγγελματικούς λόγους στην Καλαμάτα σε έναν πολύ όμορφο χώρο, ενώ παράλληλα θα δώσει έναν κύκλο συναυλιών που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου και θα κλείσει στο τέλος Σεπτεμβρίου, πλαισιωμένη από μια καταπληκτική ροκ μπάντα, τα «Καπάκια».