Παν. Πετράκης: "Περιμένω το μεγάλο έρωτα"

29.10.2009
Τι σχέση έχει ο Λουκάς των «Μυστικών της Εδέμ» με μια «Vendetta»; Θα γίνει τελικά ζευγάρι με τη Νόρα; Ο Παναγιώτης Πετράκης, αν και έχει 11 χρόνια στο θέατρο, με σημαντικές δουλειές στο ενεργητικό του, ακόμα και στη Νέα Υόρκη, όπου παραλίγο να μείνει, έγινε γνωστός εν μια νυκτί από την αγαπημένη σειρά του Mega.

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Τι σχέση έχει ο Λουκάς των «Μυστικών της Εδέμ» με μια «Vendetta»; Θα γίνει τελικά ζευγάρι με τη Νόρα; Ο Παναγιώτης Πετράκης, αν και έχει 11 χρόνια στο θέατρο, με σημαντικές δουλειές στο ενεργητικό του, ακόμα και στη Νέα Υόρκη, όπου παραλίγο να μείνει, έγινε γνωστός εν μια νυκτί από την αγαπημένη σειρά του Mega. Ποια είναι όμως τα δικά του μυστικά; Τα όνειρά του; Ο δικός του έρωτας; Θέλει μια Νταίζη ή μια Νόρα στη ζωή του; Ή μήπως καμία από αυτές; Ο νεαρός ηθοποιός άνοιξε στο ΛΟΙΠΟΝ την καρδιά του, - είναι αλήθεια ότι το κάνει πολύ δύσκολα - και μας αποκάλυψε πολλά!

Δεν είναι κουραστικό να μη σε αφήνει ο κόσμος ούτε έναν καφέ να πιεις, όπως αυτή τη στιγμή που προσπαθούμε να κάνουμε τη συνέντευξη, καθώς σου δείχνει συνέχεια την αγάπη του;

«Καθόλου. Είναι πολύ όμορφο να σου δείχνει ο κόσμος την αγάπη του. Έχω μια έμφυτη ανάγκη ως άνθρωπος να αγαπιέμαι. Θέλω να με αγαπάνε. Αυτό βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί δεν μπορεί να σε αγαπάνε όλοι. Οπότε, όταν αυτό μου το εκδηλώνουν, τότε ευχαριστιέμαι πάρα πολύ. Σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει συμβεί να νιώσω λίγο άβολα, επειδή η εκδήλωση αυτού του συναισθήματος γίνεται με τρόπο υπερβολικό. Δηλαδή, μου έχει συμβεί να έρθει μια άγνωστη κυρία και να μου τσιμπήσει το μάγουλο. Εκεί τα έχασα για λίγο. Εκτός από κάποια μικρά μεμονωμένα περιστατικά, μου αρέσει όλο αυτό που ζω».

Είσαι ο άντρας που θα ήθελαν να έχουν για γαμπρό όλες οι πεθερές...

«Είδες; Πράγματι, το έχω πάθει αυτό. (Γέλια.) Και τώρα μπροστά σου συνέβη με μια κυρία. Μου το λένε συνέχεια όταν με βλέπουν στο δρόμο».

Είσαι τόσο καλό παιδί;

«Όσο δείχνει ο Λουκάς ή εγώ; (Γέλια.) Αυτό δεν το ξέρω. Σίγουρα στη ζωή μου δεν υποκρίνομαι κάτι που δεν είμαι. Αυτό που δείχνω, αυτό είμαι. Τώρα, ο Λουκάς ίσως παραείναι καλό παιδί, σε παρεξηγήσιμο βαθμό».

Ο Λουκάς στα «Μυστικά της Εδέμ» δεν είναι μόνο καλό παιδί, αλλά και το «λιμάνι» των φίλων του. Εσύ;

«Ναι, είναι ο κυματοθραύστης ή, θα προτιμούσα και μου αρέσει αυτή η έκφραση, είναι ο φύλακας-άγγελος της παρέας της Φεγγαρόπετρας. Εγώ έχω λίγους πολύ καλούς φίλους, αλλά η διαφορά μου με τον Λουκά είναι ότι δεν τολμώ να παρέμβω στη ζωή τους στο βαθμό που το κάνει εκείνος».

Είσαι χαμηλών τόνων, όπως και ο Λουκάς, και γνωρίζουμε λίγα πράγματα για την προσωπική σου ζωή. Για σένα είναι στάση ζωής αυτό;

«Θεωρώ ότι η προσωπική ζωή ενός καλλιτέχνη είναι άσυλο ή ένα τελευταίο φρούριο που πρέπει να κρατιέται ιδιωτικό. Δεν μ’ αρέσει ούτε να προκαλώ με την προσωπική μου ζωή ούτε να γίνεται θέμα σε βάρος της δουλειάς μου».

Ο Λουκάς έχει περάσει αυτό που λέμε «μεγάλο ερωτικό πάθος» και κάηκε. Ο Παναγιώτης;

«Το περιμένει ακόμα κι ελπίζει να μην καεί».

Θα ήθελες να είναι πάθος ή ήρεμη αγάπη;

«Δεν μπορείς να ερωτευτείς χλιαρά. Ή ερωτεύεσαι και τα δίνεις όλα ή όχι. Πιστεύω ότι αν έρθει ο έρωτας, θα τα δώσω όλα, και αυτό με φοβίζει».

Ο Λουκάς κοντρολάρει τα πάθη του....

«Νομίζεις. Κάτσε να δεις τη συνέχεια. Απλώς είναι ένας άνθρωπος που έχει πονέσει πολύ και προσπαθεί να κοντρολάρει τα πάθη του, αλλά τελικά δεν τα καταφέρνει. Θα ξαναπεράσει πολλά. Θα τον δείτε σε ρομαντικές αλλά και σε πολύ πληγωμένες στιγμές του να γίνεται άλλος άνθρωπος».

Η Νόρα (Αντιγόνη Δρακουλάκη) είναι όμορφη κοπέλα. Τελικά, θα γίνετε ερωτικό ζευγάρι στην «Εδέμ»;

«Η Νόρα είναι κούκλα. Όμως, δεν προβλέπεται, τουλάχιστον αυτή τη σεζόν, να γίνουν ζευγάρι. Αφήνω ένα παράθυρο για το μέλλον».

Στον έρωτα δεν υπάρχουν αυτές οι κόντρες που έχουν οι δυο τους;

«Υπάρχουν, αλλά, όταν ο έρωτας αυτός υποβόσκει και δεν είναι έκδηλος ακόμα, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον και έχει δρόμο. Γιατί δυνητικά η σχέση του Λουκά με τη Νόρα μπορεί να οδηγήσει σε έναν απίστευτα μεγάλο έρωτα, επειδή ακριβώς ξέρει ο ένας τον άλλο πολύ καλά».

Πώς θα ήθελες εσύ να δεις τον Λουκά στο τέλος της σειράς;

«Θέλω να τον δω ευτυχισμένο, αλλά δεν ξέρω αν θα τον ήθελα ζευγάρι με τη Νόρα. Γιατί αυτή η σχέση, που πάει στο αυτός, αυτή και τα μυστήρια, με ιντριγκάρει πάρα πολύ και φοβάμαι μη χαθεί αυτό αν γίνουν ένα κλασικό ζευγαράκι. Επίσης, δεν ξέρω, αν συμβεί, πώς θα καταφέρω να κάνω ερωτικές σκηνές με την Αντιγόνη, γιατί θα σκάμε στα γέλια. Θα σπάσουμε τα νεύρα των σκηνοθετών». (Γέλια.)

Εσύ πώς θα τους ήθελες; Μαζί ή χώρια;

«Χώρια, αν και ξέρω ότι ποτέ δεν θα έβρισκαν αυτόν τον απόλυτο έρωτα με κάποιον άλλο, αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο γι’ αυτούς να μην είναι μαζί!».

Ο Λουκάς είδαμε πώς αντέδρασε σε μια απιστία... Έφυγε. Εσύ τι θα έκανες;

«Όχι μόνο έφυγε, αλλά έχει απαγορέψει στον εαυτό του να αφεθεί να ξαναερωτευτεί. Κι εμένα, δυστυχώς, μου έχει συμβεί, το έμαθα, με πλήγωσε, αλλά δεν έπεσα και στα πατώματα. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση το είχα συγχωρέσει, γιατί έχει να κάνει και με το βαθμό της απιστίας. Είναι διαφορετικό όταν έχεις μια παράλληλη σχέση και άλλο όταν κάπως, κάπουέτυχε να συμβεί μια βραδιά που μπορεί να ήσουν χάλια ψυχολογικά».

Είσαι πιστός στη σχέση σου;

«Ναι, όσο είμαι ενθουσιασμένος και ερωτευμένος».

Εσύ όμως μοιραίως μοιράζεσαι ανάμεσα σε δύο αγάπες: την υποκριτική και το τραγούδι

«Αυτό είναι αλήθεια. Μεγάλες αγάπες και οι δύο. Αυτές είναι πάθος».

Ποια είναι τα επόμενα όνειρά σου;

«Αρκετοί κλασικοί ρόλοι, με πρώτο τον Ιππόλυτο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη. Η αρχαία τραγωδία θέλω να είναι το επόμενο βήμα μου».

Αν σου ζητούσα να χωρέσεις μέσα σε μια πρόταση τι άντρας είναι ο Παναγιώτης, τι θα μου έλεγες;

«Αγαπησιάρης, τρυφερός αλλά και δύσκολος».

Μπορείς να μου πεις με ένα ρεφρέν τραγουδιού πώς νιώθεις αυτόν τον καιρό;

«Θα ’μαι εγώ κι η δική μου φωνή που το ναι ή το όχι θα πει, κι αν κερδίσω ή χάσω εγώ, θα είμαι εγώ. Από τα καινούργια μου τραγούδια, με τίτλο Θα είμαι εγώ».

Είσαι πάντα ειλικρινής σε ό,τι κι αν κάνεις;

«Ακριβώς. Όπως με βλέπεις. Δεν μπορώ να προσποιηθώ ή να καταπιεστώ».

Τι θέλεις από δω και πέρα;

«Να έρθει η μεγάλη αγάπη και σε κάποια φάση της ζωής μου να μπορέσω να δημιουργήσω μια ωραία οικογένεια».

Αν έρθει ο μεγάλος έρωτας, ο Παναγιώτης μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα;

«Δεν ξέρω. Γι’ αυτό σου λέω ότι δεν θέλω ακόμα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Φοβάμαι ότι θα μπορούσα να το κάνω. Ελπίζω μόνο να μην έρθει στα επόμενα δύο χρόνια, όσο θα έχω δηλαδή τα Μυστικά της Εδέμ και τις άλλες καλλιτεχνικές δουλειές μου, γιατί δεν υπάρχει χρόνος». (Γέλια.)

Να υποθέσω ότι, αφού δεν είσαι ερωτευμένος, είσαι μόνος αυτή την περίοδο;

«Μμμ...Δεν έχω βιώσει ακόμα το μεγάλο έρωτα».

Δηλαδή, αυτόν τον καιρό είσαι σε αυτό το διερευνητικό στάδιο;

«Ναι, πολύ καλά το έθεσες. Και νιώθω πολύ καλά στα προσωπικά μου.

Η Εύα (Φαίη Ξυλά) θα μείνει με τον Μάνο (Παναγιώτης Μπουγιούρης) ή με τον Στέφανο (Αλέξανδρος Σταύρου);

«Δεν ξέρω... Αυτοί οι δύο είναι σαν δύο άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν ο ένας από τον άλλο, αλλά είναι αλυσοδεμένοι. Και δυστυχώς αυτό το έχω δει σε σχέσεις φίλων και είναι ψυχοφθόρο. Είναι αυτά τα τελείως αντίθετα που έλκονται. Είναι τόσο έντονη η σχέση, αλλά τόσο καταστροφική».

Μπλέκεις σε μια «Vendetta» και ετοιμάζεις το πρώτο σου CD.

«Ναι, θα ανοίξω "Vendetta" με τον Κωνσταντίνο Καζάκο για τα μάτια της Νίνας Λοτσάρη, στο "Casablanca Music Hall." (Γέλια.) Είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοιμάζουμε, με πολλές εκπλήξεις. Το μαγαζί ανακαινίζεται εκ βάθρων. Θα έχουμε διπλές περιστροφικές σκηνές, αναβατόρια, ζογκλέρ που θα κρέμονται από το ταβάνι. Μαζί μας θα είναι και ο Παντελής Καναράκης καθώς και 7 ταλαντούχοι νέοι, ηθοποιοί-χορευτές, ενώ η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες είναι της Αποστολίας Παπαδαμάκη. Επίσης, το πρώτο μου CD ετοιμάζεται και είναι για μένα όνειρο ζωής. Tους στίχους υπογράφει η Βίκυ Γεροθόδωρου, ενώ η μουσική είναι των Κωνσταντίνου Παγιάτη και Τάσου Κατσάρη».