Προσέχουν για να έχουν

29.10.2009
Εποχές κρίσης και ύφεσης, αλλά να που κάποιοι σταρ, πιστοί στην παροιμία που λέει ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, προσέχουν για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Άλλωστε, όλες οι εποχές δεν είναι ίδιες και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Εποχές κρίσης και ύφεσης, αλλά να που κάποιοι σταρ, πιστοί στην παροιμία που λέει ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, προσέχουν για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Άλλωστε, όλες οι εποχές δεν είναι ίδιες και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ανθρώπων που πέρασαν εκατομμύρια από τα χέρια τους και πάρα ταύτα πέθαναν στην ψάθα. Για να μη φτάσουν λοιπόν σε αυτό το σημείο, φροντίζουν από τώρα να κάνουν κάποιες έξυπνες οικονομικές κινήσεις. Οι περισσότεροι βέβαια είναι οπαδοί του ρητού «όποιος παίρνει γη ποτέ δεν χάνει»!

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει επενδύσει σε μεγάλα καφέ στην Κύπρο, όπου ο πατέρας του είχε ανάλογη επιχείρηση, ενώ αγαπημένη του συνήθεια είναι να επενδύει σε ακίνητα. Αξίζει να τονίσουμε ότι διαθέτει και δική του δισκογραφική ετικέτα, την Μ2, και έχει ανοίξει πανιά για μεγάλη καριέρα και εκτός Ελλάδας, με στόχο ένα κασέ που δεν θα έχει σχέση με κανέναν Έλληνα συνάδελφό του.

Μία από τις διάσημες σταρ που προσέχουν για να έχουν στις δύσκολες μέρες αλλά και για να εξασφαλίσει το μέλλον της είναι και η Έλενα Παπαρίζου. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικά της πρόσωπα, έχει ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σουηδία, ενώ δεν διστάζει να βάλει το χέρι στη τσέπη όταν χρειάζεται να βοηθήσει τους δικούς της ανθρώπους.

Η Πέγκυ Ζήνα με μια σημαντική επένδυση που έκανε πρόσφατα με την αγορά ενός νέου σπιτιού απέδειξε πόσο καλά ξέρει να χειρίζεται τα οικονομικά της. Όπως λέγεται, έχει συγκεντρώσει με το σύζυγό της, Γιώργο Λύρα, ένα αξιοσέβαστο ποσό, οικονομίες μιας ολόκληρης καριέρας.

Η Δέσποινα Βανδή περίμενε πολλές δεκαετίες για να αποκτήσει το δικό της σπίτι. Η πολυτελής έπαυλή της στα βόρεια προάστια και κάποιες άλλες επενδύσεις στη βόρεια Ελλάδα είναι κινήσεις που έχουν άμεση σχέση με τη διασφάλιση μιας άνετης ζωής για εκείνη και την οικογένειά της.

Ο Αντώνης Ρέμος είναι από εκείνους που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει προσέχω για να έχω. Παιδί μεταναστών και ήρεμος χαρακτήρας, όποτε μπορεί βοηθάει με τον τρόπο του την οικογένειά του. Στον αγαπημένο του Ηρακλή έχει επενδύσει και προσωπικά και οικονομικά, ενώ όλα τα ανοίγματά του συνδέονται κυρίως με επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα, που αφορούν τη διασκέδαση. Λέγεται επίσης πως είναι και συνεργάτης σε επιχειρηματικό επίπεδο σε παραλιακό χώρο της Γλυφάδας με τον Γιάννη Παπαθεοχάρη.

Ο Νότης Σφακιανάκης, όπως λένε οι φίλοι του, έχει καταγράψει ένα απίστευτο ρεκόρ. Το κοντέρ του, λοιπόν, έχει μετρήσει ποσά με πάρα πολλά μηδενικά. Το μυστικό του είναι οι μελετημένες κινήσεις. Μπορεί να έχει αδυναμία στην ταχύτητα και στα ακριβά αυτοκίνητα, αλλά εκεί που φροντίζει και κάνει σοβαρές επενδύσεις είναι ο τομέας των ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Αθήνα, Κως, Άνδρος, Λονδίνο). Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ως καλός πατέρας σκέφτεται από τώρα το μέλλον των παιδιών του.

Η Μαρινέλλα είναι πρόσωπο που έχει παράδοση σε επενδύσεις σε ακίνητα και οικόπεδα. Από παλιά η κορυφαία ερμηνεύτρια έχει συνδέσει το όνομά της με πάρα πολύ μελετημένες οικονομικές κινήσεις, που έχουν άμεση σχέση με την αγορά γης. Επενδύει όμως και σε έργα τέχνης αλλά και σε μετοχές.

Η Άννα Βίσση είναι σίγουρα από τις πιο ακριβοπληρωμένες σταρ, η οποία όμως έχει κάνει και πολύ καλές επενδύσεις. Η βίλα της στην Εκάλη είναι ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά της στοιχεία και όσο για το μέλλον, ο σχεδιασμός της αγοράς πολύ ακριβών ακινήτων στο Λονδίνο και στην Κύπρο είναι πάντα στα... οικονομικά σχέδιά της.

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει καθιερωθεί ως βασικός πρωταγωνιστής στο νυχτερινό πρωτάθλημα με τη συνεχή επιτυχία που γνωρίζει. Μέσα σε λίγα χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλα χρηματικά ποσά κι επειδή ποτέ δεν ξεχνάει από πού ξεκίνησε, κάνει έξυπνες οικονομικές κινήσεις, όπως σε ακίνητα, για να εξασφαλίσει και τα παιδιά του.

Ο Λευτέρης Πανταζής υποστηρίζει πως, όταν υπάρχει νοικοκυριό και μέτρο, όλα γίνονται. «Τα λεφτά που ξοδεύεις πρέπει να πιάνουν τόπο και να μην τα πετάς δεξιά αριστερά. Είναι πολλά τα παραδείγματα καλλιτεχνών που φτάνουν να μείνουν στην ψάθα ή αναγκάζονται να ζουν με δανεικά έπειτα από λαμπρές καριέρες. Στη ζωή πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, να γνωρίζεις τις δυνατότητές σου και, το σπουδαιότερο, να ξέρεις τι ζητάς και ανάλογα να απλώνεις και το χέρι σου», υποστηρίζει ο γνωστός τραγουδιστής. Λάτρης των επενδύσεων, δούλευε 30 ολόκληρα χρόνια, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, για να χτίσει το σπίτι που είχε ονειρευτεί. Όμως, δεν είναι λίγες και οι επιχειρηματικές του κινήσεις. Ανάμεσα σ’ αυτές, δύο καφετέριες, ένα εστιατόριο και ένα κέντρο φυσικοθεραπείας αποτελούν μέρος μόνο από τις επενδύσεις που έχει κάνει.

Ο Σάκης Ρουβάς έχει επενδύσει μεγάλο μέρος των οικονομιών του στην αγορά γης. δίπλα του βρίσκονται αρκετοί άνθρωποι που ασχολούνται αποκλειστικά με τις κινήσεις και τις επενδύσεις του. Όπως φημολογείται, πολλές είναι οι εταιρείες που επιδιώκουν να συνδέσουν το όνομά τους με αυτό του Σάκη για εμπορικούς σκοπούς αλλά και για λόγους διαφήμισης. Αν πιστέψουμε πάντως τις φήμες, δεν αποκλείεται μελλοντικά να προχωρήσει σε μια δυνατή επένδυση που έχει σχέση με ακίνητα στο Λος Άντζελες και στη Γαλλία.

Ο Πάνος Κιάμος ακολουθεί ως καλός γιος τις συμβουλές του πατέρα του, ο οποίος είναι ο μεγάλος επενδυτής της οικογένειας. Αν πιστέψουμε μάλιστα πρόσωπο που κινείται στο φιλικό περιβάλλον του τραγουδιστή, ό,τι εισπράττει ο μικρός το επενδύει ο πατέρας του, που είναι η σκιά του, ο μάνατζερ και ο σύμβουλός του σε τράπεζες και μετοχές. Αυτά αποτελούν τα κύρια πεδία των οικονομικών κινήσεών τους.

Ο Νίκος Κουρκούλης είναι από εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει σκέφτομαι πριν αγοράσω. Κάνει μελετημένες κινήσεις και, όπως λέει φιλικό του πρόσωπο, θέλει να έχει άνεση και να μπορεί να κινείται χωρίς να του λείπει το παραμικρό. Πρόσφατα μάλιστα αγόρασε ένα ακίνητο στην Καβάλα και απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα σταματήσει σ’ αυτό.

Ο Γιάννης Πάριος έχει την έφεση να επενδύει εδώ και χρόνια σε σπίτια και σε αγορά γης. Είναι από τα πρόσωπα που έχουν βγάλει πάρα πολλά χρήματα στην καριέρα τους και ανήκει στην κατηγορία των σοβαρών καλλιτεχνών, που, όπως λέγεται στην πιάτσα, προσέχουν πάντα για να έχουν.