Είπαν «όχι» στο θέατρο

28.06.2007
Ένα αστρονομικό ποσό, που, σύμφωνα με όσα ακούγονται σε κύκλους της showbiz και αποτελούν τις τελευταίες μέρες το απόλυτο καλλιτεχνικό gossip
Ένα αστρονομικό ποσό, που, σύμφωνα με όσα ακούγονται σε κύκλους της showbiz και αποτελούν τις τελευταίες μέρες το απόλυτο καλλιτεχνικό gossip, αγγίζει τα 7.000 ευρώ μηνιαίως, ζήτησε η Αγγελική Δαλιάνη, η γνωστή «Μαρία η άσχημη», για να πρωταγωνιστήσει στο θέατρο.

Οπως ήταν φυσικό, οι υπεύθυνοι του θεάτρου, όπου θα ξανανέβει για 9η χρονιά το «Σεσουάρ για δολοφόνους», όταν της ζήτησαν να παίξει το ρόλο που υποδυόταν πέρυσι η Ζέτα Δούκα, λίγο έλειψαν να πάθουν ηλεκτροπληξία ακούγοντας τις οικονομικές της απαιτήσεις. Και δεν ήταν μόνο αυτό, αφού η ηθοποιός, που μέσα σε μια σεζόν έγινε το πιο λαμπερό και δημοφιλές πρόσωπο της τηλεόρασης και όχι μόνο, έθεσε και βέτο στην ίδια παράσταση να παίξει και ο αγαπημένος της Μάνος Παπαγιάννης. Φυσικά, όσο σταρ και ταλαντούχα και αν είναι η Αγγελική, το ποσό που ζήτησε ήταν απαγορευτικό, οπότε άρχισαν να γίνονται τα σχετικά.... παζάρια. Στο μεταξύ, ο Μάνος Παπαγιάννης προτίμησε να κλείσει να πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη στο έργο «Της κακομοίρας», καθώς τον τελευταίο καιρό συζητιόταν πολύ έντονα στους καλλιτεχνικούς κύκλους ότι η αγαπημένη του προσπαθεί να τον επιβάλλει σε δουλειές, κάτι που φυσικά τον αδικεί, αφού κι εκείνος έχει αποδείξει ότι έχει ταλέντο αλλά και πολλές προτάσεις για το θέατρο και την τηλεόραση.

Τελικά, τα... παζάρια δεν απέδωσαν και η Αγγελική βρήκε την πιο πρόσφορη λύση ως δικαιολογία: τα γυρίσματα της «Μαρίας της άσχημης» θα ξαναρχίσουν νωρίς και θα είναι εξαντλητικά, οπότε δεν θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και στο θέατρο. Έτσι, στο «Σεσουάρ» ψάχνουν για την πρωταγωνίστριά τους.

Το δίλημμα του Άνθιμου
Αντίθετα, ο Άνθιμος Ανανιάδης δεν ζήτησε εξωφρενικά λεφτά για να υποδυθεί τον Ρωμαίο στο σανίδι, όταν μάλιστα η πρόταση τού έγινε από το σημαντικό σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, που έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες. Η αλήθεια είναι πως ο Άνθιμος, ο Αλέξης Μαντάς στη «Μαρία την άσχημη», είχε εδώ και καιρό πολλές προτάσεις για να πρωταγωνιστήσει στο θέατρο. Σε αυτήν, όμως, την πρόταση κοντοστάθηκε αρκετά, γιατί το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ήταν το όνειρό του από τότε που ένιωσε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Έτσι, συζήτησε πώς θα μπορούσε να συνδυάσει τα γυρίσματα του σίριαλ με τις πρόβες και τις παραστάσεις, ενώ, σύμφωνα με πηγές της showbiz, o μηνιαίος μισθός που ζήτησε ήταν ταπεινός και σε ανάλογα με την εμπειρία του επίπεδα, χωρίς να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητά του λόγω του σίριαλ. Όμως, όταν προχώρησαν οι συζητήσεις και κατάλαβε ότι η παράσταση που θα στήσει ο Γιάννης Κακλέας είναι πολύ απαιτητική και χρειάζεται αφοσίωση, ένιωσε ότι οι χρόνοι που θα έχει στη διάθεσή του δεν του φτάνουν για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Κι επειδή ο Άνθιμος είναι τελειομανής στη δουλειά του, τελικά προβληματίζεται πάρα πολύ για το αν θα πει το τελικό «ναι». Προς το παρόν έχει πει «όχι» λόγω έλλειψης χρόνου, καθώς τα γυρίσματά του στην τηλεόραση θα είναι πιο απαιτητικά την ερχόμενη σεζόν, αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος να το ξανασκεφτεί. Ενώ, όπως μαθαίνουμε, ήδη ο σκηνοθέτης αναζητεί την Ιουλιέτα.