Η δημοσιότητα φέρνει ψήφους

30.05.2007
Μπορεί να μην έχει προσδιοριστεί ακόμα ακριβώς ο χρόνος διενέργειας των επόμενων βουλευτικών εκλογών, αυτό όμως δεν εμποδίζει τις ζυμώσεις, με τα δύο μεγάλα κόμματα να αναζητούν διασημότητες που θα πλαισιώσουν τις εκλογικές λίστες τους. Καλλιτέχνες, διάσημοι της σόουμπιζ, πανεπιστημιακοί, σταρ της μουσικής αλλά και της δημοσιογραφίας εξελίσσονται σε βασικούς πόλους έλξης.

Από τον Βασίλη Λούκα


Μπορεί να μην έχει προσδιοριστεί ακόμα ακριβώς ο χρόνος διενέργειας των επόμενων βουλευτικών εκλογών, αυτό όμως δεν εμποδίζει τις ζυμώσεις, με τα δύο μεγάλα κόμματα να αναζητούν διασημότητες που θα πλαισιώσουν τις εκλογικές λίστες τους. Καλλιτέχνες, διάσημοι της σόουμπιζ, πανεπιστημιακοί, σταρ της μουσικής αλλά και της δημοσιογραφίας εξελίσσονται σε βασικούς πόλους έλξης.

Τα μαγειρέματα σε Ρηγίλλης και Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη αρχίσει και το ασφυκτικό μαρκάρισμα σε κάθε είδους διασημότητες δίνει και παίρνει. Αξίζει να σημειώσουμε ότι άλλοι βολιδοσκοπούνται απλώς για λόγους πρεστίζ και κάποιοι άλλοι προσεγγίζονται απλώς για τη δημιουργία εντυπώσεων. Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι η μάχη των celebrities για τη λίστα αναμένεται από όλες τις πλευρές με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον.

Ρηγίλλης VS Χαριλάου Τρικούπη
Εδώ τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα, καθώς, όπως ακούγεται, το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας έχει στραφεί κατά βάση σε περιπτώσεις προσώπων της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης.

Ο δημοσιογράφος και πρώην δήμαρχος Βριλησσίων Αργύρης Ντινόπουλος, πάντως, είναι έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα στη μ’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Η συνάδελφός του και συναγωνίστριά του στις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές Φωτεινή Πιπιλή λέγεται πως ανήκει επίσης στο κλαμπ των σίγουρων διασημοτήτων που θα κατέβουν υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές με το κυβερνών κόμμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρηγίλλης, θα δοκιμαστεί στην Α’ Αθηνών.

Αντίθετα, στη μ’ Αθηνών πρόκειται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της η τηλεπαρουσιάστρια της ΕΡΤ Άννα Καραμανλή, που, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις που έδωσε ως υποψήφια στις προηγούμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Να πούμε επίσης ότι εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο καθόδου του Νάσου Αθανασίου ως υποψηφίου στις επόμενες εκλογές, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει οριστικοποιηθεί μια θετική απάντηση από την πλευρά του.

Αρκετά είναι τα διάσημα πρόσωπα που «παίζουν» και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πιθανές υποψηφιότητες.

Η Δέσποινα Βανδή και ο σύζυγός της Ντέμης Νικολαϊδης είναι τα δύο πιο συζητημένα ίσως δημόσια πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ για την περίπτωση της μ’ Αθηνών. Το γεγονός ότι το ζευγάρι συχνά δειπνεί με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στα βόρεια προάστια έχει κάνει πολλούς να φαντάζονται ότι ένας εκ των δύο ?με πιο πιθανή ίσως την περίπτωση του προέδρου της ΑΕΚ... θα δεχτεί να κατέβει στο στίβο της πολιτικής.

Πολλοί μιλούν και για βεβαιότητα κοινής καθόδου, αλλά καλό είναι να υπολογίσουμε και το γεγονός ότι η κιτρινόμαυρη οικογένεια θα παίξει το ρόλο της στην τελική απόφαση του Ντέμη Νικολαϊδη.

Από την άλλη, ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης καθώς και ο πρώην μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας λέγεται πως φλερτάρουν επίσης έντονα με μια «πράσινη» υποψηφιότητα. Ο δεύτερος, πάντως, έχει δοκιμάσει επιτυχώς, όπως λέγεται, τις δυνάμεις του σε επίπεδο δημοτικών εκλογών στο δήμο της Αθήνας και, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, παίζεται πλέον η υποψηφιότητά του μεταξύ της Α’ Αθηνών και του νομού Τρικάλων.

Η σύζυγος του Γιώργου Νταλάρα Άννα λέγεται πως είναι ήδη με το ένα πόδι στην πολιτική σκηνή της χώρας και μάλιστα, όπως ακούγεται χαρακτηριστικά, δεν είναι λίγοι εκείνοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι η υποψηφιότητά της στη μ’ Πειραιά είναι κατοχυρωμένη.

Η διάσημη ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος φλερτάρει έντονα με την ιδέα της καθόδου της και στις βουλευτικές εκλογές μετά την εντυπωσιακή εκλογή της στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Φήμες προερχόμενες από τη Χαριλάου Τρικούπη λένε πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολλοί πριμοδοτούν την υποψηφιότητα της βαρόνης με γνώμονα την απήχηση που έχει στο πλατύ κοινό.

Το ίδιο κριτήριο θα παίξει ρόλο και στην πιθανή πρόταση που θα γίνει στον Σπύρο Παπαδόπουλο για συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Αν πιστέψουμε μάλιστα τη φημολογία των διαδρόμων της ΕΡΤ, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη η θετική απάντηση του τηλεπαρουσιαστή και πρωταγωνιστή του θεάτρου σε μια τέτοια πρόταση καθόδου του στην περιφέρεια του Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, θεωρούν σίγουρη την εκ νέου υποψηφιότητα της παρουσιάστριας του Mega Εύας Καϊλή, για την οποία υποστηρίζουν πως θα ξαναδοκιμάσει να μπει στο Κοινοβούλιο κοντράροντας πολλά από τα πρωτοκλασάτα ονόματα του ΠΑΣΟΚ.

Από το χώρο της δημοσιογραφίας να πούμε επίσης ότι παίζει γερά το όνομα του Γιώργου Παπαχρήστου, για υποψηφιότητά του εκτός Λεκανοπεδίου, ενώ στα υπόψη είναι και άλλες περιπτώσεις, γυναικών δημοσιογράφων, όπως οι κυρίες Βιβή Δρακά και Άρια Αγάτσα, αμφότερες από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ, ως υποψήφιες στην περιφέρεια.

Πιέσεις και ζυμώσεις
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας το φλερτ και οι προσεγγίσεις εστιάζονται σε διάφορους αστέρες της μικρής οθόνης. Αποδέκτης της αναζήτησης αυτής του κυβερνώντος κόμματος λέγεται πως είναι και ο τηλεστάρ του πρωινού Γιώργος Αυτιάς, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει αποτέλεσμα.

Φήμες επίσης μιλούσαν μέχρι πρότινος ?και μάλιστα έντονα? για την περίπτωση του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφέροντας χαρακτηριστικά την πιθανότητα υποψηφιότητάς του στη Θεσσαλονίκη.

Κάτι αντίστοιχο ακούγεται και για το φιλοξενούμενο στα παράθυρα του Alter Γιώργο Τράγκα, στην έντονη προσωπικότητα του οποίου ποντάρουν αρκετοί μέσα από τη Ρηγίλλης. Μάλιστα, στην περίπτωσή του η πλάστιγγα λέγεται πως γέρνει προς μια θετική απάντηση.

Πιέσεις φημολογείται ότι ασκούνται και στον Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο οποίος είναι από καιρό στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας. Η υπόθεση αυτή όμως δεν είναι τόσο εύκολη και αναμένεται με ενδιαφέρον η τελική έκβασή της σχετικά με το εάν θα πειστεί τελικά ο πρύτανης να αλλάξει πόστο.

Όσον αφορά, τώρα, το ΠΑΣΟΚ, έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για να πειστούν τόσο ο Νίκος Κακαουνάκης όσο και ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής κάποιος από τους δύο να έχει απαντήσει θετικά.

Έντονο ενδιαφέρον να ασχοληθεί με την πολιτική φέρεται να εκδηλώνει η Βάνα Μπάρμπα, που συζητάει με όλα τα κόμματα, αν και φαίνεται να είναι πιο κοντά με το ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σταθούμε και σε μια πληροφορία που αφορά στο όνομα της Νίκης Μπακογιάννη, η οποία, όπως ακούγεται, έχει πολιορκηθεί για υποψηφιότητα είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στη Φθιώτιδα απ’ όπου κατάγεται.

Από το χώρο του θεάματος να τονίσουμε τέλος ότι ακούγονται δύο ακόμη ονόματα, του Αντώνη Καφετζόπουλου και της Πέμης Ζούνη, η οποία άλλωστε είναι πολύ επιτυχημένη δημοτική σύμβουλος εδώ και χρόνια στο δήμο της Αθήνας.