Ο χωρισμός σου πάει πολύ!

28.05.2007
Λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, ενίοτε και χλιαρό, σίγουρα όμως... διαιτητικό! Αυτό τουλάχιστον δείχνει η ζυγαριά και η νέα σιλουέτα πολλών αστέρων της σόουμπιζ, οι οποίες έπειτα από μια ερωτική απογοήτευση αναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους και χτύπησαν το επόμενο κελεπούρι.

Τσακωθήκατε άγρια; Χωρίσατε; Τα μάζεψε κι έφυγε από το σπίτι; Σας παράτησε για άλλη, ζήτησε διαζύγιο; Κι εσείς, ένα ανθρώπινο κουρέλι, περιφέρετε τη μιζέρια σας μεταξύ καναπέ και κρεβατοκάμαρας αναζητώντας τα «γιατί» στην αγαπημένη σας φωτογραφία των τελευταίων κοινών διακοπών σας ή σε μια 2 λίτρων συσκευασία παγωτού σοκολάτα με σιρόπι σοκολάτας, αμύγδαλα, κούκις σοκολάτας σε συνδυασμό με τσιπς και διπλά σουβλάκια; Ο.Κ. Όσο κλάψατε, κλάψατε, καιρός να ανασυγκροτηθείτε και να πάρετε το... αίμα σας πίσω. Πώς; Αναζητώντας την επόμενή σας «ουάου» σχέση. Και βέβαια, αυτό δεν μπορεί να σας συμβεί αν τα κιλά σας χτυπάνε κόκκινο και η εμφάνισή σας θυμίζει τη Ροζάν Μπαρ στα βαριά της. Ακολουθήστε, λοιπόν, το παράδειγμα των σταρ του Χόλιγουντ που ξεπέρασαν την ερωτική απογοήτευση με υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση και αφήστε πίσω σας το υπέρβαρο ερωτικό σας παρελθόν!

Η άσκηση είναι απαραίτητη
Η καθημερινή άσκηση είναι μια εκπληκτική εκτόνωση, υποστηρίζουν πολλοί ειδικοί. Απαλλάσσει από το στρες και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις μια αποτυχημένη σχέση από το να ξαναβρείς τη φόρμα σου και να λάμπεις από ομορφιά, έτσι ώστε να είσαι ελκυστική και γοητευτική όταν συναντήσεις τον επόμενο. Οι ασκήσεις που γυμνάζουν όλους τους μυς του σώματος είναι οι καλύτερες, γιατί καταναλώνετε περισσότερη ενέργεια, με αποτέλεσμα να εκτονώνεστε καλύτερα.

Ο κανόνας της απλότητας: Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια δραστηριότητα που να μην απαιτεί μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, γιατί, αν απασχολείτε το μυαλό σας με αυτό το θέμα, δεν θα καταφέρετε να γυμναστείτε εντατικά και να αυξήσετε τους παλμούς της καρδιάς.

ΝΤΡΟΥ ΜΠΑΡΙΜΟΡ: Καλύτερη από ποτέ
Μετά το χωρισμό της από τον Φαμπρίτσιο Μορέτι, με τον οποίο είχε μια σχέση 5 ετών, η Ντρου Μπάριμορ έχασε περίπου 10 κιλά. Πώς τα κατάφερε;

Η δίαιτά της: Τρώει ελαφρά, αλλά κάθε τόσο ξεχνάει τους κανόνες. Την επόμενη μέρα, όμως, πληρώνει το τίμημα. Όταν ακολουθεί το πρόγραμμα διατροφής, τρώει δημητριακά για πρωινό, ένα σάντουιτς με κοτόπουλο το μεσημέρι και ψάρι με βραστά λαχανικά για βραδινό.

Η άσκηση: Η Ντρου κάνει τζόκινγκ για τουλάχιστον 7 χιλιόμετρα καθημερινά και ακολουθεί ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής στο γυμναστήριο 5 ημέρες την εβδομάδα. Χαίρεται κάθε στιγμή και πράγματι είναι σε άριστη φόρμα.

ΚΕΪΤ ΧΑΝΤΣΟΝ: Δεν το βάζει κάτω με τίποτα
Η 27χρονη Κέιτ Χάντσον δέχτηκε ένα διπλό χτύπημα στην αισθηματική της ζωή πρόσφατα. Τον Αύγουστο χώρισε από τον άντρα της τον Κρις Ρόμπινσον έπειτα από 5 χρόνια γάμου, ενώ η σχέση της με τον Όουεν Ουίλσον έληξε το Δεκέμβριο. Δεν το βάζει κάτω, όμως, και φροντίζει όσο ποτέ τη φόρμα της.

Η δίαιτά της: Τρώει έξυπνα, επιλέγοντας μικρές μερίδες. Τρελαίνεται για το σούσι και προτιμά τα βιολογικά προϊόντα και την υγιεινή διατροφή.

Η άσκηση: Η Χάντσον τρέχει κάθε μέρα για 45 λεπτά και ακολουθεί ένα πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής στο γυμναστήριο. Επίσης, ο μικρός της γιος, ο 3 ετών Ράιντερ, δεν την αφήνει ήσυχη ούτε λεπτό, με αποτέλεσμα να είναι πάντα δραστήρια και κινητική.

ΚΑΡΜΕΝ ΕΛΕΚΤΡΑ: Η παρασπονδία της εβδομάδας
Η 34χρονη Κάρμεν Ελέκτρα, που χώρισε από τον Ντέιβ Ναβάρο έπειτα από 3 χρόνια γάμου, άφησε πίσω της το παρελθόν και έχασε 5 κιλά.

Η δίαιτά της: Τρώει μικρές ποσότητες και συχνά, αποφεύγοντας το αλάτι, το λάδι και το βούτυρο. Μία φορά την εβδομάδα τρώει ό,τι θέλει!

Η άσκηση: Κάνει γιόγκα και ακολουθεί ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής. Υποστηρίζει ότι μετά την άσκηση νιώθει τρομερή ευεξία και δεν αμελεί ποτέ το πρόγραμμά της.

ΡΙΣ ΓΟΥΙΔΕΡΣΠΟΥΝ: 50 κιλά με δύο παιδιά
Έπειτα από το χωρισμό της από τον επί 7 χρόνια σύντροφό της Ράιαν Φίλιπ, η 30χρονη Ρις Γουίδερσπουν αναθεώρησε το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης που ακολουθούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει 7 κιλά και να μπορέσει να φορέσει τα κομψά ρούχα που τόσο την κολακεύουν.

Η δίαιτά της: Μητέρα δύο μικρών κοριτσιών, η Ρις φρόντισε να μειώσει τις ποσότητες στο πιάτο της τις πρώτες εβδομάδες της δίαιτας. Τώρα, όμως, η διατροφή της βασίζεται σε ένα κρουασάν ολικής αλέσεως για πρωινό, σαλάτα με ψητό κοτόπουλο το μεσημέρι και σολομό με λαχανικά για βραδινό.

Η άσκηση: Η Ρις ακολούθησε ένα εντατικό πρόγραμμα άσκησης που τη βοήθησε να ξεπεράσει το άγχος της τον πρώτο καιρό μετά το χωρισμό. Κάθε μέρα τρέχει 5 χιλιόμετρα και παρακολουθεί τακτικά μαθήματα γιόγκα. Πολλές φορές συνδυάζοντας και τα δύο, όταν ο χρόνος της το επιτρέπει.

Γιατί οι γυναίκες παίρνουν βάρος μετά το χωρισμό;
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε οι σταρ. Όπως η 26άχρονη Τζέσικα Σίμπσον, που μετά το χωρισμό από τον Νίκ Λάχεϊ, με τον οποίο ήταν παντρεμένη για τρία χρόνια, πήρε μερικά κιλά. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έπειτα από ένα χωρισμό είναι φυσιολογικό μια γυναίκα να παρουσιάσει συμπτώματα κατάθλιψης εξαιτίας της απώλειας στη ζωή της. Πολλοί άνθρωποι τρώνε για να παρηγορηθούν, για να γεμίσουν το κενό της μοναξιάς. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί κάτι τέτοιο; Αποφύγετε την κατάθλιψη αναγνωρίζοντας τη θλίψη και το αίσθημα μοναξιάς, χωρίς όμως να τα θεωρείτε ένα μόνιμο σημάδι δικής σας ανικανότητας. Βρείτε τρόπους να τονώσετε το ηθικό σας, χωρίς να καταφεύγετε στο φαγητό. Κινηθείτε, χορέψτε στο ρυθμό της αγαπημένης σας μουσικής, πηγαίνετε βόλτα το σκύλο. Φροντίστε να βρίσκεστε συχνά με άλλους ανθρώπους που σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Πολύτιμες συμβουλές:
Όταν νιώθετε κακοδιάθετη, βγείτε με φίλες για μπόουλινγκ, όπως η Ντρου Μπάριμορ. n Διαβάστε ένα βιβλίο, όπως ο «Προφήτης» του Καλίλ Γκιμπράν, που μιλάει για την αγάπη, τη χαρά και τη λύπη. Προτείνει η Μίνα Σουβάρι. n Μην ντρέπεστε να κλάψετε, είναι ένας τρόπος εκτόνωσης. n Χαρείτε στιγμές ξεγνοιασιάς με τις φίλες σας. Θα δείτε ότι η παρέα τους είναι πιο ευχάριστη από του πρώην, λέει η Μόνικα Λεβίνσκι.

Μυστικά που σώζουν
Μη φάτε όλο το ψυγείο, παρά μόνο τις σωστές τροφές:

Άφθονα φρούτα και λαχανικά. Οι σωστοί συνδυασμοί τροφών, κάθε 4-5 ώρες, θα βοηθήσουν να διατηρηθεί σταθερό το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, ώστε θα είναι πιο εύκολο να αντισταθείτε στην κακή διάθεση. Σημαντικό είναι να τρώτε φρούτα, λαχανικά, φασόλια, αναποφλοίωτο ρύζι, βρόμη και δημητριακά.

Μην ξεχνάτε τις πρωτεϊνες. Ένα πολύ υγιεινό σνακ είναι ένα μήλο κομμένο σε φέτες που θα γαρνίρετε με μια κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο. Οι πρωτεϊνες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες ελευθερώνουν στον οργανισμό τη σεροτονίνη, η οποία βελτιώνει άμεσα τη διάθεση. Δοκιμάστε επίσης ένα φλιτζάνι ζυμαρικά ολικής αλέσεως με βραστό στήθος από κοτόπουλο, μπρόκολο και μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας.

Μην παραλείπετε γεύματα. Έπειτα από ένα χωρισμό μπαίνουμε στον πειρασμό να τρώμε γλυκά. Έχει καθοριστική σημασία, λοιπόν, να τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην πεινάτε, με αποτέλεσμα να τρώτε απρόσεκτα και ό,τι βρεθεί μπροστά σας.