Νύχτες Πρεμιέρας

02.10.2009
Την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου έπεσε η αυλαία για το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» έπειτα από ένα συναρπαστικό 11ήμερο γεμάτο 7η τέχνη.

Την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου έπεσε η αυλαία για το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» έπειτα από ένα συναρπαστικό 11ήμερο γεμάτο 7η τέχνη. Η τελετή έναρξής του πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Αττικόν» με την προβολή της ρομαντικής κομεντί «Μια Κάποια Εκπαίδευση». Οι θεατές της πρεμιέρας συνέχισαν τη βραδιά τους στο μεγάλο πάρτι που ακολούθησε στο γειτονικό «Pasaji».

Φέτος το κοινό παρακολούθησε 140 και πλέον ταινίες και ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκαν σε 4 κεντρικούς κινηματογράφους. Τις εντυπώσεις «έκλεψαν» οι ταινίες: «Ο Κυνόδοντας», «Η Ακαδημία Πλάτωνος», «Η Λευκή Κορδέλα», «Τεύχος Σεπτεμβρίου», «Κοκό Σανέλ» και «Ιγκόρ Στραβίνσκι». Αναμφισβήτητα, στις ξεχωριστές στιγμές του φετινού φεστιβάλ συγκαταλέγεται και η οργάνωση ενός ιδιαίτερου ντιμπέιτ στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» ανάμεσα σε Έλληνες κινηματογραφιστές και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών και το περιοδικό «Σινεμά», ξεκίνησε ως μια ρομαντική ιδέα του εν λόγω περιοδικού και σήμερα αποτελεί έναν ισχυρό καλλιτεχνικό θεσμό της χώρας.