Τζον Τραβόλτα: "Ο γιός μου ήταν αυτιστικός"!

24.09.2009
Αντιμέτωπος με τον χειρότερο του εφιάλτη βρέθηκε ο Τζόν Τραβόλτα,που κατέθεσε στην δίκη του γιού του.

Αντιμέτωπος με τον χειρότερο του εφιάλτη βρέθηκε ο Τζόν Τραβόλτα, καταθέτοντας στη δίκη για εκβιασμό εναντίον του νοσοκόμου που μετέφερε τον γιο του στο νοσοκομείο, λίγο πριν πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

Οι τραγικές μνήμες από το χαμό του 16 χρονου Τζετ (Jet) και οι αγωνιώδεις προσπάθειες των γονιών να τον κρατήσουν στην ζωή, ζωντάνεψαν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο δημοφιλής ηθοποιός για πρώτη φορά παραδέχτηκε δημόσια ότι ο γιός του ήταν αυτιστικός και είχε ιστορικό επιληψίας.

"Ο Τζετ έπασχε από κρίσεις επιληψίας που παρουσιάζονταν με συχνότητα 5 με 10 ημερών, οι οποίες διαρκούσαν από 45 δευτερόλεπτα ως και ένα λεπτό και μετά κοιμόταν για 12 ώρες", κατέθεσε ο Τραβόλτα στο δικαστήριο.

Στην συνέχεια επιχείρησε ένα οδυνηρό φλας μπακ στην ημέρα που συνέβη το μοιραίο: "Ηρθε επάνω και μας ξύπνησε η νταντά του. Όταν τρέξαμε κάτω μαζί με την γυναίκα μου, βρήκαμε ανθρώπους που προσπαθούσαν να τον σώσουν.

Πήρα τη θέση της γυναίκας που του έκανε τεχνητή αναπνοή. Την αναγνώρισα, ήταν ναυαγοσώστης στην παραλία. Όσο του έδινα το φιλί της ζωής, η νταντά του έκανε μαλάξεις στο στήθος".

Ο Τραβόλτα έκανε μια παύση , σκούπισε το μέτωπο του και συνέχισε: "Η Κέλι του κρατούσε το κεφάλι, ενώ εμείς συνεχίζαμε την προσπάθεια να τον ξαναφέρουμε στην ζωή. Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από 40 λεπτά. Τότε ζήτησα από τον οδηγό να τον μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Αυτός μου έδωσε ένα έγγραφο απαλλαγής των ευθυνών, και το υπέγραψα".

Όταν ο δικαστής ρώτησε τον ηθοποιό αν το διάβασε πρώτα εκείνος απάντησε αρνητικά: "Το μόνο που σκεπτόμουν τότε ήταν πώς να σώσω τον Τζετ"!

Ο Τραβόλτα έφτασε στο δικαστήριο την Τετάρτη συνοδευμένος από την γυναίκα του, Κέλι Πρέστον (Kelly Preston). Στην διάρκεια της κατάθεσης παρόλο που η συγκινησιακή φόρτιση ήταν μεγάλη, ο ηθοποιός κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του.