Δέσποινα Μοίρου: "Εγώ και ο Κακαουνάκης"

28.02.2007
Η Δέσποινα Μοίρου δεν χρειάζεται να είναι η «κολλητή» του Νίκου Κακαουνάκη για να τραβήξει τα φλας. Έχει άστρο και μέσα σε πέντε χρόνια κατάφερε με τους ρόλους της να γίνει αγαπητή στο κοινό. Μάλιστα, άνοιξε τα φτερά της και στο Χόλιγουντ.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Ομορφη, ναζιάρα, σπιρτόζα, ειλικρινής, τολμάει να κυνηγάει και να κάνει πράξη τα όνειρά της. Δεν τη φοβίζει τίποτα. Μόνο το ασανσέρ, γιατί είναι κλειστοφοβική γι αυτό και ανεβαίνει πάντα με τις σκάλες. Στη δουλειά της αρέσει να ρισκάρει. Όπως στην «Έμα Μπλου» με τους Χολιγουντιανούς αστέρες Ζακ Νόρμαν, Κώστα Μάντιλορ, Πάμελα Σο και το σκηνοθέτη Μπόμπ Μακλέιν που της εμπιστεύτηκε το δύσκολο ρόλο ενός γυμνού μοντέλου. Μόνο που αυτό το μοντέλο είναι βαμμένο μπλε, μια μεταμόρφωση που διήρκησε έξι ώρες και την έκανε αγνώριστη.

Η ηθοποιός κατάφερε να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους ξένους παραγωγούς, όπως και στην αρχή της καριέρας της που έπαιξε στην ταινία «Τhe cats meow», σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, με τους Έντουαρντ Χέρμαν, Κίρστεν Ντανστ, Έντι Ίζαρτ και Τζοάνα Λάμλεϊ. Τότε ανακάλυψε το ταλέντο της και ο Σπύρος Ευαγγελάτος που ανέβασε στο Ηρώδειο την όπερα «Κ. Παλαιολόγος» του Καζαντζάκη και της εμπιστεύτηκε δύο ρόλους: μια αρχόντισσα και την Παναγία. Αν και κάποιοι επιμένουν να βλέπουν μόνο το φλογερό της ταμπεραμέντο και να σχολιάζουν τις εξόδους της με τον Νίκο Κακαουνάκη, η Δέσποινα Μοίρου είναι το καλό παιδί της showbiz και απαντάει με τις επιτυχίες της εντός και εκτός συνόρων. Γλυκιά και απολαυστική ως Ντίνα στο σίριαλ «Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ» στον Alpha, αφελής ξανθιά Σέσιλι γυναικάρα με τα κόκκινα αλά Μέριλιν Μονρόε στο πλευρό του Σωτήρη Μουστάκα στο «Μινώα», στο έργο «Ένα αταίριαστο ζευγάρι».

Όσο για το Χόλιγουντ, έχει αφήσει πόρτα ανοιχτή καθώς την έχει ζητήσει ο Ζακ Νόρμαν. Άλλωστε, τον Απρίλιο όταν παρουσιάσει για δεύτερη χρονιά το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου θα συναντηθεί στη Λευκωσία με τον Νικ Κασσαβέτη, την Τζίνα Ρόουλαντς και τον Νίκολας κέιτζ, με τους οποίους «ψήνεται» συνεργασία. Για όλα αυτά μας μίλησε δίνοντάς μας αποκλειστική φωτογραφία της ως «Έμα Μπλου» και μας ξεκαθάρισε τι τρέχει με τον Νίκο Κακαουνάκη.

Πήρες εύκολα το ρόλο στην «Έμα Μπλου»;

«Όχι. Πέρασα από οντισιόν με 1.000 ξανθές κουκλάρες, αλλά τα κατάφερα. Είναι δύσκολος ρόλος. Όχι μόνο γιατί για το μακιγιάζ χρειάζονται έξι ώρες προετοιμασίας, αλλά κυρίως για τις ερμηνευτικές απαιτήσεις. Εγώ είμαι υπερκινητική και μου ζητήθηκε να κάνω μια γυναίκα που μοιάζει σαν να βγαίνει από ένα όνειρο και κινείται πολύ αργά».

Δεν σε φοβίζει το ότι μπορεί να σε κατηγορήσουν πως πήρες το ρόλο για να προκαλέσεις και να κερδίσεις δημοσιότητα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάνεις γυμνό;

«Όχι. Έχω παίξει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. είναι άδικο να με κρίνουν ορισμένοι μόνο από ένα-δύο ρόλους. Σιχαίνομαι την τυποποίηση».

Έκανες όμως και γυμνή φωτογράφηση για γνωστό ανδρικό περιοδικό. Δεν αποσκοπούσες στο να γίνεις πιο γρήγορα γνωστή;

«Όχι, γιατί, αν ήθελα κάτι τέτοιο, θα το είχα κάνει νωρίτερα που μου το ζητούσαν. Το έκανα για τα χρήματα, γιατί είχα ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα».

Σήμερα θα ξαναέκανες γυμνή φωτογράφηση;

«Όχι».

Στο θέατρο;

«Έκανα γυμνό στην παράσταση της Μαριέτας Ριάλδη Η Ελλάδα μετακομίζει γιατί είχε λόγο ύπαρξης. Θα το ξανακάνω μόνο αν ο σκηνοθέτης μου με πείσει ότι είναι απαραίτητο».

Στη σκηνή του «Μινώα» εμφανίζεσαι αλά Μέριλιν Μονρόε ξανθιά με κόκκινο φουστάνι, που το σηκώνει ο αέρας Ήταν το είδωλό σου η Μονρόε;

«Υποκριτικά όχι. Μου άρεσε πολύ η Βίβιαν Λι. Αλλά ως γυναίκα ήταν σαγηνευτική».

Είσαι ερωτευμένη;

«Νομίζω πως ναι, αλλά με τον έρωτα ποτέ δεν ξέρεις».

Τι γυναίκα είναι η Δέσποινα;

«Μια γυναίκα που δεν τη βαριέσαι. Γυναίκα-λαβύρινθος».

Εγώ, ο Νίκος και η σχέση μας

Σε έχουμε δει με τον Νίκο Κακαουνάκη, ενώ συζητιέται ότι έχεις σχέση μαζί του. Ποια είναι η αλήθεια;

«Όλοι αυτό με ρωτάνε. Αμάν πια! Με τον Νίκο έχουμε μια σταθερή φιλία. Τον εκτιμώ πολύ και τον θαυμάζω ως δημοσιογράφο και ως άνθρωπο. Έχουμε και οι δύο χιούμορ, αλλά και εκρηκτικό ταμπεραμέντο. Μπορεί να είμαστε φωνακλάδες, αλλά μεταξύ μας κάνουμε πλάκες».

Τον θεωρείς γοητευτικό άντρα;

«Δεν μπορώ να το πω αυτό, γιατί δεν τον βλέπω ερωτικά. Πάντως, ξέρω ότι αρέσει στις γυναίκες».

Δηλαδή, δεν θα έκανες ποτέ ερωτική σχέση μαζί του;

«Στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Eιδικά τα ερωτικά δεν μπορείς να τα προβλέψεις»."Νομίζω πως είμαι ερωτευμένη, αλλά με τον έρωτα ποτέ δεν ξέρεις"

Το μυστικό της
Ετοιμάζεται να εκδώσει το «Σουφλιώτικο γλωσσάρι» με όλες τις λέξεις της τοπικής διαλέκτου.

Τα καλύτερά της
Η οικογένειά της και οι φίλοι της.
Η αγάπη της για το Σουφλί, όπου μεγάλωσε.
Τα αρώματα και τα αφρόλουτρα με τα οποία έχει γεμίσει όλο το σπίτι της.
Οι τρεις γάτες της, η Πουπέ, ο Βαγγέλης και ο Βανίλιας.
Ζωγραφίζει πορτρέτα φίλων της.

Τα χειρότερά της
Οι δουλειές του σπιτιού.
Το ψέμα και η ανειλικρίνεια.