Χρυσοί κληρονόμοι

29.07.2009
Τα περιουσιακά στοιχεία των οικογενειών τους προκαλούν... ζάλη στους κοινούς θνητούς. Εκείνοι, ως κληρονόμοι αμύθητων περιουσιών και μεγαλωμένοι μέσα στα πλούτη, έχουν μάλλον συνηθίσει τόσο την άνετη ζωή όσο και τη δημοσιότητα, καθώς κάθε τους κίνηση τραβά το ενδιαφέρον του εγχώριου αλλά και του διεθνούς Τύπου.

Από τη Μαρίνα Μανθεάκη

Τα περιουσιακά στοιχεία των οικογενειών τους προκαλούν... ζάλη στους κοινούς θνητούς. Εκείνοι, ως κληρονόμοι αμύθητων περιουσιών και μεγαλωμένοι μέσα στα πλούτη, έχουν μάλλον συνηθίσει τόσο την άνετη ζωή όσο και τη δημοσιότητα, καθώς κάθε τους κίνηση τραβά το ενδιαφέρον του εγχώριου αλλά και του διεθνούς Τύπου.

Εριέττα Κούρκουλου
H «bon viveur»

Κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου, η Εριέττα μεγάλωσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η μικρή Εριέττα περνούσε το χρόνο της με την πολυαγαπημένη της ξαδέλφη Μικαέλα Δόξα, ενώ οι έξοδοί τους ήταν σπάνιες.

Όταν άρχισε να μεγαλώνει, τα πάρτι γενεθλίων που διοργάνωνε η μητέρα της με καλεσμένο το Σάκη Ρουβά, οι αποδράσεις στα νησιά με τη θαλαμηγό «Πάρις», οι χειμωνιάτικες περιπέτειες στο Γκστάαντ και τα ταξίδια στη Μύκονο και το Ντουμπάι έστρεψαν την προσοχή του Τύπου στο πρόσωπο της έφηβης Εριέττας. Η ίδια προτιμά να ζει όπως κάθε κορίτσι της ηλικίας της, απολαμβάνει να παρακολουθεί ταινίες στο σινεμά, να πηγαίνει στους Onirama, να πίνει το ποτό της σε γνωστά αθηναϊκά κλαμπ και, φυσικά, να σερφάρει στο Διαδίκτυο. Mπορεί να μην έχει αποφασίσει με τι θα ασχοληθεί επαγγελματικά στο μέλλον ακόμα, όμως η μεγάλη της αδυναμία είναι το θέατρο. Από τότε ακόμα που ήταν μικρή, της άρεσε να ακολουθεί τον πατέρα της σε πρεμιέρες μεγάλων θεατρικών παραγωγών, ενώ συχνά επισκέπτονταν οικογενειακώς την Επίδαυρο, όπου και παρακολουθούσαν θεατρικές παραστάσεις.

Αθηνά Ωνάση
H «absolute» κληρονόμος

Η εγγονή του Έλληνα Κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση είναι ίσως η κληρονόμος που έχει τραβήξει ουκ ολίγες φορές το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ο Τύπος την αποκαλεί συχνά «η χρυσή κληρονόμος». Και όχι άδικα, αφού η περιουσία που πέρασε στα χέρια της όταν ενηλικιώθηκε υπολογίζεται ότι αγγίζει το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια. Η ίδια, πάντως, ζει μια ήσυχη ζωή, δεν δείχνει να συμμερίζεται προς το παρόν τουλάχιστον... το πάθος του παππού της για τις επιχειρήσεις και περνά το χρόνο της στα δύο σπίτια της, στη Βραζιλία και το Βέλγιο. Παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα Νέτο σε πολύ μικρή ηλικία και το ζευγάρι περνά τον ελεύθερο χρόνο του κάνοντας ιππασία.

Μαρίνα Βερνίκου
Η «καλλονή των θαλασσών»

Η Μαρίνα Βερνίκου, κόρη του γνωστού εφοπλιστή, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε Επικοινωνία στο Emerson College στη Βοστόνη, όπου διδάχτηκε και τα μυστικά της φωτογραφίας, και στη συνέχεια Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Extension School του Πανεπιστημίου Harvard. Η φωτογραφία αποτελεί τα τελευταία έξι χρόνια πεδίο της δημιουργικής της δράσης και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Το Nόεμβριο του 2001 παρουσίασε την πρώτη της έκθεση στην «Aθηναΐδα».

H Mαρίνα Bερνίκου είναι μία από πιο λαμπερές παρουσίες της αθηναϊκής ζωής και πολύ ωριμότερη από την ηλικία της. Δούλεψε σε διαφημιστική εταιρεία, αλλά γρήγορα επέστρεψε στη βάση της, τη Vernicos Yachts, μία από τις κορυφαίες εταιρείες θαλάσσιου τουρισμού, που έχει αναλάβει και την προβολή των Aπολλώνιων Aκτών.

Ξενοφών, Θοδωρής και Αθηνά Κυριακού
Τα «παιδιά των media»

Η εφοπλιστική οικογένεια Κυριακού, χάρη στα αντανακλαστικά και την οξυδέρκεια του πατέρα Μίνωα Κυριακού, τοποθετήθηκε έγκαιρα στα ΜΜΕ, το 1987, με την ίδρυση του ΑΝΤ1 FM, και το 1990, με τη δημιουργία του ΑΝΤ1 TV ως αντίπαλο δέος του Mega. Οι μετοχές σήμερα του καναλιού είναι «σπασμένες» στα 4, στον Μ. Κυριακού και στα 3 παιδιά του, Αθηνά, Θοδωρή και Ξενοφώντα. Μία από τις πιο πλούσιες ελληνικές οικογένειες, το καμάρι των media, αλλά και το πρότυπο για τη διοργάνωση events παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Σταύρος Νιάρχος ΙΙΙ
Ο «Greek lover»

Γιος του Φίλιππου Νιάρχου, που κατά καιρούς έχει απασχολήσει το διεθνή Τύπο με τις σχέσεις του με γνωστές σταρ του Χόλιγουντ όπως η Μαίρη-Κειτ Όλσεν, η Λίντσεϊ Λόχαν αλλά και η Πάρις Χίλτον. Μένει μόνιμα στο Λος Άντζελες, διασκεδάζει στα πιο γνωστά κλαμπ της πόλης και συναναστρέφεται με γνωστούς αστέρες του Χόλιγουντ. Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για ένα κοινωνικό και ευαίσθητο παιδί με πολύ χιούμορ, που είναι η ψυχή των πάρτι. Ο Σταύρος, σαν γνήσιος Έλληνας, λατρεύει τη θάλασσα και μπορεί κανείς να τον συναντήσει με την παρέα του να απολαμβάνει τον ήλιο στην παραλία του Μαλιμπού, όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Ευγενία Νιάρχου
H «Ms International»

Η χαμηλών τόνων Ευγενία, σε αντίθεση με άλλα μέλη γνωστών και πλούσιων οικογενειών, δεν δίνει λαβές για κανένα σχόλιο, και σπάνια ο Τύπος θα αναφερθεί στο όνομά της. Αδελφή του Σταύρου Νιάρχου Γ΄, κόρη της Βικτόρια Γκίνες, κολλητή της Σαρλότ Κασιράγκι. Γεννημένη στη Ν. Υόρκη, με σπουδές στην Ιστορία Τέχνης και μόνιμη κατοικία μία έπαυλη στο Νότινγκ Χιλ, της αρέσει να ταξιδεύει στο Παρίσι και να επισκέπτεται τους φίλους της σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Ελμίνα Κοπελούζου
Η «χρυσή καρδιά»

Η πολυαγαπημένη κόρη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου είναι ένα κορίτσι πολύ χαμηλών τόνων, τόσο στο ντύσιμό της όσο και στη συμπεριφορά της. Με εξαίρεση κάποιες λαμπερές εκδηλώσεις με επίσημο βραδινό χαρακτήρα, προτιμά τις σπορ εμφανίσεις, με αθλητικά ρούχα, φόρμες και τζιν. Εκτός από τις υποχρεώσεις της στις οικογενειακές επιχειρήσεις, η Ελμίνα αφιερώνει πολύ από το χρόνο της στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, επειδή θεωρεί ότι οι ευνοημένοι πρέπει και οφείλουν να προσφέρουν σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Είναι παντρεμένη με το σύμβουλο προγράμματος του Alpha Κωνσταντή Σπυρόπουλο, με τον οποίο παντρεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2008 στο δημαρχείο του Μόντε Κάρλο στο Μονακό. Αξέχαστο θα μείνει το νυφικό της, του οίκου Λάσκαρη.

Ο όμιλος Κοπελούζου ιδρύθηκε από τον πατέρα της Δημήτρη το 1972 και σήμερα κατατάσσεται στους μεγαλύτερους εμπορικούς και βιομηχανικούς ομίλους της Ελλάδας. Δραστηριοποιείται σε στρατηγικούς τομείς, όπου με τη γνώση και την εμπειρία του συμβάλλει αποφασιστικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, καθώς και σε άλλους αναπτυξιακούς τομείς.

Μαρία Κοντομηνά
Η «Μs Interamerican»

Κόρη της Φρίντας και του Δημήτρη Κοντομηνά και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Η Μαρία Κοντομηνά ζούσε για χρόνια στη Νέα Υόρκη, όπου συχνά την επισκεπτόταν η μητέρα της, που της είχε ιδιαίτερη αδυναμία, και, όπως λέγεται, μετά το θάνατο της γλυκύτατης Φρίντας, η Μαρία χάραξε με τατουάζ το όνομά της στο πίσω μέρος του λαιμού της. Μεγάλη αδυναμία της έχει όμως και ο πατέρας της. Η Μαρία Κοντομηνά είναι άτομο χαμηλών τόνων, αποφεύγοντας τα φλας των φωτογράφων.