"Εμείς, τα κορίτσια του Σίλβιο"

27.07.2009
Ο πρόεδρος και οι γυναίκες του. Θα μπορούσε να είναι τίτλος βιβλίου ή ακόμη και θέμα κάποιας «ψαγμένης» ταινίας μεγάλου μήκους. Μιλάμε, ασφαλώς, για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον πιο ισχυρό άνδρα της Ιταλίας, ο οποίος δεν φεύγει ούτε λεπτό από το προσκήνιο και παραμένει κραταιός και ιδιαίτερα δημοφιλής. από τον Βασίλη Λούκα
Ο πρόεδρος και οι γυναίκες του. Θα μπορούσε να είναι τίτλος βιβλίου ή ακόμη και θέμα κάποιας «ψαγμένης» ταινίας μεγάλου μήκους. Μιλάμε, ασφαλώς, για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον πιο ισχυρό άνδρα της Ιταλίας, ο οποίος δεν φεύγει ούτε λεπτό από το προσκήνιο και παραμένει κραταιός και ιδιαίτερα δημοφιλής. από τον Βασίλη Λούκα

Ποια είναι τα μυστικά του και ποιες είναι οι γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή και την καριέρα του; Ποιος είναι τελικά ο Ιταλός πρωθυπουργός και γιατί η προσωπική του ζωή απασχολεί σε τέτοιο βαθμό το διεθνή Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης;

Ζωή σαν μυθιστόρημα
Η ζωή του μοιάζει με κοσμοπολίτικο μυθιστόρημα. Θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος Δον Ζουάν, με τόσες πολλές κατακτήσεις. Ένα από τα μυστικά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι πως είναι πολύ ανοιχτοχέρης, όπως λένε τα κουτσομπολιά από την Ιταλία. Ο διάσημος πολιτικός, με τη ζωή που κάνει και με τις απίστευτα ωραίες κυρίες που τον περιτριγυρίζουν, είναι φυσικό να προκαλεί αισθήματα ζήλιας και θαυμασμού. Λάτρης του ωραίου, όπως δηλώνει και ο ίδιος, δεν διστάζει κατά καιρούς να βάζει το χέρι στην τσέπη και να πληρώνει ακριβά δώρα για τις κυρίες που περνούν από τη ζωή του και τη σημαδεύουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Λάτρης του ωραίου
Ο Μπερλουσκόνι δεν κρύβει την αδυναμία του στις ωραίες κυρίες. Η σχέση του με το ασθενές φύλο είναι ιδιαίτερα θερμή και κρατά εδώ και πολλές δεκαετίες. Συχνά τον έχουν παρεξηγήσει, αρκετές φορές τον έχουν κουτσομπολέψει, ενώ ποικίλες είναι οι περιπτώσεις που οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούν. Εκείνος, όμως, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ο «Καβαλιέρε» έχει πολλάκις «συλληφθεί» να φλερτάρει δημοσίως με ωραίες κυρίες. Είναι κάτι που κάνει είτε μπροστά σε κάμερες είτε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Η τακτική του αυτή από τη μία δίνει τροφή στους αντιπάλους του, ενώ από την άλλη συντηρεί πολλά έντυπα που κυνηγούν σκάνδαλα.

Οι γάμοι της ζωής του
Οι γυναίκες της ζωής του 73χρονου πολιτικού και ιδιοκτήτη της Μίλαν είναι, ασφαλώς, πολλές. Ξανθιές, μελαχρινές, καστανές, ανεξαρτήτως χρώματος και look, οι εκπρόσωποι του γυναικείου πληθυσμού είναι ικανές να τον σαγηνεύσουν.

Κι όμως... Δύο μόνο κυρίες κατάφεραν μέχρι στιγμής να τον κάνουν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί τους. Πρώτη ήταν η Κάρλα Ελβίρα Λουτσία νταλ’ Όλιο. Έμειναν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι που τη θέση της στην καρδιά και στη ζωή του πήρε η 52χρονη σήμερα Βερόνικα Λάριο. Με την Κάρλα-Ελβίρα έχει δύο παιδιά, τη Μαρίνα και τον Πιερσίλβιο, ενώ άλλα τρία παιδιά απόκτησε με τη δεύτερη σύζυγό του. Μάλιστα, το πρώτο του παιδί με τη Βερόνικα είναι η Μπάρμπαρα, που είναι σήμερα 24 χρόνων και γεννήθηκε προτού εκδοθεί το διαζύγιο του Μπερλουσκόνι από την Νταλ’ Όλιο. Τα άλλα δύο παιδιά τους είναι η 22χρονη Ελεονώρα και ο 20χρονος Λουίτζι. Μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του ο ισχυρός Ιταλός άντρας ήταν από τη δεκαετία του ’80. Παντρεύτηκαν το 1990, καθώς περίμεναν να βγει το διαζύγιο από τον πρώτο γάμο του. Οι δηλώσεις που έκανε την περίοδο του δεύτερου γάμου του, με τις οποίες υποστήριζε σθεναρά την προσήλωσή του στη σύζυγό του, είναι χαρακτηριστικές! «Είμαι κατά κανόνα πιστός στη σύζυγό μου», είχε πει κάποια στιγμή μετά το γάμο του με τη Βερόνικα Λάριο, την οποία, σημειωτέον, είχε χαρακτηρίσει και ως «γυναίκα της ζωής του». «Όταν την είδα στη σκηνή, έχασα το μυαλό μου», είχε εξομολογηθεί κάποια στιγμή για την ηθοποιό που έμελλε να μείνει στο πλευρό του πάρα πολλά χρόνια μετά τη γνωριμία τους το 1980, την εποχή που η Βερόνικα έπαιζε σε μια παράσταση στο Μιλάνο και εμφανιζόταν γυμνόστηθη. Η καθοριστική στιγμή στη σχέση αυτή ήρθε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της περασμένης άνοιξης. Ήταν τότε που μία είδηση έβγαινε στην επιφάνεια και είχε πρωταγωνίστρια τη 18χρονη Νοεμί Λετίτσια από τη Νάπολη. Η ιστορία αυτή ήταν, όπως αποδείχτηκε, καταλυτική για την οικογενειακή ζωή του πανίσχυρου άνδρα της γειτονικής χώρας καθώς, τον οδήγησε σ’ ένα ακόμη διαζύγιο. Ο «Καβαλιέρε» θέλοντας και μη ξανακέρδισε τη θέση του πρωταγωνιστή στα πρωτοσέλιδα, αυτή τη φορά όμως όχι λόγω της πολιτικής του δράσης αλλά εξαιτίας του χαρακτήρα του.

Η απόφαση του να δώσει το «παρών» στη γιορτή που έγινε με αφορμή τα γενέθλια της 18χρονης κόρης φίλου του επιχειρηματία στη Νάπολη πυροδότησε τη βόμβα που έβαλε τέλος στην κοινή ζωή του με τη δεύτερη σύζυγό του.

«Ο γάμος μου τελείωσε. Δεν μπορώ να μείνω με κάποιον που χοροπηδάει με μικρές», ήταν οι σχετικές δηλώσεις που δημοσιοποιήθηκαν από την πλευρά της πρώην "πλέον" συζύγου του.

Φήμες, γυναίκες και κουτσομπολιά
Κατά καιρούς έχουν συνδέσει τη ζωή και τον ελεύθερο χρόνο του με αμέτρητες κυρίες. Τον έχουν εμφανίσει ως ζευγάρι με μοντέλα, με ηθοποιούς και με πολλές ωραίες κυρίες.

Η αλήθεια είναι πως έχουν ακουστεί πολλά. Οι κακές γλώσσες, άλλωστε, πάντα έχουν κάτι να πουν για τους διάσημους. Αν ανοίξουμε τον κατάλογο με τις κατά καιρούς φερόμενες ως αγαπημένες του προέδρου, μπορεί και να χάσουμε το λογαριασμό. Ο καθένας, άλλωστε, λέει ό,τι θέλει. Αναπαράγοντας τη φημολογία, λοιπόν, θα δούμε ότι τον έχουν εμφανίσει να έχει σχέση με την ηθοποιό Φραντσέσκα Ντελέρα στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80. Μάλιστα, ανάμεσα στα δώρα που της είχε κάνει, είχε ακουστεί ακόμη και κάτι για ένα σπίτι στη Ρώμη. Στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 ακούστηκαν φήμες για σχέση του με την ηθοποιό και μοντέλο Νατάλια Εστράντα από την Ισπανία, ενώ η μπάλα κάποια στιγμή πήρε ακόμη και μία από τις γραμματείς του, την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι.

Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων η τηλεπαρουσιάστρια Βιρτζίνια Σάντζαστ λέγεται ότι μπήκε στον κατάλογο των φλερτ του ισχυρού άντρα, με τον πρώην σύζυγό της να την κατηγορεί δημόσια.

Η ηθοποιός Αΐντα Γεσπίκα και η Μάρα Καρφάνια, που είναι σήμερα υπουργός Ίσων Ευκαιριών στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, είναι δύο από τα πιο πρόσφατα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί, σύμφωνα με φημολογία της γειτονικής χώρας, στην προσωπική ζωή του Ιταλού ηγέτη.

Δηλώσεις του στυλ «θα πήγαινα μαζί σου οπουδήποτε» και «θα σε παντρευόμουν αυτή τη στιγμή αν δεν ήμουν ήδη παντρεμένος» που έχουν αποδέκτες τους ωραίες κυρίες λέγεται πως του αποδίδονται ?μετά βδελυγμίας μάλιστα? από πλευράς των πολιτικών αντιπάλων του.

Το ίδιο παρεξηγήσιμο είναι και το ενδιαφέρον του για κάποιες τηλεστάρ, τις οποίες ορισμένοι έσπευσαν να τοποθετήσουν ακόμη και στις λίστες του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις προηγούμενες ευρωεκλογές?

Η «πατρική στοργή» του, που, όπως λέγεται και ακούγεται, έχει στόχο ωραίες εκπροσώπους του γυναικείου πληθυσμού της πατρίδας του, παρεξηγείται.

Το βιβλίο «Εμείς, οι κοπέλες του Σίλβιο» λέει ότι «μπαμπά» τον έχουν πει κι άλλες νεαρές μέχρι σήμερα.

Η βίλα Τσερτόζα στη Σαρδηνία σίγουρα μπορεί να κρύβει πολλά μυστικά.

Πρώτος στις δημοσκοπήσεις
Οι 700 φωτογραφίες που είχαν βγει από τον τηλεφακό ενός παπαράτσι μέσα στην τελευταία διετία σίγουρα τροφοδότησαν και θα τροφοδοτούν ποικίλα σενάρια με πρωταγωνιστή τον ισχυρό πολιτικό και διάφορα όμορφα κορίτσια.

Πού σταματάει, όμως, η αλήθεια και πού αρχίζει ο μύθος, αυτό δεν το γνωρίζει κανείς.

Το βέβαιο είναι πως, ό,τι κι αν ακούγεται, ο Μπερλουσκόνι είναι πάντα ψηλά στις δημοσκοπήσεις και απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα τόσο στην πατρίδα του όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του, αυτό ίσως και να βρίσκεται στο απαράμιλλο στυλ που έχει με τις εκπροσώπους του ωραίου φύλου.

Κάτι παραπάνω από σίγουρο, επίσης, είναι ότι διάφοροι ηγέτες και πολιτικοί δεν αποκλείεται ενδόμυχα να τον ζηλεύουν, ψάχνοντας το μυστικό της διαρκούς δημοτικότητάς του παρά τις επιθέσεις που δέχεται.