Ψωνίζω, άρα υπάρχω

29.04.2009
Η διάσημη ηθοποιός Ίσλα Φίσερ στο ρόλο της Ρεμπέκα Μπλούμγουντ στη νέα ταινία «Ψωνίζω, άρα υπάρχω» λατρεύει το shopping therapy και δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να προσθέσει στη συλλογή της μια καινούργια, επώνυμη τσάντα.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η διάσημη ηθοποιός Ίσλα Φίσερ στο ρόλο της Ρεμπέκα Μπλούμγουντ στη νέα ταινία «Ψωνίζω, άρα υπάρχω» λατρεύει το shopping therapy και δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να προσθέσει στη συλλογή της μια καινούργια, επώνυμη τσάντα. Μήπως αυτή η εικόνα σάς είναι γνωστή; Αν ναι, τότε είστε shopaholic, και όχι μόνο εσείς, αλλά και πολλές από τις πιο δημοφιλείς κυρίες της σόουμπιζ!

Το σενάριο της χολιγουντιανής ταινίας είναι απόλυτα επιτυχημένο και καθόλου ξεπερασμένο, παρά την οικονομική κρίση. Πρόκειται για μια ιστορία βγαλμένη μέσα από το ομώνυμο βιβλίο της Σοφίας Κινσέλα, που φαίνεται ότι ακολουθούν αρκετοί άνθρωποι της εγχώριας σόουμπιζ.

Το σύνδρομο του shopaholic, του καταναλωτή που είναι εθισμένος στα ψώνια, δεν το συναντάμε μόνο στη Βικτόρια Μπέκαμ και τη βαθύπλουτη Πάρις Χίλτον. Δεν είναι, δηλαδή, μόνο αμερικανικό φαινόμενο. Και στη χώρα μας οι επώνυμοι δεν λένε «όχι» στις αγορές αντικειμένων, ρούχων και αξεσουάρ που τους κάνουν να νιώθουν μοναδικοί ή απλώς τους φτιάχνουν τη διάθεση!

Σύνδρομο «Σιένα Μίλερ»
Η όμορφη ηθοποιός, πρώην αγαπημένη του Τζουντ Λο, fashion icon για το νεαρόκοσμο παγκοσμίως, θεωρείται μία από τις καλοντυμένες γυναίκες του Χόλιγουντ. Λατρεύει τις επώνυμες τσάντες και φωτογραφίζεται συνεχώς με νέα σχέδια και μοντέλα διάσημων οίκων. Το παράδειγμά της ακολούθησαν κι άλλες σταρ, όπως η Λίντσεϊ Λόχαν, η Πάρις Χίλτον, η Νικόλ Ρίτσι, και από τότε οι άνθρωποι της μόδας χαρακτήρισαν «σύνδρομο της Σιένα Μίλερ» την τάση που έχει μια γυναίκα να αγοράζει συνεχώς και με υπερβολική συχνότητα καινούργιες τσάντες.

Η κακομαθημένη Πάρις Χίλτον συγκεκριμένα μπορεί να αγοράζει ό,τι θέλει μόνο και μόνο για να κάνει εντύπωση, αφού της αρέσουν οι υπερβολές και ξοδεύει πολλά χρήματα για ρούχα και αξεσουάρ.

Fashion icons
Η σύζυγος του Ντέιβιντ Μπέκαμ, Βικτόρια, εκτός από μούσα του Αρμάνι, είναι και η ίδια πραγματικό fashion icon. Το δικό της προσωπικό στυλ πολλές ζήλεψαν και αντέγραψαν, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε με παταγώδη αποτυχία. Τόσο το κούρεμά της, το οποίο αλλάζει σχεδόν συνέχεια, όσο και οι ενδυματολογικές της προτιμήσεις την κάνουν να ξεχωρίζει, παρά το στριφνό της χαρακτήρα και το ανέκφραστο πρόσωπό της. Σε κάθε της εμφάνιση τα φλας αστράφτουν και το ντύσιμό της κάθε φορά γίνεται μόδα. Μια μόδα που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να την υιοθετούν και αρκετές Ελληνίδες σταρ.

Η κολλητή φίλη της Βικτόρια, η ηθοποιός Κέιτι Χολμς, σύζυγος του Τομ Κρουζ, είναι επίσης μια γυναίκα που συζητείται έντονα για το δικό της προσωπικό στυλ. Η Κέιτι ξοδεύει πολλά χρήματα για ρούχα και αξεσουάρ, ενώ με το ίδιο γούστο ντύνει και την κόρη-κλώνο της, τη Σούρι, το πιο πολυφωτογραφημένο παιδάκι του Χόλιγουντ.

Οι «ιέρειες» της μόδας
Οι στυλιστικές της επιλογές και ο ρόλος της στο σίριαλ και στην ταινία «Sex and the City» μετέτρεψαν την ηθοποιό Σάρα Τζέσικα Πάρκερ σε «ιέρεια» της μόδας. Οι συνδυασμοί των ρούχων με τα παπούτσια, τα πολύχρωμα τσαντάκια και τα πρωτότυπα αξεσουάρ την έχουν κάνει να ξεχωρίζει και κάθε της εμφάνιση γίνεται την επόμενη μέρα talk of the town. H Τζένιφερ Λόπεζ λατρεύει τα συλλεκτικά κομμάτια διάσημων οίκων υψηλής ραπτικής και μπορεί η ίδια να έχει τη δική της φίρμα, όμως δεν θα τη δείτε ποτέ στο κόκκινο χαλί με ένα φόρεμα που δεν θα κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.Η Μαντόνα μπορεί να θεωρείται μία από τις πιο διάσημες τσιγκούνες, όμως όταν κάτι της μπει στο μάτι, θα το αγοράσει ο κόσμος να χαλάσει. Έτσι, πριν από λίγα χρόνια λάτρεψε κάποιες επώνυμες βερμούδες και, παρά την υψηλή τους τιμή, τις αγόρασε όλες σε όλα τα χρώματα.

Οι Ελληνίδες fashionistas
Η Ελένη Μενεγάκη θέλει χρώμα στη ζωή της αλλά και στην ντουλάπα της. Μεγάλη της αδυναμία, ειδικά το καλοκαίρι, τα πολύχρωμα καφτάνια. Έχει πολλά κι όμως της αρέσει να αγοράζει όλο και περισσότερα, αφού τη βολεύουν και στις καλοκαιρινές της εξορμήσεις στα νησιά.

Η Δέσποινα Βανδή αγοράζει συνήθως επώνυμες τσάντες και παπούτσια, ενώ για το καθημερινό της ντύσιμο προτιμάει τις φόρμες και τα τζην. Αγοράζει πλέον περισσότερο ρούχα για τα δύο παιδιά της, ενώ της αρέσει να κάνει ακριβά δώρα και σε φίλους.

Για τις νυχτερινές της εξόδους έχει αδυναμία στα ρούχα υψηλής ραπτικής, τα οποία επιμελείται η ίδια και μάλιστα ταξιδεύει στο εξωτερικό για να τα παραγγείλει ή να τα αγοράσει. ρούχα που φυλάει με μεγάλη φροντίδα στην ντουλάπα της. Όπως κάνει και η Άννα Βίσση, η οποία έχει ολόκληρη συλλογή από φορέματα, δερμάτινα αλλά και ρολόγια, που είναι η μεγάλη της αδυναμία.

Η Νατάσσα Θεοδωρίδου, πάλι, είναι μία από τις πιο κομψές κυρίες της σόουμπιζ και εκτός πίστας. Θα συμπληρώσει πάντα το casual ντύσιμό της με μια επώνυμη ζώνη και τσάντα. Έτσι, ακόμα και με ένα απλό τζην, δείχνει πάντα περιποιημένη. Ρούχα διάσημων οίκων ?κυρίως του εξωτερικού? για τις νυχτερινές της εμφανίσεις στην πίστα, σορτς που αναδεικνύουν τα καλλίγραμμα πόδια της, αλλά και σύνολα για πιο άνετες εμφανίσεις είναι τα αγαπημένα της Έλλης Κοκκίνου.

Μπορεί οι ψηλοτάκουνες γόβες να αναδεικνύουν τα υπέροχα πόδια της, όμως όσο και αν ακούγεται παράξενο, η γνωστή τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου έχει αδυναμία στις ριγέ κάλτσες. Μάλιστα, κάνει συλλογή από ριγέ κάλτσες επώνυμης φίρμας και όταν βρίσκει ευκαιρία, αγοράζει κι ένα ζευγάρι.

Οι επώνυμες τσάντες και τα γυαλιά ηλίου σε διάφορα σχέδια και χρώματα είναι τα φετίχ της Πέγκυς Ζήνα. Η δημοφιλής τραγουδίστρια μάλιστα έχει τέτοια λατρεία στα γυαλιά ηλίου, που τα φοράει συχνά και στα βιντεοκλίπ της αλλά και σε φωτογραφήσεις για τους δίσκους της.

Τα αέρινα φορέματα σε λιτή γραμμή, τα φίνα και απλά υφάσματα και γενικά το ιδιαίτερο αλλά συνάμα απλό ντύσιμο, χωρίς περιττά στολίδια και βαριά αξεσουάρ, είναι το σήμα κατατεθέν της Τζίνας Αλοιμόνου-Βαρδινογιάννη. Κάθε της εμφάνιση κάνει αίσθηση, αφού θεωρείται μία από τις πιο καλοντυμένες κυρίες της σόουμπιζ.

Τα παπούτσια και τα αξεσουάρ είναι πρώτα στις προτιμήσεις και της κυρίας «Gala» Μαρίας Σταματέρη. Η παρουσιάστρια λατρεύει τις επώνυμες φίρμες, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στα αξεσουάρ που αναδεικνύουν ένα ρούχο. Αγαπημένος της προορισμός για shopping και ξεκούραση είναι η Ρώμη.

Λάτρης του σκι η Ελεονώρα Μελέτη προτιμάει κυρίως το σπορ ντύσιμο. Έτσι, φοράει καθημερινά φόρμες, αφού την κάνουν να νιώθει άνετα. Σε εκείνα όμως που δεν μπορεί να αντισταθεί είναι τα αξεσουάρ που σχετίζονται με την άθληση και το σκι, ιδίως το χειμερινό.

Ανδρική υπόθεση
Έχει μεγάλη αδυναμία στα επώνυμα ρολόγια. Ο λόγος για τον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό να προσθέτει συνεχώς νέα κομμάτια στη συλλογή του.

Από την άλλη, ο Γιώργος Τσαλίκης έχει τρέλα με τα T-shirts, κάνοντας μάλιστα ειδικές παραγγελίες, ώστε να διαμορφώνει ο ίδιος τα μπλουζάκια που φοράει στις εμφανίσεις του ακόμα και στην πίστα.

Λάτρης του casual ντυσίματος και των T-shirts με στάμπες είναι και ο Ντέμης Νικολαΐδης. Μπορεί να τον συνηθίσαμε με κοστούμια τον προηγούμενο χρόνο, λόγω των υποχρεώσεών του στην ΑΕΚ, όμως ο Ντέμης νιώθει άνετα με τα τζην και τις αθλητικές φόρμες, ενώ του αρέσουν πολύ και οι μπότες για το καθημερινό του ντύσιμο.

Μία από τις μεγαλύτερες συλλογές σε πασμίνες και μαντίλια έχει ο Ηλίας Ψινάκης. Οι ντουλάπες του γνωστού μάνατζερ είναι γεμάτες από κοστούμια αλλά και πασμίνες σε διάφορα χρώματα. Για να τις αποκτήσει μάλιστα σπαταλάει τα περισσότερα χρήματα.