Bγαίνουν «μαχαίρια» στην κουζίνα

21.07.2010
«Tων φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», πόσο μάλλον σε μια χρονιά που θα είναι η δυσκολότερη για τα κανάλια, αφού σε κάποιες ζώνες θα μας σερβίρουν ακόμη και ξαναζεσταμένο φαγητό.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

«Tων φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», πόσο μάλλον σε μια χρονιά που θα είναι η δυσκολότερη για τα κανάλια, αφού σε κάποιες ζώνες θα μας σερβίρουν ακόμη και ξαναζεσταμένο φαγητό. Πάντως, από εκπομπές και ριάλιτι μαγειρικής θα χορτάσουμε! Μάγειροι αλλά και τηλεστάρ που μέχρι φέτος δεν είχαν καμία σχέση με την κουζίνα ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το ποιος θα κόψει πρώτος το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της τηλεθέασης.

Τώρα και «Secret Chef»
Μόνο «εφιάλτης» δεν αποδείχθηκε για τον Alpha o Έκτορας Μποτρίνι. Γι’ αυτό και ενώ δέχθηκε προτάσεις για μετεγγραφή, τελικά δεν ενέδωσε. Ο Έκτορας συνεχίζει και του χρόνου στο κανάλι της Κάντζας με διπλή παρουσία. Εκτός από τον «Εφιάλτη στην κουζίνα», θα παρουσιάσει και δεύτερο ριάλιτι μαγειρικής, που πιθανότατα θα είναι το «Secret Chef». Σ’ αυτό θα συμμετέχουν άτομα που δεν θα έχουν καμία σχέση με τη μαγειρική και θα πέσουν κατευθείαν στα βαθιά υπό την εποπτεία ενός σεφ, προκειμένου να κερδίσει ο καλύτερος. Η παραγωγή του συγκεκριμένου πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ ο «Εφιάλτης» αναμένεται ακόμη πιο σκληρός την επόμενη σεζόν... Στην Κάντζα ποντάρουν πολύ στη μαγειρική κι έτσι θα βλέπουμε πάλι του χρόνου και το «Κάτι ψήνεται». Μάλιστα, θα υπάρχουν και σπέσιαλ επεισόδια, με επωνύμους να ανοίγουν τα σπίτια τους και να μας αποκαλύπτουν τις μυστικές συνταγές τους. Στο τέλος της φετινής τηλεοπτικής περιόδου θα δούμε το δεύτερο «Κάτι ψήνεται» με celebrities και πρωταγωνιστές τους: Γιώργο Σατσίδη, Φώτη Σπύρου, Σίσσυ Φειδά και Έλενα Παπαβασιλείου, ενώ από την επόμενη σεζόν προγραμματίζονται τουλάχιστον τρία... επώνυμα «Κάτι ψήνεται».

Η Ελένη μπαίνει στην κουζίνα
Στο πλαίσιο των... σαρωτικών αλλαγών που θα γίνουν στον «Καφέ» η Ελένη σκέφτεται να μην προσλάβει την επόμενη περίοδο μαγείρισσα, αλλά να μαγειρεύει παρέα με τα υπόλοιπα μέλη του πάνελ και ενίοτε με τους καλεσμένους της. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, αφού η Ελένη Μενεγάκη από πέρυσι ?μετά την αποχώρηση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου... σκεφτόταν να κάνει τη μαγειρική μόνη της. Τελικά, επέλεξε να δοκιμάσει νέες μαγείρισσες, αλλά δεν της βγήκε... Τώρα λοιπόν το ξανασκέφτεται!

Η σούπα στα πρωινά ανακατεύεται
Γενικά στα πρωινάδικα αναμένονται ανακατατάξεις. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι και πάλι μήλον της έριδος, αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει στο πλευρό των Σπύρου Χαριτάτου και Γιώργου Καραμέρου, καθώς δηλώνει πολύ ευχαριστημένη από τη συνεργασία τους. Τις προηγούμενες εβδομάδες δέχθηκε κρούση για να είναι στην κριτική επιτροπή του «Master Chef», αλλά την απέρριψε. Από την άλλη ο Βασίλης Καλλίδης είναι από τα ελάχιστα πρόσωπα που θα διασωθούν από τις σαρωτικές αλλαγές στο πρωινό του Mega. Η παρουσία του στον «Όμορφο κόσμο» κρίνεται επιτυχημένη και, όπως φαίνεται, συνεχίζει και του χρόνου. Βέβαια, σύντομα θα κληθούν να πουν τη γνώμη τους και ο Γιώργος Λιάγκας με τη Φαίη Σκορδά, που αναλαμβάνουν το πρωινό πρόγραμμα.

Όμως, και στο Star δηλώνουν ευχαριστημένoι από τους «Νηστικούς πράκτορες», Ντίνα Νικολάου και Θανάση Πάτρα, που στάθηκαν αξιοπρεπώς στο σκληρό ανταγωνισμό των πρωινάδικων. Ακόμη και αν δεν συνεχιστεί η εκπομπή, θεωρείται δεδομένο πως θα αξιοποιηθούν από το σταθμό είτε ως «ένθετοι» σε ψυχαγωγικό πρωινάδικο είτε μετακομίζοντας στο Σαββατοκύριακο.

Χόρεψαν μαζί, θα μαγειρεύουν απέναντι;
Πλήρωσε η Ευγενία Μανωλίδου τη μετεγγραφή της στο Mega με τον αποκλεισμό της από το «Dancing With the Stars»; Απάντηση στο ερώτημα δεν έχουμε, αλλά αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως κερδισμένη είναι η Έρρικα Πρεζεράκου, που μετά τις χορευτικές φιγούρες πιάνει την κουτάλα για το νέο ριάλιτι μαγειρικής που θα «παίζει» απέναντι από το «Master Chef» του Mega. Μaster chef η Ευγενία; Τοp chef η Έρρικα!

Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο προγράμματα είναι ελάχιστες, αλλά το παρασκήνιο πολύ. Για την παρουσίαση του νέου μαγειρικού ριάλιτι αυστραλιανής προέλευσης το Mega αρχικά ήθελε τον Έκτορα Μποτρίνι, αλλά εκείνος δεν ήθελε να αφήσει την κουζίνα του Alpha. Έτσι, ακολούθησαν συζητήσεις με τον Ηλία Μαμαλάκη, ενώ στο ενδιάμεσο έπαιξε και το όνομα του Δημήτρη Ουγγαρέζου! Τελικά, ήρθε η Ευγενία, κάτι που λέγεται ότι δυσαρέστησε τον Ηλία Μαμαλάκη, που συνεργαζόταν για χρόνια με το κανάλι της Μεσογείων. Στο «Master Chef», λοιπόν, θα δούμε 20 επίδοξους μάγειρες που θα ξεχωρίσουν από τη φάση των οντισιόν να έρχονται αντιμέτωποι στην κουζίνα και θα κρίνονται για τις επιδόσεις τους από 3 καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Ποιοι θα είναι αυτοί; Κι εδώ έπαιξε πλούσιο παρασκήνιο...

Για μία θέση στην επιτροπή
Ο Hλίας Μαμαλάκης, ο Στέλιος Παρλιάρος αλλά και ο Βασίλης Καλλίδης του «Όμορφου κόσμου» λέγεται πως είναι τα πρώτα πρόσωπα που ακούστηκαν για την επιτροπή. Στη συνέχεια, όμως, το Mega θέλησε να δοκιμαστούν νέα πρόσωπα. Για τις θέσεις της επιτροπής, λοιπόν, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» τα ονόματα των Λευτέρη Λαζάρου, σεφ του «Βαρούλκο», Γιάννη Λουκάκου, από το εστιατόριο «Ψωμί και αλάτι», και Απόστολου Τρατέλη, ιδιοκτήτη της πολυβραβευμένης «Σπονδής». Η γνώμη τους θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το ποιος σεφ θα γίνει Master και θα πάρει τα 50.000 ευρώ, το πιο μικρό έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ σε ριάλιτι!

Όσον αφορά, τώρα, το προελεύσεως BBC «Τοp Chef» που ετοιμάζει ο ΑΝΤ1, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Η διαφορά του με το «Master Chef» είναι ότι διαγωνίζονται επαγγελματίες του χώρου και όχι ερασιτέχνες και δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο στοιχείο του σόου και όχι του ριάλιτι.

Έρχεται ο ίδιος ο «Master»
Οι υπεύθυνοι του Mega έχουν ποντάρει πολλά στο ριάλιτι μαγειρικής και είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να το προωθήσουν. Έτσι, προσκάλεσαν στην Ελλάδα τον ίδιο τον «Master Chef». Πρόκειται για τον ελληνικής καταγωγής Γιώργο Καλομπάρη, ο οποίος είναι και ο βασικός κριτής του αντίστοιχου αυστραλιανού προγράμματος και ένας από τους πιο γνωστούς σεφ του κόσμου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατάφερε να κάνει μόδα την ελληνική κουζίνα στην Αυστραλία και έχει στην ιδιοκτησία του 4 εστιατόρια στη χώρα των καγκουρό. Τώρα ετοιμάζεται να ανοίξει ένα στη Νέα Υόρκη, είναι επικεφαλής ενός κλαμπ στη Μύκονο, ενώ τα βιβλία του με ελληνικές συνταγές έχουν γίνει best sellers.

Επιμένει γλυκά
Μετά τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που σημείωσαν και τη φετινή τηλεοπτική περίοδο οι «Γλυκές αλχημείες» του Στέλιου Παρλιάρου, θα συνεχίσουν να μας ταξιδεύουν σε γευστικούς πειρασμούς με βάση τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το μέλι. Ενδεχομένως βέβαια να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές στο concept της εκπομπής.