Η άγνωστη Έρρικα Πρεζεράκου

25.06.2010
Μπορείτε να φανταστείτε την Έρρικα Πρεζεράκου να κεντάει κομπλέν το ίδιο καλά όπως χορεύει ή πηδάει άλμα επί κοντώ; Μη βιαστείτε να απαντήσετε «όχι», γιατί η νικήτρια του «Dancing With the Stars» είναι γεμάτη εκπλήξεις. Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε, έμαθε και σας αποκαλύπτει μικρά μυστικά της ζωής της.

Μπορείτε να φανταστείτε την Έρρικα Πρεζεράκου να κεντάει κομπλέν το ίδιο καλά όπως χορεύει ή πηδάει άλμα επί κοντώ; Μη βιαστείτε να απαντήσετε «όχι», γιατί η νικήτρια του «Dancing With the Stars» είναι γεμάτη εκπλήξεις. Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε, έμαθε και σας αποκαλύπτει μικρά μυστικά της ζωής της.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο», λέει ο λαός, και αυτό το αποδεικνύει η Έρρικα, που μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά το μανιάτικο αίμα των γονιών της, Ανδριάνας και Παναγιώτη, ρέει στις φλέβες της και την έχει κάνει δυναμική και ατίθαση. Άλλωστε, από το γένος της μητέρας της είναι απόγονος του Κολοκοτρώνη, οπότε η αγωνιστικότητα έχει καταγραφεί στο DNA της! Από μικρή ήταν ασυμβίβαστη. Ένα τυπικό αγοροκόριτσο που έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας της τάξης. Έτσι, έριχναν νερό στο κρασί τους τα αγόρια και την έπαιζαν, γιατί τη ζήλευαν κιόλας, καθώς τα περνούσε στο τρέξιμο. Οι κούκλες ήταν παιχνίδι άγνωστο για εκείνη. Ήταν το παιδί της σκανδαλιάς. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της αργότερα προσπάθησαν μάταια να τιθασεύσουν την ορμητική της φύση. Όσο για τα μικρότερα αδέρφια της, τον Γρηγόρη και την Ξένια, την είχαν πρότυπό τους.

Μάθε τέχνη κι άσ’ τηνε
Μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια και το πρώτο της μεγάλο πάθος ήταν ο χορός. Μάλιστα, δεν σπούδασε απλώς χορό, αλλά εργάστηκε για λίγο ως χορογράφος με πετυχημένους Έλληνες καλλιτέχνες. Φύση ανεξάρτητη, έκανε την προσωπική της επανάσταση 17 χρόνων, όταν έφυγε από το πατρικό της σπίτι. Η ίδια μέχρι σήμερα διασκεδάζει να ζητάει συγγνώμη από τη μητέρα της, που ξαφνικά την άφησε σύξυλη, διακόπτοντας τα καλοκαιρινά μαθήματα κεντήματος που απολάμβανε να της δείχνει!

Πού να χωρέσει η Έρρικα μέσα στα κομπλέν και στις σταυροβελονιές; Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά δούλεψε σε ναυπηγείο, έγινε βοηθός σκηνοθέτη, χορογράφησε σόου, απασχολήθηκε σε στούντιο ηχογραφήσεων, έγινε γκρουπ μάνατζερ σε συναυλίες γνωστού καλλιτέχνη. Ώσπου τυχαία ανακάλυψε το άλμα επί κοντώ και το ερωτεύτηκε! Την ερωτεύτηκε όμως κι εκείνο και την ανέβασε στο βάθρο της πρωταθλήτριας.

Κάθε νέα πρόκληση ήταν γι’ αυτήν ένα ταξίδι γεμάτο Σειρήνες... Έτσι δέχτηκε την πρόκληση να συμμετάσχει στο «Dancing With the Stars». Το μόνο που έκανε ήταν να πάρει την ευχή από το γούρι της, την 90χρονη Μανιάτισσα γιαγιά της, Πολυξένη. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που έδινε μάχη αποφασισμένη να νικήσει. Είχε κυνηγήσει το 2003 με πείσμα το όνειρό της για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, αλλά ένα ατύχημα που είχε σπάζοντας σε δύο σημεία την κνήμη της στη διάρκεια της προετοιμασίας της στη Γερμανία δεν την άφησε να το κάνει πραγματικότητα.

Μπορεί να μην είναι ερωτευμένη ?έτσι τουλάχιστον λέει η ίδια?, αλλά έχει ερωτευτεί και έχει γεμίσει με αρκετά πράγματα τη ζωή της. Ακόμα και η γυμναστική με παιχνίδι που λανσάρισε, το «Replayce», είναι η χαρά της ζωής. Όπως είναι και η ίδια.