Στο Κολωνάκι

19.02.2009
Πόσο καλά ξέρετε την περιοχή σας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Η Έλλη Καρρά κάνει μια βόλτα στο κλεινόν άστυ και σας αποκαλύπτει γωνιές που από συνήθεια ίσως δεν έχετε προσέξει όσο θα έπρεπε.

Από το Κολωνάκι στο Περού
Η βιτρίνα της οδού Σκουφά 52 στο Κολωνάκι μας ταξιδεύει σε άλλους πολιτισμούς. Το «Sinu Αrtefastos» μας μεταφέρει στην παράδοση και την κουλτούρα της Νότιας Αμερικής. Εκεί το βλέμμα μας μαγνητίζουν τα χειροποίητα διακοσμητικά και αξεσουάρ από το Περού και την Κολομβία, τα εξαιρετικά κεραμικά από διακοσμητικά αγαλματίδια μέχρι τα μαγειρικά σκεύη, αλλά και τα κεριά της ισπανικής εταιρείας Cerra Bella, που δίνουν μια ethnic πινελιά στον προσωπικό μας χώρο. Αν επισκεφθείτε το καλαίσθητο κατάστημα, ρίξτε μια ματιά στο «must» του, τις ανθοστήλες από οξειδωμένο μέταλλο.

Φυσική ομορφιά
Όσοι λένε πως η φύση είναι η μόνη που μπορεί να φροντίσει το σώμα και την επιδερμίδα μας σίγουρα είναι φανατικοί πελάτες των «Fresh Line». Στην οδό Σκουφά 10 βρίσκεται ένας παράδεισος φυσικής ομορφιάς. Προϊόντα με βάση φρούτα και λαχανικά που δημιουργούνται με τις μυστικές συνταγές της Μάιρας Βαγιωνή-Στασινοπούλου. Που δεν είναι δικές της, αλλά της προγιαγιάς της! Υπάρχουν άπειρα προϊόντα που μπορείτε να δοκιμάσετε, με πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα, αλλά εγώ θα σας προτείνω τα εξής τρία, που είναι και τα αγαπημένα μου: Την Peeling Vanilla Mask, μάσκα απολέπισης προσώπου με κρέμα βανίλια, βούτυρο και καριτέ για βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση, την κρέμα σώματος με φράουλα Strawberry Body Milkshake και, τέλος, το Lemon Liquid Shampoo, σαμπουάν με λεμόνι για λιπαρά μαλλιά. Σε άλλη περίπτωση θα σας ευχόμουν καλή όρεξη, αλλά στη συγκεκριμένη να ζήσετε μια ευχάριστη και αναζωογονητική εμπειρία.

Δώρα με χρώμα
Στις μουντές περιόδους που διανύουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας είναι απαραίτητο. Αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι στεναχωρημένο, ένα μικρό δωράκι από το κατάστημα «Sunny side up» στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ομήρου σίγουρα θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη του. Αν ζητάτε κάτι πρωτότυπο, με φαντασία και γούστο που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, τότε δεν έχετε παρά να το επισκεφθείτε. Εντυπωσιάστηκα από τα αγκαλιασμένα φαντασματάκια, που ήταν αλατοπίπερο, ένα καθρεφτάκι τσάντας με καρτούν, τις εντυπωσιακές πολύχρωμες κούπες και από πολλά άλλα.

Αν και στη δική σας γειτονιά, τη δική σας πόλη, οπουδήποτε στην Ελλάδα υπάρχει κάτι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο, ειδοποιήστε μας. Φωτογραφίστε το και στείλτε μας τις πληροφορίες με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό.