One night stand για την Κύπρο

05.02.2009
Τρεις μέρες πριν από τον εθνικό διαγωνισμό για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision στη Μόσχα η μέχρι πρότινος Hi-5 Μαρλέν Αγγελίδου μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για την... προκλητική συμμετοχή της στον τελικό με το «Μr do right one night stand» και μοιράστηκε μαζί μας το άγχος της για τη διάκριση. Δεν παρέλειψε βέβαια να δηλώσει ότι γουστάρει πολύ να βρεθεί με τον Σάκη Ρουβά στη σκηνή

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Τρίτη φορά στη Eurovision και για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό της Κύπρου. Πώς αποφάσισες να συμμετάσχεις πάλι;

«Ουσιαστικά το θέμα του συγκεκριμένου διαγωνισμού το βλέπω ως μια ευκαιρία να δείξω κάποια πράγματα δικά μου».

Δήλωσες ότι είναι άλλη μία προσπάθειά σου να προκαλέσεις τις πιθανότητες και να είσαι μη συμβατή σε μια εντελώς αποκλειστική τυπική συμβατικότητα! Τα χώνεις στο διαγωνισμό

«Δεν τα χώνω, δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το διαγωνισμό, αλλά γενικότερα με τη μουσική. Απλώς θεωρώ ότι μουσικά οδηγούνται όλα σε μια πλευρά. Δεν μου αρέσει να κάνω τα ίδια με όλους. Δεν το κάνω επίτηδες. Αν ήμουν πιο pop ή dance τραγουδίστρια, μπορεί να λειτουργούσα κι εγώ με τον ίδιο τρόπο. Όμως, τώρα δεν συμβιβάζομαι, μπαίνοντας σε φόρμες που οι άλλοι θεωρούν πετυχημένες, για να πάω καλά στο διαγωνισμό».

Παρ όλα αυτά, όμως, έγινες γνωστή κάνοντας το συμβιβασμό να μπεις σε ένα ριάλιτι και να τραγουδήσεις στις pop Ηi-5

«Έμαθα από τα λάθη μου. Πήρα το μάθημά μου. Κάνοντας αυτό το πράγμα, κατάλαβα ότι δεν είμαι αυτό».

Σε ενόχλησε που οι Hi-5 ήταν μια... φούσκα τελικά;

«Όχι, καθόλου. Το ήξερα πριν καν μπω».

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος χάθηκες από το προσκήνιο. Να υποθέσω ότι ήρθες αντιμέτωπη με την προκατάληψη των ανθρώπων του χώρου;

«Γενικότερα, ναι. Υπήρχε προκατάληψη με το όνομα Hi-5 για ένα λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω Αυτό, όμως, δεν με σταμάτησε. Ούτως ή άλλως, δεν είμαι άνθρωπος της επικαιρότητας. Δεν μ αρέσει να χώνομαι και να είμαι μέσα στα media».

Μετάνιωσες που μπήκες στις Hi-5 δηλαδή;

«Όχι, δεν μετάνιωσα καθόλου, γιατί κάθε εμπειρία στη ζωή πιστεύω ότι είναι αναγκαία. Αν δεν το είχα περάσει, δεν θα ήξερα τι θέλω να κάνω τώρα. Επίσης, έμαθα πολλά πράγματα μουσικά».

Αντιμετώπισες, όμως, προκατάληψη και για την εμφάνισή σου και τα περιττά κιλά που είχες.

«Ναι. Δεν συμφωνώ βέβαια. Πιστεύω περισσότερο στο ταλέντο, στη φωνή και στο άκουσμα. Ξέρω βέβαια ότι παίζει ρόλο και η εμφάνιση. Κάθε γυναίκα έχει τη χάρη της όπως είναι».

Έρχομαι στη Eurovision... Με το «Μr do right one night stand», οπότε, απ ό,τι αντιλαμβάνομαι, έχεις σκοπό να προκαλέσεις!

«Δεν είχα σκοπό να προκαλέσω. Το θέμα δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το one night stand όσο με το ότι ο κόσμος δεν έχει πια συναισθηματική επαφή».

Το έχεις ζήσει;

«Ναι, αλλά δεν επιδιώκω να ζω έτσι. Δίνω όσο περισσότερο συναίσθημα μπορώ».

Να υποθέσω ότι το έγραψες μετά από one night stand;

«Όχι. Ήμουν σ' ένα μπαρ και παρακολουθούσα τον κόσμο γύρω μου».

Έχεις άγχος για το αν θα κερδίσεις; Φοβάσαι τους αντιπάλους σου;

«Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Θέλω να πάω να περάσω καλά, να παρουσιάσω ένα δικό μου τραγούδι στο κοινό. Ταυτόχρονα, όπως είναι φυσικό, υπάρχει άγχος. Για να λάβω μέρος στα ημιτελικά σημαίνει ότι θέλω να πάω στο διαγωνισμό. Από εκεί και πέρα, αν περάσω, έχει καλώς».

Πολλοί καλλιτέχνες δεν έχουν τολμήσει να κατέβουν φέτος στη Eurovision με την Κύπρο, επειδή την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Σάκης Ρουβάς. Δεν σε φοβίζει το γεγονός ότι αν κερδίσεις θα είναι απέναντί σου ο Σάκης Ρουβάς;

«Γουστάρω πολύ που θα είναι ο Σάκης. Πρώτα απ όλα δεν βλέπω την Ελλάδα ως αντίπαλο. Είμαστε σύμμαχοι. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά συναγωνισμός».

Λοιπόν, το Σάββατο πας για τη νίκη;

«Πάω για να περάσω καλά και ό,τι γίνει!».