Κινδυνεύει ο γάμος τους;

06.02.2009
Η κοινή ζωή τους ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η Μιμή Ντενίση και ο Σωτήρης Πολύζος ένωσαν τις ζωές τους το περασμένο φθινόπωρο σε μια λαμπρή τελετή έπειτα από μακροχρόνια σχέση εκτίμησης, αμοιβαίου σεβασμού και φιλίας.

Από την ΚΑΤΙΑΝΑ ΜΑΤΖΑΡΙΔΟΥ

Η κοινή ζωή τους ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η Μιμή Ντενίση και ο Σωτήρης Πολύζος ένωσαν τις ζωές τους το περασμένο φθινόπωρο σε μια λαμπρή τελετή έπειτα από μακροχρόνια σχέση εκτίμησης, αμοιβαίου σεβασμού και φιλίας. Ωστόσο, ήδη από τους πρώτους μήνες καλούνται να δώσουν... εξετάσεις για να μη μείνει η σχέση τους στην ίδια τάξη. Το αναπάντεχο φλερτ ενός δημοσιογράφου με μια σταρ του θεάτρου και της τηλεόρασης χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να εξελιχθεί σε μια βαθιά αγάπη, που έφερε δύο ανθρώπους πιο κοντά από ποτέ. Η Μιμή ήθελε πάντα έναν άντρα δίπλα της ο οποίος να μη θαμπώνεται από τη δική της λάμψη, να μην επιζητά να φωτιστεί από τους προβολείς που κυνηγούν εκείνη και να μη ζηλεύει τη δόξα της. Ένα άτομο καλλιεργημένο και μορφωμένο, ανεξάρτητο και δυναμικό. Όλα αυτά τα προσόντα συγκέντρωνε ο Θεσσαλός δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, που κέρδισε πρώτα την καρδιά της κόρης της Μαριτίνας και μετά ζήτησε το χέρι της μαμάς της.

Ο «Χατζηνικολάου του κάμπου» φόρεσε βέρα στο δεξί και, αντίθετα με όσα ακούγονταν, όχι μόνο δεν έγινε ο... κύριος της κυρίας, αλλά συνέχισε δυναμικά την καριέρα του και απέφυγε κάθε ανούσια κοσμική εμφάνιση στο πλευρό της γυναίκας του.

Η δουλειά του στο κανάλι TRT, το μεγαλύτερο κανάλι της Θεσσαλίας, όπου έχει την επιμέλεια και παρουσίαση του καθημερινού μαγκαζίνο «Κεντρική Ελλάδα, καλησπέρα» από τις 15:00 το απόγευμα έως τις 17:00, τον κρατάει μακριά από τη σύζυγό του, την οποία βλέπει κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Ο δημοσιογράφος ταξιδεύει όσο πιο συχνά μπορεί στην Αθήνα, όπως και η Μιμή στο Βόλο, ωστόσο οι παραστάσεις της στο Θέατρο «Ιλίσια-Ντενίση» στο έργο «Το σ' αγαπώ δεν είναι ντεμοντέ» δεν της αφήνουν πολλά περιθώρια.

Πηγαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του συζύγου της συχνά, αλλά δεν μπορεί κι αυτή να μείνει όσο θα ήθελε. Όπως συνέβη για παράδειγμα στις γιορτές, που η οικογένεια πήγε στην Πορταριά για να περάσουν μερικές μέρες όλοι μαζί, αλλά η κυρία Ντενίση έπρεπε να επιστρέψει στην Αθήνα ανήμερα την Πρωτοχρονιά για την παράσταση. Η πρώτη που παραπονιέται είναι η Μαριτίνα. Το κοριτσάκι, που λατρεύει τον κύριο Πολύζο, ζητάει από τη μαμά της να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον φέρει κοντά της. Η μικρή δεν μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα και δυσχεραίνει με την προσμονή της το ευτυχισμένο ζευγάρι, που υποφέρει από την απόσταση.

Τα χιλιόμετρα που τους χωρίζουν και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, που τους κρατάνε μακριά, για την αθώα ματιά της Μαριτίνας είναι κάτι που ξεπερνιέται, αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οι δύο σύζυγοι καλούνται να το διαχειριστούν όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν. Προς το παρόν το χάσμα δείχνει να γεφυρώνεται και όλοι εύχονται να μπορέσει να λειτουργήσει ο γάμος. Κάτι για το οποίο τόσο ο κ. Πολύζος όσο και η κ. Ντενίση καταβάλλουν κάθε προσπάθεια. Εκείνος έρχεται κάθε Σαββατοκύριακο, όπως έκανε και το προηγούμενο. Ακόμη και τις ώρες που η Μιμή είναι στο θέατρο, ειδικά το Σάββατο, που έχει διπλή παράσταση, εκείνος αφιερώνει χρόνο στην κόρη τους τη Μαριτίνα, που τον περιμένει πώς και πώς. Την Κυριακή περνούν μερικές ώρες με φίλους και φυσικά κάποιες στιγμές μόνο δικές τους.