Η Νατάσσα θα τραγουδήσει Θεοδωράκη!

09.02.2009
Μια αναπάντεχη συνεργασία έρχεται να ταράξει τα νερά της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης βρήκε στο πρόσωπο της Νατάσσας Θεοδωρίδου τη νέα μούσα του και ερμηνεύτρια των τραγουδιών του.

Μια αναπάντεχη συνεργασία έρχεται να ταράξει τα νερά της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης βρήκε στο πρόσωπο της Νατάσσας Θεοδωρίδου τη νέα μούσα του και ερμηνεύτρια των τραγουδιών του. Τι και αν η μέχρι στιγμής πορεία τους βρίσκεται σε απόσταση, αυτό δεν εμπόδισε το μεγάλο συνθέτη να ακούσει τη λαϊκή τραγουδίστρια και παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις να τη συναντήσει και να αποφασίσει τελικά να συνεργαστεί μαζί της.

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του προηγούμενου χρόνου, όταν η Νατάσσα Θεοδωρίδου παραβρέθηκε στη γιορτή του απόδημου ελληνισμού στην Ολυμπία, σε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, όπου και ερμήνευσε διαχρονικά του τραγούδια με την ορχήστρα του. Η αλήθεια είναι πως ο μεγάλος συνθέτης αρχικά ήταν πολύ προβληματισμένος και είχε αρκετούς ενδοιασμούς αναφορικά με την ερμηνεύτρια Όταν όμως είδε το βίντεο της συναυλίας, ενθουσιάστηκε με τον τρόπο που ερμήνευσε τα τραγούδια του.

Ενθουσιάστηκε από τη φωνή της
Έτσι, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης μας αποφάσισε στην αρχή του φθινοπώρου να τη τη γνωρίσει από κοντά. Η Νατάσσα Θεοδωρίδου τον επισκέφθηκε στο σπίτι του και από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε μεταξύ τους μια ειλικρινής και αγαπημένη σχέση. Η τραγουδίστρια, φυσικά, ήταν απόλυτα ευτυχισμένη που συνάντησε έναν από τους μεγαλύτερους μύθους του ελληνικού τραγουδιού. Αλλά και ο συνθέτης ομολόγησε στους οικείους του ότι ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή τη φωνή της και τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το έργο του. Μάλιστα, πλέον, όπως ομολογούν άνθρωποι από το περιβάλλον τους, τη φωνάζει «μενεξεδένια μου» στις συναντήσεις τους, που πλέον είναι πολύ συχνές στο σπίτι του Μίκη.

Ήδη Θεοδωράκης και Θεοδωρίδου ετοιμάζουν το υλικό, που αναμένεται να είναι έτοιμο στην επόμενη συνάντησή τους. Η Νατάσσα Θεοδωρίδου θα ερμηνεύσει τραγούδια του μεγάλου συνθέτη σε δύο μεγάλες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στα τέλη Μαρτίου, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στο σύλλογο κακοποιημένων γυναικών Δράμας. Βέβαια, η συνεργασία τους δεν πρόκειται να σταματήσει σ' αυτό, αφού στα τέλη του χρόνου αναμένεται να κυκλοφορήσει η προσωπική δουλειά της ερμηνεύτριας με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΣΑΣ