Τα νεύρα μου τσατάλια

04.02.2009
Όλοι μας έχουμε τις αδυναμίες μας, αλλά και κάποια πράγματα που απεχθανόμαστε και ευχόμαστε να μη μας συμβούν ποτέ. Στη ζωή, όμως, όπως λέει σοφά και ο λαός, «ποτέ μη λες ποτέ». Έτσι, λοιπόν, και τα περισσότερα πρόσωπα της showbiz έχουν τη δική τους αχίλλειο πτέρνα.

Από τη ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Όλοι μας έχουμε τις αδυναμίες μας, αλλά και κάποια πράγματα που απεχθανόμαστε και ευχόμαστε να μη μας συμβούν ποτέ. Στη ζωή, όμως, όπως λέει σοφά και ο λαός, «ποτέ μη λες ποτέ». Έτσι, λοιπόν, και τα περισσότερα πρόσωπα της showbiz έχουν τη δική τους αχίλλειο πτέρνα. Μπορεί να μην πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά για κάτι που απλώς τους χαλάει τη διάθεση. Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε και έμαθε αυτά τα μικρά μυστικά απέχθειας 20 αγαπημένων προσώπων της showbiz. Τα «χειρότερά» τους, δηλαδή, που όταν τους συμβαίνουν, μπορεί και να τους κάνουν τη διάθεση κουρέλι και τότε ψάξτε μέρος να κρυφτείτε!

Σεβασμός στα ζώα: Είναι πολύ φιλόζωη η Άννα Αδριανού και μάλιστα έχει ιδρύσει και σύλλογο στη γειτονιά της στα βόρεια προάστια για να προστατεύουν τα αδέσποτα ζωάκια. Έχει βρει οικογένειες σε πολλά αδέσποτα και είναι ικανή να εκραγεί αν δει κάποιον να φέρεται με άσχημο τρόπο σε κάποιο ζώο. Σε αυτή την περίπτωση η ευγενική κ. Αδριανού μπορεί να γίνει ταύρος σε υαλοπωλείο, κι εμείς συμφωνούμε μαζί της.

Την τρελαίνει ο θόρυβος: Μπορεί να έχει ροκ φιλοσοφία η Ελένη Ράντου, αλλά δεν της αρέσουν οι ακραίες καταστάσεις στην αγχωτική πόλη που ζούμε. Μπορεί να εκνευριστεί ή ακόμα και να εκραγεί όταν έχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αθήνα. Αυτό το άναψε-σβήσε τη μηχανή στο αυτοκίνητο την τρελαίνει. Γι αυτό και της αρέσει περισσότερο να κυκλοφορεί το βράδυ, μεταξύ 12:00 και 3:00 π.μ., όταν ερημώνουν όλα.

Εξοδος κινδύνου: Το πρώτο πράγμα που κάνει ο Λάκης Λαζόπουλος όταν μπαίνει σε ένα χώρο είναι να βρίσκει την έξοδο κινδύνου. Θέλει να ξέρει από πού θα μπορεί να φύγει αν παραστεί ανάγκη. Ακόμα και στο αεροπλάνο θέλει να κάθεται δίπλα στην πόρτα. Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του, λένε άτομα που τον ξέρουν καλά, και μπορεί να εκνευριστεί πάρα πολύ αν εγκλωβιστεί κάπου.

Μακριά από τα προσωπικά: Μπορεί να είναι ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους ο Γιάννης Πάριος, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να τον κάνει έξαλλο: το να του ζητήσετε να σας μιλήσει για προσωπικά του θέματα. Ο δημοφιλής τραγουδιστής είναι τζέντλεμαν και μόλις καταλάβει ότι πάτε να χώσετε τη μύτη σας σε πολύ δικά του πράγματα, τότε μπορεί να τον δείτε πολύ αγριεμένο.

Για ένα αυτοκίνητο: Αντιμετωπίζει τα πάντα με το γνωστό του χιούμορ ο Ηλίας Ψινάκης. Υπάρχει όμως και ένα πράγμα που μπορεί να τον βγάλει εκτός εαυτού! Αν θέλετε να δείτε το άλλο του πρόσωπο, που δεν θα σας αρέσει καθόλου, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, ρίξτε του λάσπη στο αυτοκίνητό του, με το οποίο έχει παθολογική σχέση, και τότε δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε.

Οικονομικά μυστικά: Η αλήθεια είναι ότι δεν εκνευρίζεται εύκολα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Διατηρεί πάντα την ψυχραιμία του, λένε συνεργάτες του, αλλά αν κάνεις το λάθος και τον ρωτήσεις για το πόσο αμείβεται στο Μega και πού επενδύει τα λεφτά του, τότε το πιθανότερο είναι να σου γυρίσει την πλάτη φανερά ενοχλημένος.

Χρήστος Βασιλόπουλος: Απόλυτα ακριβής είναι στα ραντεβού του ο Χρήστος Βασιλόπουλος. Η αχίλλειος πτέρνα του, όπως έχει πει στο φιλικό του περιβάλλον, είναι να μη τον στήνουν σε ραντεβού. Τότε μπορεί να νευριάσει, ακόμα και να σηκωθεί να φύγει, και μην επιχειρήσετε εκείνη τη στιγμή να τον καλέσετε στο τηλέφωνο για να δικαιολογηθείτε που τον στήσατε, όπως λένε αυτοί που τον ξέρουν.

Απεχθάνεται τον τόνο: Τι είναι αυτό που μπορεί να εκνευρίσει τον Θέμη Γεωργαντά; Να του κάνουν το τραπέζι και το φαγητό να περιέχει κάτι με ψάρι τόνο, γιατί το σιχαίνεται. Ο μόνος που τόλμησε να δοκιμάσει τις αντοχές του ήταν ο καλός του φίλος Αντώνης Ρέμος, όταν σε κάποια γενέθλιά του του έφερε μια τούρτα με τόνο!

Ο Παναθηναϊκός και οι τρίχες: Η αχίλλειος πτέρνα της Μαριάννα Τουμασάτου είναι τα μαλλιά της, που δεν είναι αχτένιστα ακόμα και μέσα στο σπίτι της. Έτσι, αν έχετε σκοπό να την κάνετε ταύρο σε υαλοπωλείο, τολμήστε να της χαλάσετε το μιζανπλί ή πείτε της κακιά κουβέντα για τον Παναθηναϊκό. Εκεί είναι που δεν σας ξεπλένει ούτε ο Νείλος!

Σιδέρωμα και καλή καρδιά: Θέλετε να κάνετε τη Μαίρη Ακριβοπούλου να αλλάξει διάθεση; Πείτε της να σιδερώσει... Όπως παραδέχεται η ηθοποιός, αυτό είναι ό,τι απεχθάνεται περισσότερο στην καθημερινότητά της. «Έχω σιδερώσει μόνο δυο τρεις φορές στη ζωή μου και έχω κάψει και ένα ρούχο», παραδέχεται με ειλικρίνεια και απ ό,τι φαίνεται δεν θα συνηθίσει ποτέ ακόμα και στην ιδέα του σιδερώματος.

Κατάθλιψη με το σκούπισμα: Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου είναι πολύ ευγενική και πάντα αισιόδοξη. Αλλά αν θέλετε να τη δείτε «συννεφιασμένη», πείτε της να σκουπίσει. Κατάθλιψη θα την πιάσει και μπορεί και να τα ακούσετε κιόλας. Αν όμως είναι υποχρεωτικό να το κάνει, γιατί έχει κι ένα σπίτι να φροντίσει, κατσουφιάζει, το παίρνει απόφαση και ξεκινάει...

Περιβαλλοντικές ευαισθησίες: Αν θέλετε να δείτε την Κατερίνα Διδασκάλου έξω φρενών, τότε πετάξτε σκουπίδια στο δρόμο. Αν σας δει, χαθήκατε! Έχει πολύ μεγάλη ευαισθησία σε περιβαλλοντικά θέματα και εκνευρίζεται φοβερά όταν βλέπει κάποιον που δεν προσέχει και ρίχνει σκουπίδια στο δρόμο. Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό για πολλά χρόνια, έχει συνηθίσει στη νοοτροπία των ξένων, που ούτε καν το σκέφτονται να πετάξουν έστω κι ένα σκουπιδάκι στο δρόμο. Γι αυτό, μη δοκιμάσετε την υπομονή της.

Φοβάται τα αεροπλάνα: Θέλετε να τα ακούσετε; Τότε πείτε στον Θέμη Αδαμαντίδη ότι πρέπει να ταξιδέψει με αεροπλάνο. Ο δημοφιλής τραγουδιστής τρέμει το αεροπλάνο και το αποφεύγει όσο μπορεί. Στις συναυλίες του εκτός Αθηνών, ακόμα και αν είναι αρκετά μακριά, προτιμάει να ταξιδεύει με αυτοκίνητο ή πλοίο και μόνο όταν ήταν πολύ μεγάλη ανάγκη, όταν για παράδειγμα είχε συναυλίες στην Αμερική, αποφάσισε και ταξίδεψε αεροπορικώς.

Κοίτα το πουλάκι: Αρκεί και μόνο η φράση «κοίτα το πουλάκι» για να γίνει έξαλλη η Βιβή Μαστραλέξη και να αρχίσει να τρέμει. Βλέπετε, φοβάται όλα τα πτηνά και αν θέλετε να την εκνευρίσετε, ο καλύτερος τρόπος είναι να της δωρίσετε ένα πουλί σε κλουβί. Μπορεί εκείνο να κελαηδάει, η τραγουδίστρια όμως θα σας κελαηδήσει διαφορετικά αν τολμήσετε να κάνετε κάτι τέτοιο!

Κόντρες και μαρσαρίσματα: Θέλετε να δείτε την άλλη πλευρά της Δέσποινας Βανδή; Πάρτε το μηχανάκι σας και μαρσάρετε κάτω από το παράθυρό της. Είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να της κάνετε. Κι αυτό γιατί τη δημοφιλή τραγουδίστρια την πιάνει φόβος και τρόμος, όπως λένε άτομα της σόουμπιζ που γνωρίζουν τι δεν αντέχει με τίποτα.

Φώτα κι άλλα φώτα: Μην του κλείσετε ποτέ το φως ή του κάνετε πάρτι-έκπληξη, γιατί θα βρεθείτε προ εκπλήξεως. Ο λόγος για τον Απόστολο Γκλέτσο, που μισεί το σβηστό φως και αν του κάνετε τέτοιο χουνέρι, τότε πρέπει να είστε έτοιμοι να δεχτείτε το θυμό του.

Οχι «πατητές»: Λατρεύει τους Παξούς ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και τη θάλασσα, αλλά μην τολμήσετε ποτέ όταν θα κάνει μπάνιο στη θάλασσα να αρχίσετε τα παιχνιδάκια και τις «πατητές». Είναι ικανός να γίνει έξαλλος, κι αυτό γιατί όταν ήταν μικρός, πέρασε τέτοια περιπέτεια, που κόντεψε να πνιγεί κάνοντας μια βουτιά.

Μη με ξυπνάς απ τις έξι...: Ένα πράγμα δεν αντέχει η Κατερίνα Παπουτσάκη, αλλά αναγκάζεται να το κάνει γιατί έχει γυρίσματα πολύ νωρίς: το πρωινό ξύπνημα. Είναι εύκολο να τη βγάλει κάποιος εκτός εαυτού αν προσπαθήσει να την ξυπνήσει και αρχίσει να της λέει να σηκωθεί από το κρεβάτι. Ένας άλλος τρόπος είναι να της κάνετε το τραπέζι με κουνέλι, κατσίκι ή αρνί. Είναι τα φαγητά που μισεί θανάσιμα, οπότε μάλλον δεν θα σας δει με καλό μάτι.

Πολέμιος του θανάτου: Μη δοκιμάσετε τα νεύρα του Κώστα Σπυρόπουλου, που ερεθίζονται όταν του μιλήσετε για θανάτους. Τρομάζει και μόνο στην ιδέα, παθαίνει πανικό, οπότε μάλλον δεν είναι ό,τι καλύτερο να το πράξετε. Από μικρός είχε αυτή τη φοβία, χωρίς να ξέρει το λόγο. Έτσι, ποτέ του δεν διάβαζε βιβλία που αφορούσαν τον άλλο κόσμο και άλλαζε πάντα κανάλι σε εκπομπές που αναφέρονταν στο τέλος του κόσμου. Τώρα, αν εσείς θέλετε να δοκιμάσετε τις αντοχές του, τότε αναλαμβάνετε και την ευθύνη.

Ξεχειλίζει το ποτήρι: Θέλετε να κάνετε τη Μιμή Ντενίση να θυμώσει; Δώστε της να πιει νερό από ένα ποτήρι που δεν έχετε πλύνει καλά ή βήξτε κατά λάθος μπροστά της. Η δημοφιλής ηθοποιός φοβάται τρομερά τα μικρόβια κι έτσι, αν κάνετε κάτι τέτοιο, θα την εκνευρίσετε πάρα πολύ. Φανταστείτε ότι δεν φεύγει ποτέ από το σπίτι της, αν δεν έχει στην τσάντα της ειδικά αντισηπτικά μαντιλάκια, με τα οποία σκουπίζει τα χέρια της ώστε να εξαφανίζει όλα τα μικρόβια.