Θα θελα να μουν...

05.02.2009
Μπορεί σήμερα να λάμπουν μπροστά στους προβολείς και στα φώτα... Πριν από κάποια χρόνια ωστόσο τα επαγγελματικά τους όνειρα ήταν διαφορετικά! Ο λόγος για δεκαπέντε γνωστούς και αγαπημένους μας ηθοποιούς και τραγουδιστές, που στο ερώτημά μας «σε ποιο άλλο επάγγελμα θα ήσουν εξίσου καλός» μας απάντησαν «από κτηνίατρος μέχρι σεφ και κηπουρός».

ΑΠΟ ΤΟΝ  ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Μπορεί σήμερα να λάμπουν μπροστά στους προβολείς και στα φώτα... Πριν από κάποια χρόνια ωστόσο τα επαγγελματικά τους όνειρα ήταν διαφορετικά! Ο λόγος για δεκαπέντε γνωστούς και αγαπημένους μας ηθοποιούς και τραγουδιστές, που στο ερώτημά μας «σε ποιο άλλο επάγγελμα θα ήσουν εξίσου καλός» μας απάντησαν «από κτηνίατρος μέχρι σεφ και κηπουρός».

Έλλη Κοκκίνου: Νοστιμιές από τα χεράκια της
Μία από τις αγαπημένες ασχολίες της όταν ήταν πιτσιρίκα ήταν να παρακολουθεί τη μητέρα της την ώρα που μαγείρευε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μάθει πολλές συνταγές από νεαρή ηλικία και να σκέφτεται σοβαρά να γίνει σεφ. Το φωνητικό της χάρισμα, όμως, την «υποχρέωσε» να ασχοληθεί με τη μουσική και το τραγούδι.

Γιάννης Τσιμιτσέλης: Dj Τsimi
Είναι ίσως από τους ελάχιστους που κατάφεραν να κάνουν το χόμπι τους παράλληλα με το κύριο επάγγελμά τους. «Μου άρεσε πολύ η μουσική», μας αποκάλυψε, αφού μέχρι και την εφηβεία του ήταν απόλυτα βέβαιος ότι θα γίνει dj-ραδιοφωνικός παραγωγός. Θεωρούμε πως τα πήγε πολύ καλά, αφού κάθε Δευτέρα βράδυ έχει την «πολυτέλεια» να επιλέγει μουσική στη δική του ραδιοφωνική εκπομπή στον John Greek 88,6.

Άβα Γαλανοπούλου: Ο θηλυκός Ασλάνης
Από τα μαθητικά της χρόνια είχε την τάση να σχεδιάζει πολύ όμορφα ρούχα. Το αποτέλεσμα μάλιστα ήταν, όπως λένε όσοι τα είχαν δει, επαγγελματικού επιπέδου. «Ήταν κάτι που πίστευαν όλοι ότι θα ακολουθήσω», μας είπε γελώντας, αλλά τελικά (σ.σ.: και ευτυχώς για εμάς, που τόσο πολύ μας αρέσει) την κέρδισε η υποκριτική.

Τάσος Χαλκιάς: Ο καλός ο καπετάνιος
«Σίγουρα θα ήμουν ναυτικός, αν δεν ήμουν ηθοποιός», μας είπε ο γνωστός ηθοποιός και το δικαιολόγησε με τη μεγάλη αγάπη που τρέφει προς τη θάλασσα. Αξίζει να σημειώσουμε πως έχει δουλέψει σε ναυπηγείο σε πολύ μικρή ηλικία μαζί με τον πατέρα του. Το απωθημένο όμως του έφυγε ερμηνεύοντας επί σειρά ετών τον πλοίαρχο στη σειρά του Alpha «Θα σε δω στο πλοίο».

Χάρης Ασημακόπουλος: Τύφλα να χει ο Πικάσο
Όπως η Άβα Γαλανοπούλου είχε μια τάση στο σχεδιασμό ρούχων, κάπως έτσι και ο ταλαντούχος Χάρης Ασημακόπουλος είχε κλίση προς το σχέδιο και τις γελοιογραφίες. «Θα μπορούσα να είμαι ένας πολύ καλός σκιτσογράφος-γελοιογράφος», μας είπε, προκαλώντας μας να δούμε σχέδιά του! Μια χαρά θα λέγαμε εμείς πως είναι και το επάγγελμα του ηθοποιού που τελικά επέλεξε, αφού μας προσφέρει πολλές στιγμές γέλιου με την ερμηνεία του στην «Πολυκατοικία».

Μαρία Σολωμού: Σιδηρά κυρία
Αν η Μαρία Σολωμού δεν ακολουθούσε το επάγγελμα της ηθοποιού και πάλι θα τη γνωρίζαμε ως όνομα και προσωπικότητα, αφού θα είχε ακολουθήσει αυτό της δημοσιογράφου. «Πάντα θαύμαζα την Έλλη Στάη», μας είπε και φανταζόμαστε ότι θα ήθελε να της μοιάσει. Ευτυχώς για όλους εμάς, όμως, την κέρδισε το θέατρο και την απολαμβάνουμε σε κάθε της ρόλο. Πιστεύουμε πως θα ήταν πολύ καλή και στο τραγούδι, αφού το κομμάτι «Δυο μέρες μόνο» της Δήμητρας Γαλάνη που ερμήνευσε στο «Κόκκινο δωμάτιο» το είπε εξαιρετικά και στο you tube το έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Ελένη Φιλίνη: Η πιο sexy κτηνίατρος
Χωρίς δεύτερη κουβέντα και χωρίς να το σκεφτεί ούτε δευτερόλεπτο η γνωστή ηθοποιός απάντησε στο ερώτημά μας: «Κτηνίατρος». Είναι κάτι το αναμενόμενο, αφού η πανέμορφη ηθοποιός έχει σχεδόν αφιερώσει τη ζωή της στα τετράποδα, καθώς στο σπίτι της στα Πατήσια πάντοτε υπήρχαν πολλά σκυλιά, τα οποία φρόντιζε η ίδια αφιερώνοντας καθημερινά πολλές ώρες από το λιγοστό ελεύθερο χρόνο της.

Χρήστος Πλαΐνης:Ο μάγος της μπάλας
Στα γήπεδα και τα γυμναστήρια πίστευε πως θα περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο αγαπημένος μας ηθοποιός, αφού είχε σκοπό να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και τη γυμναστική. «Ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής ή γυμναστής», μας είπε, κάτι που δικαιολογεί και το πολύ γυμνασμένο σώμα που διατηρεί. Κάτι όμως άλλαξε στην πορεία όσον αφορά τον επαγγελματικό του προσανατολισμό και τελικά προτίμησε να βάλει τα «γκολ» του στο μαγικό χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης, όπου κατάφερε να... σκοράρει και να ξεχωρίσει αμέσως.

Γιώργος Λιανός: Ο Έλληνας Σουμάχερ
Λάτρης των αυτοκινήτων και της ταχύτητας, ο Γιώργος Λιανός δεν δυσκολεύτηκε ούτε αυτός να μας απαντήσει σε ποιο άλλο επάγγελμα θα ήταν εξίσου καλός. «Οδηγός αγώνων ταχύτητας», μας είπε, αφού νιώθει πολύ καλά όταν πατάει γκάζι, κάτι που δεν μπορεί να κάνει στην Αθήνα. Λέτε αυτός να είναι ο λόγος που στράφηκε σε άλλο επάγγελμα και τον κέρδισε τελικά το τραγούδι;

Γιώργος Τσαλίκης: Γιατρός της... ψυχής
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν ότι ο γνωστός τραγουδιστής σπούδασε ιατρική πριν τον κερδίσει το τραγούδι. Ωστόσο, το επάγγελμα που θα έκανε με την ίδια ευχαρίστηση, αν χρειαζόταν να σταματήσει το τραγούδι, είναι αυτό του ψυχολόγου. «Είμαι υπομονετικός και έχω καλό αφτί», μας είπε. Με λίγα λόγια, έχει το ταλέντο να ακούει και έτσι να τον εμπιστεύεσαι, ώστε να του αποκαλύπτεσαι!

Μάρω Λύτρα: Και πάλι μπροστά στις κάμερες
Από μικρή, όπως και τα περισσότερα κοριτσάκια της ηλικίας της, ήθελε να μοιάσει στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Θα ήθελα να έχω γίνει ηθοποιός», λέει και το όμορφο πρόσωπό της γίνεται ακόμα πιο όμορφο! Το σημαντικό όμως είναι πως κατάφερε να ασχοληθεί με το τραγούδι, ένα μεγάλο της όνειρο για το οποίο πάλεψε και τελικά το πραγματοποίησε στην πατρίδα μας, έχοντας αποκτήσει μάλιστα πολλούς θαυμαστές!

Φώτης Σπύρος: vs Γιάγκου Δράκου
«Στην εφηβεία μου ήθελα να γίνω Γιάγκος Δράκος», μας είπε ο Φώτης Σπύρος, αφού ήθελε να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας. Όπως κάθε έφηβος, έτσι και ο Φώτης ήθελε να έχει άνεση χρημάτων και να εκμεταλλευτεί το πολύστροφο μυαλό του σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η παρουσία του στο θέατρο, όμως, ως θεατή εκείνα τα χρόνια τον έκανε να αγαπήσει το επάγγελμα του ηθοποιού και στην πορεία να το ακολουθήσει, ξεχωρίζοντας ως ένας από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του.

Μαρία Λεκάκη: Η Σούζαν Άσμπι του 2000
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η μοναδική Μαρία Λεκάκη διατηρεί ένα τόσο καλλίγραμμο κορμί, που πολλές έφηβες θα ζήλευαν, αφού ήθελε πάντοτε να γίνει γυμνάστρια, όπως μας εξομολογήθηκε. Πρόσεχε πάντα τι έτρωγε και έκανε γυμναστική, όπως κάνει και σήμερα, για να έχει αυτό το εντυπωσιακό σώμα.

Νίκος Οικονομόπουλος: Παρ ολίγον κηπουρός
Μία από τις μεγάλες αδυναμίες του είναι τα φυτά. ρες ολόκληρες αφιέρωνε στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου να συντηρήσει τα πολλά και διαφορετικά φυτά που είχε στην αυλή του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αν δεν είχε κερδίσει τις καρδιές του κοινού στο «Dream show» και δεν είχε διαγράψει τη λαμπρή πορεία που έχει μετά την έξοδό του από το reality παιχνίδι, σίγουρα θα έβγαζε το μεροκάματό του σε κάποια δουλειά που θα είχε σχέση με λουλούδια, όπως ο ίδιος μας αποκάλυψε!