Κρατάς μυστικό;

29.01.2009
Τα φρέσκα «νέα» τρέχουν πάντα γρήγορα στη showbiz, άσχετα αν είναι αληθινά ή όχι. Το μόνο που διαφέρει ανά περίπτωση είναι ο τρόπος και, φυσικά, ο στόχος. Το ΛΟΙΠΟΝ κατέγραψε τη διαδρομή των καυτών ειδήσεων από τα έμπιστα χείλη στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και στα εξώφυλλα των περιοδικών. Σχεδόν πάντα ξεκινάνε με τη φράση «Κρατάς μυστικό;».

Aπό τον Γιάννη Πολέμη

Δευτέρα αργά το απόγευμα... Η γνωστή τραγουδίστρια μόλις έχει ξυπνήσει στο πολυτελές σπίτι της στα βόρεια προάστια και έχει καλέσει τον έμπιστο κομμωτή της. Όχι μόνο για να χτενίσει τις ξανθές μπούκλες της, αλλά και να τα πούνε. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε δεν ήταν άλλωστε από τα καλύτερα και οι κρατήσεις στο μαγαζί ήταν ελάχιστες. Η πρώτη κούπα καφέ έχει μόλις σερβιριστεί: «Θα σου πω, αλλά δεν θα το πεις πουθενά: δεν είναι ότι δεν πάει καλά το μαγαζί, αλλά έχει πρόβλημα η συνεργασία μας, με ζηλεύει γιατί, ενώ το παίζει πρώτο όνομα, εγώ φέρνω τον κόσμο στο μαγαζί». Αποστολή εξετελέσθη. Η τραγουδίστρια σιγουρεύτηκε πως το νέο θα διαδοθεί στην κοσμική Αθήνα και στη showbiz εν ριπή οφθαλμού και ότι τουλάχιστον θα μπορούσε να κλείσει στη Θεσσαλονίκη με κάτι λίγοτερο από αυτό που έπαιρνε στην Αθήνα.

Κωδικός: «Φήμες»
Στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ η δουλειά γίνεται σχεδόν εξολοκλήρου από τις λεγόμενες «αυλές» των τραγουδιστών και των ηθοποιών. Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται σχεδόν όλο το 24ωρο στο πλευρό τους, δεν έχουν δική τους προσωπική ζωή και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ικανοποιούνται οι επιθυμίες των σταρ με τους οποίους συνεργάζονται. Μακιγιέρ, κομμωτές, στυλίστες και χορογράφοι που πλασάρονται στους δημοσιογράφους ως το «δεξί χέρι» των καλλιτεχνών. Υπάρχουν βέβαια διαβαθμίσεις. Από το «φέρε μου τη λακ και βγες έξω, γιατί θέλω να μιλήσω στο τηλέφωνο» μέχρι το «έλα από το σπίτι για να σου πω καυτές λεπτομέρειες» υπάρχει πολύς δρόμος. Ο εξ απορρήτων πρέπει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του καλλιτέχνη, αλλά κυρίως να έχει αποδείξει πως μπορεί να πλασάρει οτιδήποτε με τέτοιον τρόπο, που να φαίνεται αληθινό. Στους «παλιούς» της αυλής οι σταρ αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια. Τα λάθη βέβαια δεν συγχωρούνται. Είναι γνωστό το περιστατικό στυλίστα που πετάχτηκε έξω από το καμαρίνι νεαρού τραγουδιστή με τις κλοτσιές όταν έφτασε το εξώφυλλο με το κουίζ της κρυφής σχέσης τους.

Στο χώρο του τραγουδιού η διασπορά φημών έχει να κάνει αποκλειστικά με τις αμοιβές και την προώθηση του άλμπουμ του καλλιτέχνη. Το σύνηθες τέχνασμα είναι η προσωπική τους ζωή. Και η μεγάλη αποκάλυψη γίνεται είτε μέσω δικών τους ανθρώπων είτε ενός «τυχαίου» παπαράτσι, που μόνο τυχαίο περιστατικό δεν είναι. Το καλοκαίρι που μας πέρασε γνωστή τραγουδίστρια προσπάθησε να διαψεύσει τις φήμες περί οριστικού χωρισμού από το σύζυγό της με οικογενειακές φωτογραφίες από τις διακοπές τους. Το ίδιο τρικ είχε ακολουθήσει και αρκετά χρόνια πριν, όταν ήθελε να διαψεύσει δημοσιεύματα περί νευρικής ανορεξίας που η ίδια είχε δώσει, αλλά στη συνέχεια το μετάνιωσε. Ο φωτογραφικός φακός τη συνέλαβε τυχαία έξω από ταχυεστιατόριο με ένα σάντουιτς στο χέρι. Μόνο που το σάντουιτς δεν είχε ίχνος δαγκωνιάς, καθώς είναι γνωστό πως η εν λόγω καλλιτέχνιδα απεχθάνεται το junk food.

Είναι και θέμα αυλής...
Οι αυλές είναι πολλές φορές η αίτια που καλλιτέχνες δεν μιλιούνται μεταξύ τους στα νυχτερινά κέντρα. Σ αυτό το παιχνίδι παίζουν ρόλο και κάποιοι μετρ-επιλογή φυσικά των ίδιων. Είναι γνωστή η παρεξήγηση μεταξύ δύο γνωστών τραγουδιστών πριν από μερικά χρόνια. Συνεργάζονταν σε ένα από τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα, είναι και οι δύο κορυφαία ονόματα, αλλά το ομοφυλοφιλικό one night stand που είχε προκύψει ένα βράδυ είχε καταστρέψει την επαγγελματική τους σχέση. Ο λόγος; Και οι δύο πλασάρονταν εκείνη την εποχή στα περιοδικά με τις υποτιθέμενες κοπέλες τους, αλλά παρασκηνιακά ο ένας κατηγορούσε τους ανθρώπους του άλλου ότι «έδωσαν» στον Τύπο την περιπέτεια που είχαν. Κάποια στιγμή ο ένας αποφάσισε να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης στέλνοντας στον άλλο ένα ευχητήριο sms για την ονομαστική του εορτή. Η απάντηση του δεύτερου ήταν να κεράσει γλυκά όλα τα καμαρίνια, εκτός από αυτό του πρόσκαιρου εραστή του.

Οι έμπιστοι μετρ των νυχτερινών κέντρων είναι αυτοί που παίζουν και το παιχνίδι των αμοιβών. Διογκώνουν με διαρροές στα μέσα τις αμοιβές των καλλιτεχνών με την ελπίδα οι άνθρωποί τους να κλείσουν συνεργασία την επόμενη σεζόν με περισσότερα λεφτά. Άλλωστε, διεκδικούν και οι ίδιοι μερίδιο από την πίτα.

Στην AGB αρέσουν τα σκάνδαλα
Οι αυλές των τηλεοπτικών σταρ και ηθοποιών συμπεριλαμβάνουν κυρίως άτομα της δημοσιογραφικής τους ομάδας, αλλά και δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, που τους αρέσουν τα δώρα... Η δαμόκλειος σπάθη της AGB πάντα καραδοκεί, αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποφύγει κανείς την γκιλοτίνα. On air καβγάδες, δήθεν ειδύλλια αλλά και κρυφό φιλανθρωπικό έργο στους αδύναμους που φιλοξενούν στην εκπομπή τους και που όλως τυχαίως γίνεται φανερό! Μεσόκοπη ξανθιά παρουσιάστρια προσπάθησε πρόσφατα να πλασάρει δήθεν δεσμό με άτομο από το πάνελ της εκπομπής της σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανέβουν τα νούμερα τηλεθέασης. Έλα όμως που ο νεαρός κύριος είναι gay και με το «νέο έρωτα» γελούσε όλη η showbiz...

Τις αληθινές σχέσεις του για να ανέβουν τα νούμερα έχει εκμεταλλευτεί άπειρες φορές δημοφιλής παρουσιαστής. Το έχει πληρώσει όμως πολύ ακριβά στην προσωπική του ζωή. Αντίθετα, διάσημης παρουσιάστριας, που πάντα θα σχολιάζεται το πώς ξεκίνησε στη μικρή οθόνη, της αρέσει πολύ όταν πλησιάζει η μετεγγραφική περίοδος να παίζει μέσω των συνεργατών της με τις μετεγγραφές και τα χρυσοφόρα συμβόλαια που υπογράφει. Είναι ίσως η μοναδική που το έχει καταφέρει, καθώς είναι από τα πλέον ακριβοπληρωμένα πρόσωπα της μικρής οθόνης.

Κάποιοι από αυτούς που δεν παίρνεις ποτέ λέξη είναι οι άνθρωποι των δημοσίων σχέσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Εκπαιδευμένοι με γερμανική πειθαρχία, μπορεί να γνωρίζουν κάτι ένα μήνα πριν, θα σ' το δώσουν όμως μισή ώρα πριν βγει επίσημη ανακοίνωση. Στις τηλεοπτικές σειρές, τώρα, όταν τα νούμερα παίρνουν την κατιούσα, το σύνηθες τρικ είναι ένα θυελλώδες ειδύλλιο μεταξύ του πρωταγωνιστικού ζευγαριού. Αυτό ετοιμάζεται αυτή την περίοδο για πολυδιαφημισμένη σειρά που δεν πήγε καλά, αλλά οι πάντες γνωρίζουν πως ο ζεν πρεμιέ, για να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έκανε οντισιόν στο κρεβάτι ισχυρού άντρα του καναλιού.

Ήπιαν το αμίλητο νερό
Υπάρχουν πολλά πρόσωπα της showbiz και της επικαιρότητας, που όχι μόνο προφυλάσσουν την προσωπική ζωή φίλων και συνεργατών τους, αλλά απεχθάνονται τις αυλές και τα κουτσομπολιά, ορισμένοι ακόμη και να εκτίθενται στη δημοσιότητα. Ο μουσικοσυνθέτης Φοίβος, που έχει χαρακτηριστεί και ως «Μίδας των σουξέ», δεν μιλάει ποτέ για τους συνεργάτες του. Μοναδική εξαίρεση η συνέντευξη που είχε δώσει στο ξένο τηλεοπτικό δίκτυο Discovery, προκειμένου να μιλήσει για τη συνεργάτριά του Δέσποινα Βανδή. «Τάφος» είναι και οι φίλοι και συνεργάτες της Μαριάννας Λάτση. Είναι άγραφος νόμος κανείς να μη μιλάει σε τρίτους για τις ασχολίες και την προσωπική ζωή της Ελληνίδας εφοπλίστριας. Η αφρόκρεμα της ελληνικής showbiz χτενίζεται και κουρεύεται στο κομμωτήριό του. Ο Βαγγέλης Χατζής είναι κολλητός όχι μόνο με καλλιτέχνες, αλλά και με πολλές κυρίες της υψηλής κοινωνίας. Ουδέποτε όμως θα σου αναφέρει το παραμικρό για την προσωπική τους ζωή.

Το ίδιο ισχύει και για τον κουμπάρο του Ντέμη Νικολαϊδη και της Δέσποινας Βάνδη, Γιάννη Λεονάκη, που, αν και ξέρει τα πάντα για τις προσωπικές στιγμές του ζευγαριού, ουδέποτε θα αναφερθεί στο οτιδήποτε. Σχέση εμπιστοσύνης είναι και αυτή μεταξύ της Σοφίας Καρβέλα με την Άννα Βίσση. Η Σοφία έχει εκπαιδευτεί από μικρή, ώστε ποτέ οι δημοσιογράφοι να μη μαθαίνουν για την προσωπική ζωή των γονιών της. Άνθρωπος εμπιστοσύνης θεωρείται από τους καλλιτέχνες και ο επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων Ηλίας Μαροσούλης. Έχει σχεδόν συνεργαστεί με τους πάντες και γνωρίζει πολλά, δυστυχώς όμως για τους δημοσιογράφους μόνο ο ίδιος. Δύο επίσης κατηγορίες ανθρώπων δεν αναφέρονται ποτέ στα προσωπικά των συνεργατών τους: οι αστρολόγοι στους οποίους πολλοί καταφεύγουν αλλά και οι γιατροί, καθώς τους δεσμεύει το ιατρικό απόρρητο. Αντίθετα, οι δικηγόροι, επιδιώκοντας πολλές φορές την προσωπική τους προβολή, κάνουν λάθη με προσωπικές υποθέσεις επώνυμων πελατών τους.

Αψηφούν τα ταμπού
Υπάρχουν θέματα, που, αν και πολλές φορές είναι κοινό μυστικό, ουδέποτε συζητιούνται. Κάποιοι ωστόσο τολμούν να σπάσουν τον κανόνα μιλώντας ανοιχτά και χωρίς περιστροφές για ορισμένα θέματα. Η ηλικία των κυριών της showbiz είναι ένα θέμα ταμπού. Το έσπασε πρόσφατα ο Αλέξανδρος Παρθένης και, ενώ αναφέρει ότι είναι 33 χρόνων, δήλωσε σε εβδομαδιαίο περιοδικό: «Το ότι οι δύο τελευταίες σχέσεις μου είχαν μια διαφορά ηλικίας 10 και 11 ετών δεν παίζει ρόλο στον άνθρωπο που θέλω να έχω δίπλα μου». Οι αποδέκτες ήταν σαφείς: Ναταλία Γερμανού και Σοφία Αλιμπέρτη. Στην ιδιαιτερότητα της προσωπικής του ζωής είχε αναφερθεί πριν από πολλά χρόνια ο Γιώργος

Μαρίνος, αποδεχόμενος ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Ήμουν ο πρώτος και μάλλον ο τελευταίος που το έκανε», σχολίασε πρόσφατα στην εκπομπή της Μαρίας Σταματέρη. Ταμπού και το θέμα της χρήσης ουσιών, με τους καλλιτέχνες να το αποδέχονται, αφού όμως πρώτα η περιπέτειά τους έχει δει το φως της δημοσιότητας. Αντίθετα, στο Χόλιγουντ

η χρήση ναρκωτικών και η εισαγωγή σε κλινική αποτοξίνωσης χρησιμοποιείται ως τρικ για να κόψει εισιτήρια η νέα ταινία του... προβληματικού σταρ. Θέματα ταμπού είναι πάντα και αυτά που έχουν να κάνουν με την υγεία. Ωστόσο, υπήρξαν άνθρωποι που με γενναιότητα ψυχής βγήκαν και μίλησαν ανοιχτά για το πρόβλημά τους. Όπως η Βάσια Τριφύλλη, που έχει μιλήσει για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Το ίδιο είχαν κάνει και η Βίκυ Μοσχολιού, αλλά και ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος λίγο πριν «φύγουν» από τη ζωή.

Αποδείχτηκαν ψέματα
«Η Άννα Βίσση έλειπε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Λονδίνο αντιμετωπίζοντας πρόβλημα υγείας, όπου και κατέληξε». Την είδηση είχαν διαδώσει Κύπριοι επιχειρηματίες με τους οποίους η τραγουδίστρια βρισκόταν σε διένεξη.

«Η Ελεονώρα Μελέτη φεύγει από τον ΑΝΤ1, γιατί το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει χρειάζεται θεραπεία στο εξωτερικό». Η ψευδής φήμης διαδόθηκε από ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή δεν ήθελαν την παρουσιάστρια στον ΑΝΤ1 και προσπαθούσαν να τη βλάψουν προσωπικά και επαγγελματικά.

«Η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας πάσχουν από ΑΙDS». Η ψευδής είδηση κυκλοφόρησε στις αρχές του 90 και, όπως λέγεται, προήλθε από στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας που απέτυχε τότε να εντάξει τους δύο καλλιτέχνες στο δυναμικό της.

«Η Καίτη Γαρμπή απατά τον Διονύση Σχοινά με Αλβανό χορευτή». Το δημοσίευμα προήλθε από τραγουδίστρια που εκείνη την περίοδο ζήλευε την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία της Καίτης.

«Ο Τέρενς Κουίκ κατέληξε». Η φήμη προήλθε από ανοησία δημοσιογράφου και αναμεταδόθηκε από blog.

«Η Γιάννα Αγγελοπούλου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύτεται σε νοσοκομείο της Ελβετίας». Η είδηση δημοσιεύθηκε σε blog και, φυσικά, διαψεύστηκε.

«Η Ζωή Λάσκαρη είναι υιοθετημένη». Το θέμα «έπαιξε» σε μεσημεριανή εκπομπή και διαψεύστηκε άμεσα.