Πρωταθλητές στα σκάνδαλα

05.02.2009
Παραμένει νωπή στη σκέψη μας η πρόσφατη υπόθεση που προέκυψε με την πρωταθλήτριά μας Αναστασία Τσουμελέκα, που κατηγορήθηκε άδικα για ντοπάρισμα. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ένα αθλητικό σκάνδαλο απασχολεί τη δημοσιότητα.

Aπό τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Παραμένει νωπή στη σκέψη μας η πρόσφατη υπόθεση που προέκυψε με την πρωταθλήτριά μας Αναστασία Τσουμελέκα, που κατηγορήθηκε άδικα για ντοπάρισμα. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ένα αθλητικό σκάνδαλο απασχολεί τη δημοσιότητα. Στο παρελθόν πολλοί ήταν οι αθλητές που «πρωταγωνίστησαν» στα ταμπλόιντ και στις τηλεοπτικές εκπομπές, όχι όμως για τις αθλητικές τους επιδόσεις, αλλά γιατί ήταν η... κακιά η ώρα! Ποια είναι αυτά τα σκάνδαλα;

Οι... ναζί της Formula 1
Πραγματικά ένιωσαν σοκ όσοι είδαν δημοσιευμένες σε εφημερίδα τις φωτογραφίες του ισχυρού άντρα της Formula 1 Μαξ Μόσλεϊ σε σαδομαζοχιστικά όργια ναζιστικού στυλ. Σε δημοσίευμα της εβδομαδιαίας αγγλικής σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «Νews of the World» ο 67χρονος Μόσλεϊ εμφανίζεται να μαστιγώνει δύο ιερόδουλες ντυμένες με στολή κατάδικου και να μιλάει γερμανικά, προστάζοντας περισσότερα χτυπήματα, τα οποία μετρούσε μάλιστα! Η βιντεοσκόπηση έγινε μέσω κρυφής κάμερας, ενώ το όργιο διήρκεσε περίπου 5 ώρες. Το οξύμωρο είναι η στάση του Μόσλεϊ στη ρατσιστική επίθεση που γνώρισε ο Λιούις Χάμιλτον της McLaren σε δοκιμές στην πίστα της Jerez από Ισπανούς θεατές. Ο εκλεγμένος από το 1993 πρόεδρος της FIA είχε κατακρίνει έντονα το περιστατικό και είχε εμφανιστεί κάθετα αντίθετος σε τέτοιες συμπεριφορές στη Formula 1. Έστω κι αν ένα μήνα μετά γελοιοποιούσε τους Εβραίους.

Σκοράρει στο κρεβάτι
Ο άσος των γηπέδων Κριστιάνο Ρονάλντο αδιαμφισβήτητα είναι ο Νο 1 κίνδυνος για τους αντιπάλους του σε κάθε ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Οι επιδόσεις του στο γήπεδο είναι πολύ δυνατές και οι προτάσεις για να συνεργαστεί με κάποια ομάδα πάντα δελεαστικές. Σύμφωνα ωστόσο με όσα κατηγορήθηκε πριν από κάποια χρόνια, η δυναμική του δεν ξεχωρίζει μόνο εντός γηπέδου, αλλά και στις προσωπικές του στιγμές. Συγκεκριμένα, πριν από 3 χρόνια είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού. Το περιστατικό συνέβη σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου του Λονδίνου. Τελικά όμως αφέθηκε ελεύθερος, αφού μετά από έρευνα που έκανε η Σκότλαντ Γιαρντ δεν προέκυψαν στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν αδίκημα.

Περίεργη ιστορία
Το καλοκαίρι του 2003 η ιστορία του Κόμπι Μπράιαντ καθήλωσε τους πάντες! «Συμπρωταγωνίστριά» του σε αυτό το γεγονός ήταν μια υπάλληλος ξενοδοχείου που ονομαζόταν Κατελίν Φέιμπερ. Τι συνέβη όμως που προκάλεσε τόσα σχόλια; Η 19χρονη γυναίκα κατηγόρησε το σούπερ σταρ του ΝΒΑ για βιασμό, με αποτέλεσμα να επέμβει ο σερίφης της περιοχής και να τον συλλάβει. Τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε βιασμός, αλλά απλώς σεξουαλική συνεύρεση με την επιθυμία και των δύο!

Παρέα με τραβεστί
Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Ρονάλντο ουδέποτε είχε προκαλέσει με τη ζωή του, μέχρι όμως που έγινε πρωταγωνιστής σε ένα σκάνδαλο άνευ προηγουμένου... Το «φαινόμενο» των γηπέδων είχε προσκαλέσει σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ρίο ντε Ζανέιρο τρεις τραβεστί για να περάσουν μαζί τη νύχτα. Ο ίδιος βέβαια, όταν όλοι τους οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το φύλο των σεξουαλικών του παρτενέρ και ότι έπεσε από αυτές θύμα εκβιασμού, απειλώντας τον ότι η ιστορία θα έβγαινε στη δημοσιότητα. Από την πλευρά τους οι τραβεστί ισχυρίστηκαν ότι τους ζήτησε ναρκωτικά.

Πίσω από τα κάγκελα
Τέσσερα βράδια στη φυλακή ενός προαστίου της περιοχής Μούρθια στην Ισπανία πέρασαν οι παίκτες της Πρέμιερσιπ Πολ Ντίκοφ, Φρανκ Σινκλέρ και Κιθ Γκιλέσπι. Το περιστατικό συνέβη το Δεκέμβριο του 2004, όταν οι συγκεκριμένοι παίκτες αγωνίζονταν στη Λέστερ. Είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών στην Ισπανία. Τελικά, το επεισόδιο έληξε χωρίς άλλα ευτράπελα, αφού όλοι οι πρωταγωνιστές του κατάφεραν να βρουν λύση στη διαφορά τους.

Μακριά από τα μπαρ
Για βιασμό μιας γυναίκας που γνώρισε σε μία από τις νυχτερινές του περιπλανήσεις σε μπαρ της Ολλανδίας κατηγορήθηκε ο Ρόμπι φαν Πέρσι, ο οποίος εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην Άρσεναλ. Έτσι, λοιπόν, πέρασε ένα βράδυ σε κρατητήριο του Ρότερνταμ τον Ιούνιο του 2005. Ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά, αφού αποδείχθηκε ότι οι κατηγορίες της γυναίκας ήταν αβάσιμες.

Είναι βαρύ το χέρι του αθλητή
Λίγο πριν εκπνεύσει το 2008 και έπειτα από μια νίκη της ομάδας του Λίβερπουλ έναντι της Νιούκαστλ ο Στίβεν Ζέραρντ αποφάσισε να κάνει μπαρότσαρκα με τους φίλους του για να το γιορτάσουν. Κάτι το πολύ ποτό όμως, κάτι ο εριστικός χαρακτήρας του ποδοσφαιριστή, έμπλεξε στον ξυλοδαρμό ενός dj στο Σάουθπορτ. Μάλιστα, όπως λέγεται, για να γλιτώσει ο dj από τα χεράκια του ποδοσφαιριστή χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία.

Αντίσταση κατά της αρχής
Από την αστυνομία του Σαμπαντέλ συνελήφθη το Σεπτέμβριο του 2003 ο Ολεγκέρ, που αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής συνελήφθη γιατί συμμετείχε σε επεισόδια κατά της αστυνομίας έξω από μπαρ της Ισπανίας. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν μία από τις πέτρες που εκσφενδόνιζε κατά των οργάνων της τάξης να πέτυχε έναν αστυνομικό, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα...
Σε έναν καβγά έμπλεξε ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής της Φίτεσε Νίκι Χοφς, με αποτέλεσμα να έχει μπλεξίματα με το νόμο. Συγκεκριμένα, το περιστατικό έγινε έξω από μπαρ του Άρνεμ. Ο ποδοσφαιριστής πήρε μέρος σε έναν καβγά, η αστυνομία επενέβη άμεσα και εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε τίποτα και απλώς έμπλεξε για να σταματήσει τον καβγά. Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τα όργανα της τάξης και κατέληξε να περάσει τη βραδιά του στο κρατητήριο!

Για την Ιστορία...
Αξίζει όμως να αναφερθούμε και σε μια δόξα του παρελθόντος, που διέπρεψε όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά και στους τσακωμούς! Ο λόγος για τον πάλαι ποτέ αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετέπειτα προπονητή της Σάντερλαντ Ρόι Κιν! Ο εκρηκτικός Ιρλανδός είχε απασχολήσει με τις περιπέτειές του ουκ ολίγες φορές την αστυνομία. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το 1992 και το 1993 είχε προκαλέσει καβγάδες σε μπαρ του Νότιγχαμ, το 1997 είχε εμπλακεί σε άλλον καβγά σε ξενοδοχείο του Στρέτφορντ, 2 χρόνια αργότερα κατηγορήθηκε επειδή χτύπησε γυναίκα, ενώ 1 χρόνο νωρίτερα είχε πάρει στο κυνήγι τους παίκτες της Σάντερλαντ με... τσεκούρι, γιατί κατέφθασαν αργοπορημένοι στην προπόνηση.

Το κακό παιδί του μπάσκετ
Πρωταγωνιστές στους καβγάδες όμως δεν έχει μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και το μπάσκετ. Ο Ντένις Ρόντμαν διεκδικεί επάξια τον τίτλο του καβγατζή. Με τη συμπεριφορά του έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές την αστυνομία αλλά και τα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τη σύλληψή του για τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες. Με 50.000 δολάρια όμως ως αποζημίωση κατάφερε να αφεθεί ελεύθερος.

Γνωστός για τον τσαμπουκά του
Εξέχουσα προσωπικότητα σε καβγάδες ήταν και ο Βίνι Τζόουνς. Αγωνίστηκε για 14 χρόνια στην Πρέμιερσιπ και αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν οι... τσαμπουκάδες του! Τα πρώτα του μπλεξίματα με το νόμο ξεκίνησαν το 1998, όταν συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό ενός γείτονα! Το 2003 συνελήφθη για φασαρία μέσα σε αεροπλάνο και στη συνέχεια για καβγά σε μπαρ της Ντακότα. Το αντιφατικό είναι ότι το 2001 είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Μean Μachine», όπου υποδυόταν έναν έκπτωτο αρχηγό της εθνικής Αγγλίας, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή για τον ξυλοδαρμό δύο αστυνομικών!

Στη φυλακή
Εβδομήντα εφτά ημέρες πέρασε στη φυλακή ο μέσος της Νιούκαστλ Τζόι Μπάρτον ένα καλοκαίρι. Ο ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση έπειτα από τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου φαστ φουντ. Ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε ο καβγάς δεν έγινε ποτέ γνωστός, αλλά ευχόμαστε το πάθημα να του έγινε μάθημα.