Με το βλέμμα στο μέλλον

22.01.2009
Συνηθίζεται να ασχολούμαστε με λιγότερο έξυπνα παιδιά και να προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε, ενώ συχνά αγνοούμε ότι και οι άνθρωποι με υψηλό IQ έχουν πρόβλημα προσαρμογής.

Συνηθίζεται να ασχολούμαστε με λιγότερο έξυπνα παιδιά και να προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε, ενώ συχνά αγνοούμε ότι και οι άνθρωποι με υψηλό IQ έχουν πρόβλημα προσαρμογής. Με θέμα τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτεία τα ιδιαίτερα ευφυή παιδιά, η πρόεδρος του Μουσείου Παιδιού και Παιδικού Παιχνιδιού και του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης και δρ. Παιδαγωγικής Μαριάννα Βιλδιρίδη-Χατζητόλιου συμμετείχε στο συνέδριο του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) για την «Παιδεία και επαγγελματική εκπαίδευση ως επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του μέλλοντος». Η κ. Βιλδιρίδη τόνισε ότι «χωρίς σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση, δεν υφίσταται απασχόληση ή ενσωμάτωση» και ότι «υπάρχει ανάγκη δημιουργίας θεσμικού πλαισίου και συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα».

Μετά το πέρας του συνεδρίου η κ. Βιλδιρίδη παρουσίασε στους συνέδρους το βιβλίο της «Παιδί - Παιδεία - Παιχνίδι - Πολιτισμός» με προβολή διαφανειών από τη διαχρονική πορεία του παιχνιδιού ανά τους αιώνες, ενώ αργότερα έδωσε συνέντευξη στην Deutche Welle και σε άλλα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης της Στουτγάρδης.