Δ. Λιακόπουλος: "Όλοι κρύβουμε έναν «Γλυκούλη»"!

20.01.2009
Τον γνωρίσαμε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ως πρωταγωνιστή στην ταινία «Τεστοστερόνη» του Γιώργου Πανουσόπουλου. Η πρώτη αυτή εμφάνιση του χάρισε ένα βραβείο Α Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και στάθηκε το πέρασμα του Δημήτρη Λιακόπουλου από τη σκηνοθεσία στην υποκριτική.

Από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Τον γνωρίσαμε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ως πρωταγωνιστή στην ταινία «Τεστοστερόνη» του Γιώργου Πανουσόπουλου. Η πρώτη αυτή εμφάνιση του χάρισε ένα βραβείο Α Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και στάθηκε το πέρασμα του Δημήτρη Λιακόπουλου από τη σκηνοθεσία στην υποκριτική. Ένα χρόνο αργότερα μπήκε στο βασικό καστ της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 «Έρωτας», ενώ φέτος πρωταγωνιστεί στην επιτυχία του Mega «Λάκης ο γλυκούλης». Παράλληλα, πρωταγωνιστεί και στο θεατρικό έργο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο, εισπράττοντας για μία ακόμη φορά πολύ θετικές κριτικές για την ερμηνεία του.

Φέτος παίζεις στον «Λάκη το γλυκούλη». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

«Μου έγινε η πρόταση από την παραγωγή. Ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και να κάνω κωμωδία, κι έτσι το αποφάσισα».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Πέτρο Φιλιππίδη;

«Είναι μια πολύ ευχάριστη συνεργασία. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι απλώς ένας πολύ καλός κωμικός, αλλά ένας σπουδαίος ηθοποιός πάνω απ όλα, από τον οποίο μπορείς να πάρεις πολλά πράγματα, γιατί είναι πράγματι μεγάλο ταλέντο. Δεν έχω ξανασυνεργαστεί με πολύ μεγάλο κωμικό ηθοποιό και είναι για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Στα γυρίσματα υπάρχει πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία μου».

Τι απαντάς σε εκείνους που χαρακτηρίζουν το σίριαλ παιδική ιστορία;

«Εντάξει, δεν βλέπουν τίποτα πέρα από τη μύτη τους... Δεν είναι μια παιδική ιστορία. Εάν εμβαθύνεις λίγο περισσότερο, ο Λάκης ο γλυκούλης είναι μια ιστορία που απλώς θέλει να δείξει κάτι βαθύτερο και πιο ουσιαστικό με έναν πιο ευχάριστο και λίγο πιο απλοϊκό τρόπο. Ο Γλυκούλης υπάρχει δίπλα μας, ανάμεσά μας. Μπορεί να είμαστε ακόμη κι εμείς και να μην το καταλαβαίνουμε κάποιες φορές. Απλώς είναι το πρόσωπο που παρουσιάζεται με κωμικό τρόπο για να κάνει το θέμα πιο ευχάριστο, πιο εύπεπτο».

Στη σειρά υποδύεσαι ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που ερωτεύεται την κόρη του Λάκη. Υπάρχουν κοινά στοιχεία ανάμεσα σε εσένα και στον ήρωα που υποδύεσαι;

«Εντάξει, ούτε κακομαθημένο ούτε πλουσιόπαιδο είμαι...». (Γέλια!)

Βέβαια και ο ήρωας που υποδύεσαι δείχνει φιλότιμα στοιχεία...

«Ναι, είναι φιλότιμο παιδί. Ουσιαστικά παρασύρεται από τους φίλους του. Είναι στην ηλικία της εφηβείας, που προσπαθείς να επιβεβαιωθείς μέσα από τους φίλους σου. Δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι είναι ερωτευμένος και προσπαθεί να το παίξει, γι αυτό δείχνει και λίγο... κωλόπαιδο, ας πούμε. Αλλά από τη στιγμή που ερωτεύεται την κόρη του Λάκη και κάνουν σχέση, αλλάζει, μαλακώνει. Αλλάζει τη συμπεριφορά του ακόμη και απέναντι στον Λάκη, τον σέβεται περισσότερο».

Θα υπάρξει κάποια ανατροπή στο ρόλο σου; Θα γίνει κάτι που δεν το περιμένουμε;

«Υπάρχει κάτι σημαντικό που θα γίνει στα επεισόδια που θα προβληθούν μετά τις γιορτές. Κάποια ανατροπή...».

Πόσο σε έχουν βοηθήσει στην υποκριτική οι γνώσεις που έχεις στη σκηνοθεσία;

«Κοίταξε, και πολύ και καθόλου. Γιατί δυσκολεύομαι, επειδή αυτό που έχω στο μυαλό μου δεν ξέρω πώς θα φαίνεται και αν συμβαδίζει και με τη σκηνοθετική γραμμή του σκηνοθέτη με τον οποίο συνεργάζομαι κάθε φορά ή αν δημιουργεί προβλήματα. Από την άλλη, επειδή δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να βλέπω τον εαυτό μου σε κάποιο μόνιτορ παράλληλα, αυτή είναι μία επιπλέον δυσκολία. Βασίζομαι πάντα στο σκηνοθέτη με τον οποίο συνεργάζομαι. Με έχει βοηθήσει βέβαια πάρα πολύ στη συνεργασία μου με τους σκηνοθέτες, γιατί αντιλαμβάνομαι άμεσα τι μου ζητάνε να κάνω».

Πέρασες από το χώρο της διαφήμισης, στη συνέχεια συνεργάστηκες με τον Πανουσόπουλο στην «Τεστοστερόνη», έπειτα σε καθημερινή σειρά, στον «Έρωτα», φέτος σε κωμωδία και στο θέατρο. Πώς συμβιβάζονται όλα αυτά τα διαφορετικού τύπου θεάματα;

«Στην Ελλάδα πιστεύω ότι οι ηθοποιοί αναγκάζονται να τα κάνουν όλα, δεν έχουν περιθώρια επιλογής όπως στο Χόλιγουντ. Έκανα την ταινία και στη συνέχεια πέρασα στην τηλεόραση. Προσπαθώ πάντα να κάνω την καλύτερη επιλογή από όσα μου προτείνονται».

Κάνεις τηλεόραση και παράλληλα πρωταγωνιστείς στο θεατρικό έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Πώς τα προλαβαίνεις όλα;

«Εντάξει, πέρυσι που είχα τον Έρωτα και ήταν καθημερινό ο χρόνος μου πράγματι ήταν πολύ περιορισμένος. Φέτος, που το σίριαλ είναι εβδομαδιαίο, τα πράγματα είναι πιο καλά και υπάρχει χρόνος. Από την άλλη, το θέατρο είναι μόνο δύο ώρες την ημέρα».

Τι σου αρέσει να κάνεις στην προσωπική σου ζωή;

«Γυμναστική. Μου αρέσει πολύ το σκέιτμπορντ, όσο παιδικό και αν ακούγεται αυτό, και η ζωντάνια της συγκεκριμένης ασχολίας. Κάνω και πυγμαχία. Βγαίνω βόλτες με τους φίλους μου, πηγαίνω σινεμά αλλά και σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά».

Ο έρωτας υπάρχει στη ζωή σου αυτόν τον καιρό;

«Όχι, αυτόν τον καιρό δεν είμαι ερωτευμένος. Ευτυχώς...».

Στο σίριαλ ερωτεύεσαι ένα απλό, ντροπαλό κορίτσι, πολύ προσγειωμένο. Στη ζωή σου πώς είναι το κορίτσι των ονείρων σου;

«Ακριβώς έτσι! Πολύ απλή, πολύ συμπαθητική, πολύ προσγειωμένη. Μου αρέσει η γυναίκα που επιλέγω για σύντροφό μου να νιώθει πολύ ασφαλής με τον εαυτό της, αλλά να είναι και λίγο ντροπαλή και συναισθηματική».

Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον; Ποια είναι τα όνειρά σου;

«Κάποια στιγμή θα ήθελα πολύ να σκηνοθετήσω».

Κινηματογράφο ή τηλεόραση;

«Κινηματογράφο θέλω να κάνω. Είναι η μεγάλη μου αγάπη».

Πολλοί συνάδελφοί σου έχουν ασχοληθεί και με την παρουσίαση τα τελευταία χρόνια. Θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο;

«Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν θα έλεγα ότι με αφορά. Ακόμη και αν μου γινόταν κάποια τέτοια πρόταση, τη δεδομένη στιγμή θα απαντούσα αρνητικά.