Θ. Καλλίρης: "Δεν μετάνιωσα που δεν παντρεύτηκα τη Ναταλία"

19.01.2009
Ο Θάνος Καλλίρης μας αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της ζωής του. Ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και αναφέρεται στην ερωτική του σχέση με τη Ναταλία Γερμανού. Μιλάει για τη γυναίκα του και απαντάει στο αν πέρασε κρίση ο γάμος τους αλλά και αν ζηλεύει τη Γερμανού

Ο Θάνος Καλλίρης μας αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της ζωής του. Ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και αναφέρεται στην ερωτική του σχέση με τη Ναταλία Γερμανού. Μιλάει για τη γυναίκα του και απαντάει στο αν πέρασε κρίση ο γάμος τους αλλά και αν ζηλεύει τη Γερμανού. Φυσικά, αναφέρεται και στη συμμετοχή του στο «Μες στην καλή χαρά» και δίνει τη δική του απάντηση στην κόντρα με τη Σοφία Αλιμπέρτη. από τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τη Ναταλία Γερμανού;

«Οι υπεύθυνοι του Alpha σκέφθηκαν τη συμμετοχή μου στην εκπομπή, γιατί θεωρούσαν ότι θα συμπλήρωνα πολύ καλά την παρέα με το δικό μου στυλ. Έτσι, μου έκαναν την πρόταση μέσω της Ναταλίας».

Να φανταστώ ότι μέσα σου έχεις ως στόχο να κάνεις και καριέρα στην τηλεόραση;

«Τηλεόραση του στυλ να παρουσιάζω ένα καθημερινό πρωινό όχι, αλλά ότι μου αρέσει είναι γεγονός. Και αυτό γιατί μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Δηλαδή, ο σκεπτόμενος άνθρωπος με χιούμορ, ο ετοιμόλογος, το πειραχτήρι».

Παρ όλα αυτά, αυτά τα στοιχεία δεν τα έχεις δείξει ακόμα έντονα στην εκπομπή. Να υποθέσω ότι δεν έχεις προσαρμοστεί ακόμα;

«Δεν συμφωνώ. Έχω προσαρμοστεί πλήρως. Είναι αδύνατον σε μικρό διάστημα να ξεδιπλωθούν όλα αυτά. Δεν μπορώ να το παίζω έξυπνος ή να διακόπτω για να πω ένα αστείο χωρίς λόγο. Όλα αυτά θέλουν το χρόνο τους και γίνονται σιγά σιγά».

Δεν μιλάς όμως, όπως, ας πούμε, η Σίσσυ Χρηστίδου;

«Αμέσως μετά τη Ναταλία είναι η Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία κάνει πολλά χρόνια τηλεόραση και μάλιστα πρωινό. Έχει τεράστια εμπειρία. Εγώ δεν έχω ούτε το ένα δέκατο».

Στα νούμερα τηλεθέασης είστε μακράν πρώτοι από τη Σοφία Αλιμπέρτη. Φαντάζομαι ότι για εσάς είναι ένα στοίχημα και αυτό...

«Το στοίχημα για μένα προσωπικά, και φαντάζομαι και για τους υπόλοιπους, δεν έχει να κάνει ούτε με τον ΑΝΤ1 ούτε με τη Σοφία Αλιμπέρτη, όσο με το ότι βγαίνεις να κάνεις μια εκπομπή και πρέπει να αρέσεις στον εαυτό σου, στους γύρω σου και, φυσικά, να έχεις ανταπόκριση».

Τι σας διαφοροποιεί από την εκπομπή της Αλιμπέρτη;

«Δεν έχω να σου απαντήσω κάτι. Νιώθω ότι είμαστε μια ωραία παρέα που έχουμε το στυλάκι μας».

Η Γερμανού, η σχέση τους και ο Ίμβριος

Έρχομαι στο κεφάλαιο Ναταλία Γερμανού. Τι σημαίνει για σένα;
«Είναι ένα τεράστιο κομμάτι από τη ζωή μου, πρώτα ως σύντροφος και μετά ως φίλη. Σκέψου ότι πρωτοβρεθήκαμε το 1988».

Κλείσατε, λοιπόν, είκοσι χρόνια γνωριμίας

«Ναι. Ως ζευγάρι ζήσαμε μαζί πεντέμισι χρόνια και από το 1995 και μετά είμαστε καλοί φίλοι. Την αγαπάω πάρα πολύ. Είναι μια χαρισματική γυναίκα. Έχει ταλέντο, ευφράδεια λόγου, χιούμορ. Μου κάνει ως άνθρωπος».

Ποια είναι η πιο όμορφη και αντίστοιχα η πιο δύσκολη στιγμή σας μαζί;

«Όμορφες στιγμές έχουμε ζήσει πολλές ως ζευγάρι και μετά κάνοντας παρέα σε φιλικό επίπεδο. Έντονη κακή στιγμή ως φίλοι δεν είχαμε ποτέ. Ως ζευγάρι μαλώναμε, αλλά δεν θυμάμαι κάτι τόσο αρνητικό που να χαρακτήρισε αυτή τη σχέση. Ίσως γι αυτό χωρίσαμε υπό καλές συνθήκες και παραμείναμε φίλοι».

Μετάνιωσες ποτέ που δεν παντρευτήκατε τελικά;

«Όχι, δεν μετάνιωσα. Πιστεύω ότι το κάρμα μας ήταν να μείνουμε έτσι».

Η Ναταλία έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι όλοι οι πρώην της παντρεύτηκαν καλύτερες γυναίκες από εκείνη...

«Είδες τι καλός άνθρωπος που είναι; (Γέλια.) Αυτή είναι η Ναταλία. Είναι πάντοτε υπεράνω και καλά κάνει. Δεν τραβάει ποτέ κανένα ζόρι όταν κάτι τελειώνει και πρέπει να πάρει το δρόμο του».

Δεν τη ζήλευες στη σχέση σας;

«Ως ζευγάρι φυσικά και ζηλεύαμε ο ένας τον άλλο. Δεν ήμασταν υπεράνω τότε, μετά γίναμε. Περνάει από διάφορες διαδικασίες αυτή η σχέση, γι αυτό σου λέω ότι είναι κάτι όμορφο αν και δεν είναι εύκολο, ούτε και αδύνατο αυτό που έγινε μεταξύ μας».

Η γυναίκα σου δεν ζηλεύει τη σχέση σας;

«Δεν έχεις καταλάβει Η Ναταλία υπήρξε γείτονάς μου. Μέναμε στην απέναντι πόρτα όταν ήταν εκείνη παντρεμένη με τον Ίμβριο και εγώ με τη γυναίκα μου. Έχουμε κάνει ως ζευγάρια παρέα κολλητή και όχι του φαίνεσθαι».

Είναι ωραίο να υπάρχει πολιτισμός σε μια σχέση.

«Δεν είναι θέμα πολιτισμού, αλλά αλήθειας. Δεν πιστεύω ποτέ ότι ο Πέτρος Ίμβριος, που τότε ήταν παντρεμένος με τη Ναταλία, ή η γυναίκα μου Τζίνα ένιωσαν την παραμικρή απειλή ή ότι κάτι παίζεται ή υποβόσκει μεταξύ μας. Τίποτα πέρα από την πραγματικότητα, που είναι μια πραγματική και αληθινή φιλία».

Δεν είναι όμως φυσιολογικό να δεις έστω και για μια στιγμή ερωτικά έναν άνθρωπο που έχεις ζήσει μαζί του σχεδόν έξι χρόνια;

«Όταν τελείωσε αυτό το πράγμα μέσα μας, σταματήσαμε να υπάρχουμε ως ζευγάρι».

Τα παιδιά και η κρίση του γάμου
Εννιάμισι χρόνια παντρεμένος με δύο παιδιά. Έχει αλλάξει η οικογένεια τη ζωή σου γενικότερα;

«Φυσικά. Και σε κάποιους τομείς δραματικά θα έλεγα».

Δηλαδή;

«Είναι πρώτα τα παιδιά σου και μετά ο εαυτός σου».

Πώς είσαι σαν πατέρας;

«Μέχρι στιγμής έχω πετύχει την ισορροπία να είμαι αυστηρός και αντίστοιχα γλυκός και καλός εκεί που πρέπει. Με την Τζίνα έχουμε κάνει καλή δουλειά ως γονείς».

Κι ενώ η μισή σόουμπιζ χωρίζει, εσύ σπας το κατεστημένο. Είναι εύκολο να κρατήσεις το γάμο σου στο χρόνο;

«Όχι. Θέλει δουλειά».

Πέρασε κρίση ο γάμος σας;

«Φυσικά».

Έφτασες δηλαδή ακόμη και στο όριο του να είσαι ένα βήμα πριν από το χωρισμό;

«Δεν θυμάμαι να σου πω αν ήταν τόσο υπερβολικό, έχουν υπάρξει όμως στα εννιάμισι χρόνια κρίσεις. Πιστεύω όμως ότι είναι φυσιολογικές».

Τι αγαπάς περισσότερο στην Τζίνα;

«Πολλά πράγματα. Κατ αρχάς ότι με ανέχεται. (Γέλια.) Πέρα από την πλάκα, είναι καλή σύζυγος και καλή μάνα, και αυτό περιλαμβάνει πολλά πράγματα. Από το πώς σκέφτεται, αν είναι μορφωμένη, μέχρι το αν είναι αλτρουίστρια».

Ποιο είναι τελικά το μυστικό για να αντέξει ένας γάμος στο χρόνο;

«Αν με ρωτήσεις στα 35 χρόνια γάμου, θα μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι βρήκα το μυστικό».

Παρ όλα αυτά είσαι αναγνωρίσιμος και ωραίος άντρας. Δεν σ' την έχουν πέσει γυναίκες; Πώς αντιδράς; Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου να απιστήσεις;

«Κοίταξε να δεις... Και να έχει περάσει από το μυαλό μου, θα σ' το έλεγα;».

Η κρίση καλλιτεχνικής ταυτότητας και η επιστροφή
Ας μιλήσουμε τώρα για το τραγούδι. Ετοιμάζεις δισκογραφική δουλειά;

«Μετά από τέσσερα χρόνια και βάλε, από το Για χάρη σου μπορώ, ετοιμάζω μια καινούργια δουλειά».

Για ποιο λόγο απείχες αυτά τα τέσσερα χρόνια από τη μουσική σκηνή;

«Για τον απλούστατο λόγο ότι μετά την τελευταία δισκογραφική δουλειά, η οποία είχε αρκετή απήχηση, ένιωσα πάρα πολύ μπερδεμένος, για να σου πω την αλήθεια. Δεν ήξερα ποιος είμαι και πού πάω τελικά».

Τι εννοείς;

«Ένιωσα μια κρίση καλλιτεχνικής ταυτότητας. Έχοντας κάνει μεγάλη πορεία πριν και έχοντας γευθεί πλατινένιους και χρυσούς δίσκους, επιτυχία και ό,τι περιλαμβάνει εν πάση περιπτώσει το πακέτο, στάθηκα λίγο να σκεφθώ τι πρέπει να κάνω και ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα. Δεν ήθελα να είναι μια μετριότητα ή να είναι επίσης κάτω από την πίεση του να βρω δουλειά σε κάποιο μαγαζί. Πιστεύω ότι πλέον ήρθε ο καιρός να κάνω αυτό που είναι καλύτερο για μένα».

Παρ όλα αυτά δεν ήταν δύσκολο οικονομικά για σένα, όταν ουσιαστικά επί τέσσερα χρόνια δεν δούλευες σε κάποιο μαγαζί στην Αθήνα;

«Δεν δούλευα σε μαγαζί στην Αθήνα, έχω κάνει όμως δεκάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και την Αυστραλία. Φυσικά, δεν είναι σαν να έρχεται το πρώτο όνομα στο πρώτο μαγαζί οικονομικά, αλλά από αυτό ζούσαμε όλα αυτά τα χρόνια».

Υπήρξαν γνωστοί επώνυμοι φίλοι που μπορεί και να είχες βοηθήσει στο παρελθόν οι οποίοι σε ξέχασαν όταν δεν ήσουν στην επικαιρότητα;

«Θεωρώ ότι γενικά το κύκλωμα λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο παγκοσμίως. Όταν είσαι στην κορυφή, σε θέλουν όλοι και όταν είσαι στα κάτω σου, δεν σε θέλει κανείς. Το έχω βιώσει αυτό, έχω μάθει πολλά πράγματα από αυτό και έχω ωριμάσει μέσα από αυτό».

Δεν σε στεναχωρούσε όμως; Φαντάζομαι ότι δεν είναι εύκολο...

«Φυσικά και δεν είναι εύκολο. Είναι κάτι που το μαθαίνεις. Δηλαδή, το τηλέφωνο χτυπάει όταν είσαι στην επικαιρότητα και παύει να χτυπάει όταν είσαι εκτός. Αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να σε πείσει ότι το τηλέφωνό σου δεν θα ξαναχτυπήσει. Δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει πράγματα να δώσει πρέπει να μπει σε ένα κουτί και να πεθάνει».

Τι έμαθες από εκείνη την περίοδο;

«Έμαθα ότι πρέπει να είσαι έτοιμος γι αυτό. Ότι πρέπει να φέρεσαι καλά την ώρα που είσαι ψηλά σε όλους τους ανθρώπους γύρω σου, γιατί θα τους συναντήσεις και την ώρα που κατεβαίνεις. Ότι πρέπει επίσης πάντα να είσαι ο εαυτός σου και να κρατάς την αξιοπρέπειά σου».