Ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη

19.01.2009
Η υπογραφή του είτε ως σταρ της στρογγυλής θεάς είτε ως μοντέλου ισοδυναμεί με απίστευτα κέρδη. Οι καταθέσεις του πλουσιότερου ποδοσφαιριστή της Ευρώπης Ντέιβιντ Μπέκαμ ανέρχονται σε 125 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας και 144 εκατομμύρια ευρώ. Μήπως σας κόπηκε η ανάσα;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Η υπογραφή του είτε ως σταρ της στρογγυλής θεάς είτε ως μοντέλου ισοδυναμεί με απίστευτα κέρδη. Οι καταθέσεις του πλουσιότερου ποδοσφαιριστή της Ευρώπης Ντέιβιντ Μπέκαμ ανέρχονται σε 125 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας και 144 εκατομμύρια ευρώ. Μήπως σας κόπηκε η ανάσα; Ο 34χρονος Βρετανός είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής της Ευρώπης, ενώ «θέτει» σοβαρή υποψηφιότητα και για πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο σούπερ σταρ της Μίλαν διαθέτει περιουσία που ξεπερνάει τα 125 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, ενώ το μεροκάματό του ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ. Μπορεί να μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά μην εκπλήσσεστε. Το όνομά του έχει γίνει εδώ και χρόνια συνώνυμο της χλιδής, σε σημείο μάλιστα που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Βικτόρια να αποτελούν σημείο αναφοράς για τον ιδιαίτερο και ακραίο για τους περισσότερους τρόπο ζωής τους. Βέβαια, η πολυσυζητημένη ζωή που κάνει το διάσημο ζευγάρι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για αρκετά μέλη του διεθνούς αλλά και του εγχώριου τζετ σετ.

Αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια, πανάκριβα κοσμήματα, ίντριγκες, παράλληλες σχέσεις, Χόλιγουντ, λάμψη, φωτογραφήσεις, παρέα με αστέρες και μέσα σε όλα αυτά και λίγο από ποδόσφαιρο αποτελούν το σκηνικό της ζωής μίας από τις ποιο διάσημες οικογένειες του πλανήτη. Πρωταγωνιστικός ασφαλώς είναι ο ρόλος του Ντέιβιντ, που ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και έχει εξελιχθεί σε μεγιστάνας! Ξεπερνώντας μάλιστα τις φήμες που κατά καιρούς τον θέλουν να είναι επιρρεπής στο φλερτ με το ωραίο φύλο, ο ίδιος επιμένει ότι λατρεύει τη σύζυγό του και φυσικά τους τρεις γιους τους: τον Μπρούκλιν, τον Ρομέο και τον Κρουζ.

Ο τελευταίος προορισμός του από πλευράς ποδοσφαιρικής καριέρας τον έφερε στο Μιλάνο. Εκεί πήγε δανεικός από την ομάδα των Galaxy της Αμερικής, με την οποία είχε υπογράψει ένα... ασύλληπτο συμβόλαιο. Αναφερόμενος στην επιλογή του να πάει στη Μίλαν για μικρό χρονικό διάστημα, δήλωσε: «Η Αμερική ήταν πρόκληση για μένα, αλλά πάντα έλεγα πως θα μου λείψει να παίζω ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο». Την ίδια στιγμή, πάντως, σύμφωνα με τις φήμες, οι Ιταλοί θέλουν να τον αποκτήσουν με αγορά, καθώς ο γιατρός της Μίλαν πιστεύει ότι, αν και είναι ήδη 35 ετών, μπορεί να παίξει αρκετά καλό ποδόσφαιρο μέχρι το 2015.

Η μετακίνησή του από τις ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της μόδας συνδυάστηκε με την ανακήρυξή του ως κορυφαίου Βρετανού ποδοσφαιριστή, όχι για τις επιδόσεις του στα γήπεδα, αλλά για τους τεράστιους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Παρά τα πολλά χρήματα και τη χλιδάτη ζωή που κάνει, δηλώνει ότι λατρεύει την Ιταλία, ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται πλέον στο Μιλάνο και επιμένει ότι παραμένει προσγειωμένος: «Έχω μια οικογένεια που... πατάει στο έδαφος. Το ποδόσφαιρο σημαίνει τα πάντα για μένα. Είναι αυτό που έκανα και αυτό που θα κάνω».

Στην κορυφή της λίστας
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο πλούσιους ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό δημοσίευμα, η διαφορά της πρώτης από τη δεύτερη θέση, την οποία καταλαμβάνει ο συμπατριώτης του Μάικλ Όουεν, είναι πολύ μεγάλη. Τα έσοδα του Ντέιβιντ είναι τεράστια, αφού δεν εισπράττει μεγάλα ποσά μόνο από την μπάλα, αλλά και από τις διαφημίσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί. Την ίδια στιγμή η ακίνητη περιουσία του ανέρχεται, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σε 144 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, το συγκεκριμένο ποσό αφορά αυτά που έχει στο όνομά του, καθώς άλλα μεγέθη καθορίζουν το εύρος της οικονομικής δύναμης της συζύγου του Βικτόρια, η οποία εισπράττει επίσης γερά ποσά από τα δικαιώματά της ως μέλος των Spice Girls. Μπορεί λοιπόν οι φήμες να λένε ότι στο σπίτι των Μπέκαμ επικρατεί πανικός κάθε φορά που η Βικτόρια βγαίνει για ψώνια, καθώς ουδείς γνωρίζει πού θα σταματήσει το κοντέρ των εξόδων. Ποιος δίνει όμως τελικά σημασία σε ποσά της τάξης των 8-10.000 ευρώ τη στιγμή που το μεροκάματο καθένα από τους δύο σταρ της οικογένειας είναι κατά πολύ μεγαλύτερο;

Το αξεπέραστο ρεκόρ εξόδων της διάσημης τραγουδίστριας είναι όταν σε μπουτίκ του Λος Άντζελες κατάφερε και ξόδεψε 45.000 δολάρια σε λιγότερο από μία ώρα!

Μιλώντας για ρεκόρ πάντως, αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα σε ένα από τα συμβόλαια του Άγγλου σταρ με τον Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος τον υποχρέωσε να γδυθεί για χάρη της πασίγνωστης ιταλικής φίρμας εσωρούχων με αντάλλαγμα 10 εκατ. ευρώ το χρόνο. Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι, εκτός από το ποδόσφαιρο, τα έσοδα της οικογένειας καθημερινά αυξάνονται θεαματικά και από τις συνεργασίες του ποδοσφαιριστή με τις εταιρείες Emporio Armani, Adidas, Pepsi, Motorola, αλλά και την εταιρεία καλλυντικών Coty, που προωθεί αρώματα με τα ονόματα του ίδιου και της συζύγου του.