Ο Λάκης πάει... φυλακή

13.01.2009
Είναι γνωστές οι ευαισθησίες που έχει ο Λάκης Λαζόπουλος για διάφορες αδύναμες κοινωνικές ομάδες ή για ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα μιας άνετης ζωής.

Είναι γνωστές οι ευαισθησίες που έχει ο Λάκης Λαζόπουλος για διάφορες αδύναμες κοινωνικές ομάδες ή για ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα μιας άνετης ζωής. Μία από αυτές τις ομάδες είναι και οι άνθρωποι που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Στο πλαίσιο αυτής του της ευαισθησίας, λοιπόν, ο «Μr Αλ Τσαντίρι» θα δώσει μια παράσταση του θεατρικού του έργου «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη», προσφέροντάς τους έτσι ένα πολύτιμο δώρο και ικανοποιώντας την επιθυμία τους. Από την πρώτη του παρουσία στα καλλιτεχνικά πράγματα ο Λάκης Λαζόπουλος είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τους θαυμαστές του που είναι κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μελοποιήσει στίχους ανθρώπων που βρίσκονται στη φυλακή και έχει φτιάξει τραγούδια τα οποία μάλιστα ερμήνευσε ο ίδιος. Από την άλλη, μέχρι και σήμερα απαντάει σε όλες τις επιστολές και στα e-mail που του στέλνουν κάποιοι κρατούμενοι. Γράμματα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως καταθέσεις καρδιάς, κάτι που τον τιμάει ιδιαίτερα, σύμφωνα με όσα δηλώνει στους δικούς του ανθρώπους. Η επιθυμία τους αυτό το διάστημα είναι να μπορούσαν να παρακολουθήσουν την τόσο πολυσυζητημένη παράσταση «Βιολιστής στη στέγη», η οποία είναι και η αφορμή που τον «στερούνται» τηλεοπτικά τα βράδια της Τρίτης. Μια βραδιά που τους έβγαζε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και τους ομόρφαινε τη μέρα. Από την πλευρά του, ο Λάκης αυτόν τον καιρό στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει την επιθυμία τους έχει έρθει σε επαφή με κρατικούς φορείς του υπουργείου Δικαιοσύνης ζητώντας να πάρει άδεια και να δώσει μια παράσταση μετά το τέλος των ήδη προγραμματισμένων αποκλειστικά για εκείνους μέσα στη φυλακή Κορυδαλλού. Πρόκειται για μια διαδικασία αρκετά πολύπλοκη. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο ηθοποιός πριν πάρει την απόφαση για κάτι τέτοιο ρώτησε έναν έναν τους ηθοποιούς του θιάσου αν θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια ιδιαίτερη βραδιά.

Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, απάντησαν καταφατικά, κάνοντάς τον ακόμα πιο υπερήφανο που συνεργάζεται μαζί τους. Αμέσως μετά το τέλος των προγραμματισμένων παραστάσεων, λοιπόν, ο Λάκης Λαζόπουλος ελπίζει να δώσει όχι μία, αλλά αν είναι δυνατόν ακόμη και δύο παραστάσεις για τους συνανθρώπους μας που στερούνται την ελευθερία τους και βρίσκονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ