Αναγνωρίζεις ποιος διάσημος Έλληνας σεφ είναι ο σγουρομάλλης νεαρός της φωτογραφίας;

30.01.2022
Αναγνωρίζεις ποιος διάσημος Έλληνας σεφ είναι ο σγουρομάλλης νεαρός της φωτογραφίας;
Με αέρα από τα 70s η ασπρόμαυρη λήψη.

Πιθανότατα να τον έχεις αναγνωρίσει κιόλας. Ο λόγος για τον Λευτέρη Λαζάρου ο οποίος γύρισε τον χρόνο πίσω στη δεκαετία του 70 και μοιράστηκε μία στιγμή από ένα ταξίδι του στο Λονδίνο, όπως εξηγεί ο ίδιος στη λεζάντα.

Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς έλληνες σεφ ενώ το Βαρούλκο του διακρίνεται κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια. Έχει συνδέσει το όνομά του με το ψάρι και μαζί με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Γιάννη Λουκάκο άφησαν το δικό τους στίγμα στην ελληνική τηλεόραση ως οι κριτές του πρώτου Master Chef.

Μιλώντας στη Νικολέτα Μακρή και το womenonly.gr πριν από λίγο καιρό, ο Λευτέρης Λαζάρου είχε μοιραστεί ένα μυστικό που θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή εκείνων που θέλουν να μαγειρέψουν ψάρι σαν επαγγελματίες στην κουζίνα του σπιτιού τους:

Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι η κουζίνα έχει να κάνει αρχικά με σκέψη, ο ουρανίσκος να έχει λίγο γούστο και κατάθεση ψυχής. Αυτή είναι η μαγειρική. Και δεν χρειάζονται πολύπλοκα πράγματα. Δηλαδή να σας πω κάτι πολύ απλά. Αν έχετε καλή σχέση με τον ψαρά σας, πείτε του να σας φιλετάρει το ψάρι (λαυράκι, τσιπούρα, κολιό). Βάλτε λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, λίγο ξύσμα λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι και αλατίστε και λίγο τα υγρά. Βάλτε στη φωτιά να βράσουν πρώτα τα υγρά και μετά τα λιπαρά και βάλτε το φιλέτο μέσα για 3 λεπτά, γυρίστε το με 2 κουτάλια και από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά. Ψήστε και δυο κολοκυθάκια , ένα καρότο και μανιτάρια, χτυπήστε και ένα λαδολέμονο με μια κουταλιά μουστάρδα αρωματισμένη με μανταρίνι, έτσι για να ευλογήσω και τα γένια μου, χτυπήστε τα σε ένα multi και θα κάνετε πραγματικά ένα έδεσμα εξαιρετικό.