Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο: Αιμόφυρτος στο νοσοκομείο με τραύμα στο λαιμό

27.07.2020
Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο: Αιμόφυρτος στο νοσοκομείο με τραύμα στο λαιμό
Ο δημοσιογράφος έπεσε θύμα ενέδρας τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στα Βριλήσια.

Η είδηση κάνει από τις πρώτες πρωινές ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Ο Στέφανος Χίος δέχτηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γνωστός έλληνας δημοσιογράφος, εκδότης και παρουσιαστής ειδήσεων, δέχτηκε πυρά από αγνώστους και τραυματίστηκε.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ο δημοσιογράφος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, λίγο μετά τις 03:00, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό και άλλη μία στα πλευρά, ενώ άλλες βολίδες έχουν καρφωθεί στο αυτοκίνητό του. Οι δράστες διέφυγαν αφού τον πυροβόλησαν.

Ο Στέφανος Χίος διακομίστηκε αρχικά στο Σισμανόγλειο αιμόφυρτος και κατόπιν στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το τμήμα εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ ήδη ελέγχεται υλικό από τις κάμερες στην περιοχή και από το σπίτι του Στέφανου Χίου. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε δεχθεί απειλές και από ποιούς, ενώ είναι άγνωστο πότε θα είναι σε θέση να δώσει κατάθεση ο ίδιος.

Ο Στέφανος Χίος είναι ιδρυτής της εφημερίδας και διαδικτυακής εκπομπής Μακελειό, το οποίο έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής για ρατσιστικό, αντισημιτικό, ομοφοβικό, αντικομμουνιστικό και βίαιο περιεχόμενο, διάδοση ψευδών ειδήσεων, ενώ ο ίδιος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για προσβολή προσώπων.