Βουτηγμένη στο αίμα η Lady Gaga σοκάρει!

04.06.2010
Γνωστή για την έντονη τάση της προς την υπερβολή η εκκεντρική τραγουδίστρια δεν σταματά να προκαλεί σε κάθε της εμφάνιση. Μήπως όμως αυτή τη φορά το παράκανε;


Γνωστή για την έντονη τάση της προς την υπερβολή η εκκεντρική τραγουδίστρια δεν σταματά να προκαλεί σε κάθε της εμφάνιση. Μήπως όμως αυτή τη φορά το παράκανε;

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο "Monster Ball" η χορογραφία του τελευταίου της χιτ "Αλεχάντρο" θέλει τη Lady Gaga να παίζει με ένα σιντριβάνι αίματος, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, και μετά να περιφέρεται στη σκηνή με μια εμφάνιση σπλάτερ που σοκάρει.

Στην τελευταία συναυλία της στο Μάντσεστερ, χιλιάδες θαυμαστές και γονείς που είχαν πάει τα παιδιά τους να δουν την αγαπημένη τους τραγουδίστρια στη ΜΕΝ Arena, έμειναν εμβρόντητοι όταν εξελίχθηκε μπροστά τους η εξής σκηνή: η 24χρονη Gaga, ντυμένη με ένα μαύρο δερμάτινο κορμάκι, δέχτηκε επίθεση από έναν γοτθικά μαυροντυμένο χορευτή, ο οποίος τη δάγκωσε στο λαιμό επιχειρώντας, όπως φάνηκε, να τη φάει ζωντανή, αφού αμέσως πήδηξε από το σημείο άφθονο ψεύτικο κατακκόκινο αίμα που κάλυψε όλο το στέρνο της.

Η συγκεκριμένη εικόνα τάραξε ιδιαίτερα τους Βρετανούς, ιδιαίτερα αφού ήρθε λίγες ώρες μετά το μακελειό στην επαρχεία Κούμπρια, όπου 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν μετά την επίθεση που δέχτηκαν από οδηγό ταξί, ο οποίος εμφανίστηκε από το πουθενά και άνοιξε πυρ αδιακρίτως, πριν τελικά αυτοκτονήσει.

Επιπλέον, στο μυαλό πολλών, υπήρχε μια ακόμη φρικιαστική ιστορία νωπή που οδηγούσε αμέσως σε αυτονόητους συνειρμούς, και αφορούσε την ιστορία του αυτοονομαζόμενου και ως "Κανίβαλου με το τόξο" Στίβεν Γκρίφιθς (Stephen Griffiths) ο οποίος δολοφόνησε άγρια τρεις πόρνες στο κοντινό Μπράντφορντ.

Δεν ήταν λίγες οι μαμάδες που άρπαξαν τα παιδιά τους και έφυγαν χαρακτηρίζοντας το σόου χυδαίο και την ίδια τη Gaga εκτός ορίων. "Αυτό που έγινε στο Μπράντφορντ αλλά και την Κούμπρια, είναι πολύ φρέσκο στο μυαλό όλων. Ακόμη και αν η συγκεκριμένη σκηνή είναι κομμάτι του σόου, έπρεπε σε αυτή τη συναυλία να αλλαχθεί", ήταν το γενικό σχόλιο αντίδρασης που ακούστηκε από πολλούς, οι οποίοι δήλωσαν αηδιασμένοι από την εικόνα.

Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Gaga -κατά κόσμον Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα (Stefani Joanne Angelina Germanotta)- επιλέγει το αίμα ως μέρος του σόου της. Στην περσινή εκδήλωση για τα βραβεία του MTV είχε κάνει κάτι παρόμοιο, όχι όμως τόσο ακραίο. Στην αρχή της εμφάνισής της, είχε πέσει επάνω της ένα πολυέλαιος ο οποίος και την τραυμάτισε. Εκείνη συνέχισε αιμόφυρτη την ερμηνεία της "παίζοντας" ανάλογα τον ρόλο της.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή εμφάνισή της προκλητικής τραγουδίστριας η Λιν Κοστέλο (Lynn Costello) του συλλόγου "Μητέρες Ενάντια στη Βία" ("Mothers Against Violence") τη χαρακτήρισε παντελώς κακόγουστη, ενώ τόνισε την επικινδυνότητα που η οποιαδήποτε τέτοια πρακτική κρύβει. "Έχω πει επανειλημμένα ότι οι διάσημοι άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν ως μοντέλα για τα νέα παιδιά, θα πρέπει να έχουν πλήρη συναίσθηση αυτής της ευθύνης και να πράττουν αναλόγως", εξήγησε με πάθος, ενώ αναρωτήθηκε αν χωρίς αυτή τη συγκεκριμένη σκηνή, θα έκοβε λιγότερα εισιτήρια, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι αυτή είναι και η μοναδική ανησυχία "αυτών των ανθρώπων".

Η Gaga, που όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της κινδυνεύει από Λύκο, πρόκειται να εμφανιστεί και σήμερα στο Μάντσεστερ. Αύριο πηγαίνει στο Σέφιλντ και αμέσως μετά επιστρέφει στην Αμερική.

Όπως και να έχει πάντως, το τραγούδι "Αλεχάντρο" έχει γίνει ήδη μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος του βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε ακόμη να πάρετε μια πρώτη γεύση από το επίσημο κλιπ του, που αναμένεται σύντομα με αγωνία.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα