Αυτοκτονία ο θάνατος του Τζάκσον;

31.10.2011
Η δίκη για τον θάνατο του βασιλιά της ποπ συνεχίζεται με την υπεράσπιση να ολοκληρώνει τη δική της θέση.

Η δίκη για τον θάνατο του βασιλιά της ποπ συνεχίζεται με την υπεράσπιση να ολοκληρώνει τη δική της θέση.

Ο δρ. Πολ Γουάιτ (dr. Paul White) ήταν ο τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης για την υπόθεση που εκκρεμεί για το αν ο Κόνραντ Μιούρεϊ (Conrad Murray) είναι ή όχι ένοχος για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson). Θυμίζουμε ότι ο Τζάκο πέθανε από υπερβολική δόση Propofol τον Ιούνιο του 2009.

Ο γιατρός, ο οποίος τυγχάνει ειδικός στο συγκεκριμένο ισχυρό αναισθητικό αντέκρουσε έντονα τη θέση των κατηγόρων ότι ο Τζάκσον πέθανε από ποσότητα του Propofol που του χορήγησε ο Μιούρεϊ.

Συγκεκριμένα, ο Γουάιτ υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό αφού η ποσότητα του φαρμάκου που έδωσε ο Μιούρεϊ στον ασθενή του εκείνη την ημέρα δεν θεωρείται επικίνδυνη.

Αντίθετα, ο γιατρός υποστήριξε ότι τα 25mg Propofol για τα οποία γίνεται λόγος ήταν ίσα ίσα αρκετά να τον χαλαρώσουν και να κοιμηθεί, ενώ αντέδρασε έντονα στη θεωρία των κατηγόρων ότι ο Μιούρεϊ είχε δώσει στον Μάικλ εννέα φορές από 4mg Lorazepam το πρωί του θανάτου του.

"Αυτή η ποσότητα είναι τεράστια και αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο ο Τζάκσον θα είχε πεθάνει πολύ νωρίτερα", υποστήριξε ο Γουάιτ προσφέροντας ως το πιο ρεαλιστικό σενάριο, τον Τζάκσον να παίρνει μόνος του τουλάχιστον οκτώ χάπια από το ηρεμιστικό Lorazepam τη νύχτα της 24ης Ιουνίου 2009 ενώ γύρω στις 11:30 το επόμενο πρωί να έκανε μόνος του τη μοιραία ένεση του Propofol.

Για του λόγου το αληθές ο μάρτυρας έδειξε στο δικαστήριο πόσο εύκολο είναι για τον οποιονδήποτε να κάνει μόνος του μια τέτοιου είδους ένεση.

Με τον γιατρό Γουάιτ, η υπεράσπιση ολοκλήρωσε την υπόθεσή της και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η τελευταία φάση της δίκης με την πολυαναμενόμενη ετυμηγορία.

Ζωή Κίττα