Νύχτες στην Επίδαυρο

25.07.2011
Η παράσταση «Σκηνοβάτες» του Σταμάτη Φασουλή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου τράβηξε όλα τα φλας της επικαιρότητας.

Ραντεβού στην Επίδαυρο για την παράσταση «Σκηνοβάτες» του Σταμάτη Φασουλή έδωσαν οι λάτρεις του θεάτρου. Οπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος το αρχαίο θέατρο αποτέλεσε τόπο συνάντησης καλλιτεχνών, φιλότεχνων και κοσμικών, οι οποίοι κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις διακοπές τους προκειμένου να βιώσουν ένα ξεχωριστό βράδυ στην Αργολίδα.

Περίπου 3.000 θεατές, λοιπόν, απόλαυσαν τους «Σκηνοβάτες», μια πρωτότυπη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, η οποία διέθετε θέαμα, πολυπληθή θίασο, μουσική, τραγούδια, εκπληκτικά κοστούμια αλλά και ακροβάτες. Η υπόθεση τοποθετείται στο τέλος του 2ου αιώνα μ.Χ., την εποχή που η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αρχίζει να φθίνει.

Τρεις θίασοι που προέρχονται από τρεις άκρες τη αυτοκρατορίας φθάνουν σ’ ένα αρχαίο θέατρο και στήνουν τους δικούς τους αυτοσχέδιους δραματικούς αγώνες κατά το πρότυπο του ένδοξου παρελθόντος, προσπαθώντας να το αναβιώσουν. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικές ερμηνείες και άφθονο γέλιο που κράτησαν ψηλά το ενδιαφέρον του κοινού και τις δυόμισι ώρες της παράστασης.

Οι «Σκηνοβάτες» παρουσιάστηκαν σε 2 παραστάσεις στην Επίδαυρο και στη συνέχεια θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα.

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
[email protected]