Και το Σάββατο αυτό θα σηκώσουμε δεύτερο ευρωπαϊκό!!!

11.05.2011
Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ξένων κι Ελλήνων ο Λούκας Γιώργκας και η ελληνική αποστολή όχι μόνο δεν καταποντίστηκαν στον πρώτο ημιτελικό της Γιουροβίζιον, αλλά πήραν το εισιτήριο του τελικού

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ξένων κι Ελλήνων ο Λούκας Γιώργκας και η ελληνική αποστολή όχι μόνο δεν καταποντίστηκαν στον πρώτο ημιτελικό της Γιουροβίζιον, αλλά πήραν το εισιτήριο του τελικού. Ένα εισιτήριο, που μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι δε θα το παίρναμε, αφού όλοι μιλούσαν για ένα «θρίλερ» με την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό.

Αλλά η επιβλητική εμφάνιση του Λούκα επί σκηνής (ειδικά οι δυο στροφές που έριξε ξεσήκωσαν κυρίως το ούτως ή άλλως ξεσηκωμένο γυναικείο πλήθος με τον αοιδό) δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ευρωπαίους. Εξάλλου, το Dusseldorf Arena δε σταμάτησε λεπτό να χειροκρότει ενθουσιασμένο όση ώρα η ελληνική αποστολή ήταν στη σκηνή, ενώ στη ζεϊμπεκιά είχαν… το κεφάλι ψηλά και τα χέρια ανοικτά!!!

Η αγωνία μας αν θα πάρουμε το πολυπόθητο εισιτήριο του τελικού έλαβε πολύ νωρίς τέλος, αφού το όνομα της Ελλάδας ακούστηκε τρίτο. Η σειρά είναι τυχαία, αλλά λίγη σημασία έχει η θέση που κατέκτησε στον ημιτελικό. Το θέμα είναι ότι περάσαμε τη στιγμή που όλοι μας είχαν ξεγραμμένους. Κι εμείς οι ίδιοι το πιστεύαμε αυτό, μη βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω. Αλλά εδώ που τα λέμε, με αυτά που είδαμε απόψε, με το μπαρδόν κιόλας, αλλά ο Λούκας είναι καλύτερος από άλλες χώρες που προκρίθηκαν, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε, γιατί τελικά… την έχει η ψυχή μας τη φωτιά!!!

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό είναι οι εξής:

Σερβία

Λιθουανία

Ελλάδα

Αζερμπαϊτζάν

Γεωργία

Ελβετία

Ουγγαρία

Φινλανδία

Ρωσία

Ισλανδία

Την Πέμπτη στις 22.00 θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός, όπου άλλες είκοσι χώρες (μεταξύ αυτών και η Κύπρος) θα διεκδικήσουν τα δέκα εισιτήρια του τελικού. Σε αυτόν έχουν περάσει απευθείας οι λεγόμενες BIG5 χώρες του θεσμού, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία που επιστρέφει μετά από χρόνια απουσίας.

Δες και την χτεσινοβραδινή εμφάνιση του Λούκα και του Stereo Mike και θαύμασε το ζεϊμπέκικο του: