Τατιάνα - Ευαγγελάτος μαζί στο δελτίο;

19.06.2008
Πρόκειται για ένα ακόμα σενάριο που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία ή για κάτι δεδομένο; Η Τατιάνα φεύγει από τη μεσημεριανή ζώνη; Απάντησε θετικά στα κελεύσματα της διοίκησης του ΑΝΤ1;
Πρόκειται για ένα ακόμα σενάριο που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία ή για κάτι δεδομένο; Η Τατιάνα φεύγει από τη μεσημεριανή ζώνη; Απάντησε θετικά στα κελεύσματα της διοίκησης του ΑΝΤ1; Θα επιστρέψει στο δελτίο και, αν ναι, τι ρόλο έπαιξε το «σπάσιμο» της κουβέντας με τη Μάρα Ζαχαρέα; Το ΛΟΙΠΟΝ σήμερα φέρνει στο φως στοιχεία για την πρόταση που δέχθηκε η «αρχόντισσα» της μεσημεριανής ζώνης από τους επιτελείς του καναλιού να αλλάξει προφίλ ή ώρα μετάδοσης.

Σενάρια επί σεναρίων το τελευταίο διάστημα δεν αφήνουν σε ησυχία τους σταρ της TV. Είναι δε τόση η πίεση που δέχονται από τους τηλεοπτικούς κριτικούς για να πουν μία και μόνο λέξη, που πολλές φορές αρνούνται μέχρι και να απαντήσουν στις εισερχόμενες κλήσεις. Το σίγουρο είναι πως ειδικά στον ενημερωτικό τομέα η ανθρωπογεωγραφία αναμένεται να αλλάξει ραγδαία με το ξεκίνημα κιόλας της νέας σεζόν το Σεπτέμβριο. Όταν αναφερόμαστε βέβαια στον ενημερωτικό τομέα, δεν εννοούμε μόνο τις ειδήσεις. Το κανάλι που φέτος πέρασε από πολλά κύματα, χάνοντας οριστικά την πρώτη θέση στους δείκτες τηλεθέασης, ήταν ο ΑΝΤ1. Μάλιστα, η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη από δημιουργίας του, καθώς δεν ήταν λίγοι οι μήνες που η συνολική τηλεθέαση του καναλιού ήταν χαμηλότερη ακόμα και από εκείνη του Alpha. Αποτέλεσμα όλων αυτών; Να κοπούν σειρές, εκπομπές και πρόσωπα. Ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται γι αυτά τα λάθη, ο νέος ισχυρός άντρας του Ομίλου, ο Θοδωρής Κυριακού, προχωράει σε κινήσεις και συζητάει προτάσεις που θα αναβαθμίσουν το πρόγραμμα, θα μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα και θα στοχεύσουν στο περιζήτητο κοινό 15-44 με επιτυχία.

Το στοίχημα με την Τατιάνα
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν οι όποιες κουβέντες με τη Μάρα Ζαχαρέα δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η συνάδελφος να κατηφορίσει προς το κανάλι του Περιστερίου, το Alter. Στη θέση της Μάρας οι επιτελείς του καναλιού είδαν στο δελτίο ειδήσεων την Τατιάνα Στεφανίδου. Επίσης, είχαν κοινοποιήσει σε κλειστές συσκέψεις την ανάγκη αλλαγής του προφίλ της γι αυτόν το σκοπό. Η «ολική επαναφορά» της Τατιάνας στο δελτίο ήταν μια σκέψη που είχε καιρό τώρα στο μυαλό του ο Θοδωρής Κυριακού. Μάλιστα, το σχήμα με δύο παρουσιαστές ήταν και παραμένει η εναλλακτική πρόταση στον ανταγωνισμό. Και τι καλύτερο και εναλλακτικό από το να διαθέτεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ένα ζευγάρι τόσο στη ζωή όσο και στην παρουσίαση. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η πρώτη απάντηση της Τατιάνας ήταν αρνητική. Και αυτό διότι θεωρεί πως έχει να δώσει πολλά ακόμη στη μεσημεριανή ζώνη. Ωστόσο, εδώ και μερικές εβδομάδες δοκιμάζει θέματα που αποτελούν «ουρά» της επικαιρότητας, «στοχεύοντας» στην ανταπόκριση κοινών που μέχρι σήμερα δεν παρακολουθούσαν την εκπομπή της, ενώ οι πειραματισμοί θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η απόφαση της Τατιάνας, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, προβλέπεται ότι θα είναι θετική, αφού θέλει να βοηθήσει τόσο τον ΑΝΤ1 όσο και το σύζυγό της Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος έχει την ευθύνη του δελτίου.

Γι αυτό άλλωστε έχει συζητήσει κι ένα ακόμα ενδεχόμενο: τη μεταφορά της επιτυχημένης εκπομπής της με τίτλο «Αξίζει να το δεις» ακριβώς πριν από το δελτίο, έτσι ώστε να του δίνει το απαραίτητο υψηλό lead in.