Θα φύγω για την... Αυστραλία!

13.01.2011
Τι συμβαίνει με τη Ρίκα Βαγιάννη; Γιατί πήρε τον ομματιών της και αποκάλυψε από τη στήλη της στην εφημερίδα «Έθνος» ότι ετοιμάζεται να φύγει για Αυστραλία;

Τι συμβαίνει με τη Ρίκα Βαγιάννη; Γιατί πήρε τον ομματιών της και αποκάλυψε από τη στήλη της στην εφημερίδα «Έθνος» ότι ετοιμάζεται να φύγει για Αυστραλία; Τη στεναχώρησε κάτι τόσο πολύ στην τηλεόραση; Τίποτα απ’ όλα αυτά. Απλώς η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έβαλε την οικογένειά της πάνω από την καριέρα της.

«Η φυγή η δική μας άρχισε εδώ και χρόνια, όταν η πρόκληση της διεθνούς έρευνας στο επιστημονικό του αντικείμενο έκανε τον άντρα μου να βρυχηθεί γλυκά, αλλά αποφασιστικά: ?Ώρα να τα μαζεύουμε?», περιέγραψε η Ρίκα Βαγιάννη στο τελευταίο κείμενό της. Άλλωστε, η παρουσιάστρια φέτος έμεινε εκτός τηλεόρασης. Έτσι, αναγκάστηκε να αφήσει και τη στήλη της στην εφημερίδα ύστερα από 6 χρόνια, αλλά και τη ζωή της έτσι όπως την ήξερε και να φύγει στο εξωτερικό, για ένα χρόνο σίγουρα, αν και η ίδια το χαρακτηρίζει «επαγγελματική αποστολή».

«Πολλοί Έλληνες θέλουν να φύγουν σ’ αυτή τη φάση. Τι γεύση έχει η φυγή; Είναι γλυκιά, μια γεύση Γης της επαγγελίας ή μια πικρή γεύση ξενιτιάς; Αυτό, λοιπόν, είναι το τέλος της στήλης, πιθανόν και της δουλειάς, αλλά και της ζωής μου όπως την ήξερα», συμπλήρωσε.

Η ίδια λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για την Αυστραλία μοιράστηκε το μυστικό της και με την Ελένη Μενεγάκη στον «Καφέ» της. Κι ενώ όλοι έψαχναν να βρουν τι εκνεύρισε ή απογοήτευσε τη Ρίκα, εκείνη έλυσε όλες τις απορίες τους: «Δεν έχει τίποτα μυστήριο ή παράξενο αυτή η ιστορία. Ο σύζυγός μου είναι πανεπιστημιακός. Πολλές φορές οι δουλειές του τον τραβάνε στο εξωτερικό. Απλώς είπαμε να τα κάνουμε όλα πιο οργανωμένα αυτή τη φορά. Να πάμε όλη η οικογένεια μαζί». Έτσι, αποφάσισε να ακολουθήσει το σύζυγό της, που πήρε μια καλή θέση σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Η οικογένειά της είναι πάνω απ’ όλα, κάτι που απέδειξε με αυτή την απόφασή της.