Πώς «τρώνε» τον Παπαδάκη

10.01.2011
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελισσεται η παραμονή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και, όπως όλα δείχνουν, η χρόνια που ξεκίνησε σηματοδοτεί ραγδαίες αλλαγές στην πρωινή ζώνη του καναλιού του Αμαρουσίου.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελισσεται η παραμονή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και, όπως όλα δείχνουν, η χρόνια που ξεκίνησε σηματοδοτεί ραγδαίες αλλαγές στην πρωινή ζώνη του καναλιού του Αμαρουσίου. Ο «πατριάρχης» του πρωινού γνωρίζει πολύ καλά όσα λέγονται και ακούγονται στο παρασκήνιο, αλλά προς το παρόν κρατάει κλειστά τα χαρτιά του...

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η εικοσάχρονη σχέση του «Καλημέρα Ελλάδα» με το κανάλι του Αμαρουσίου περνάει κρίση. Η οποία δεν οφείλεται βέβαια σε προσωπικές διαφορές ή επαγγελματικές διαφωνίες, αλλά στην οικονομική κρίση, που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην τηλεόραση, ειδικά στην πρωινή ζώνη, όπου τίποτα δεν φαίνεται να συγκρατεί την πτώση της διαφημιστικής δαπάνης. Και καλώς ή κακώς το συμβόλαιο του Γιώργου Παπαδάκη με τον ΑΝΤ1 δεν είναι μόνο το ακριβότερο στο κανάλι, αλλά και ένα από τα υψηλότερα στην ελληνική τηλεόραση. Όλα αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η νέα στρατηγική του ΑΝΤ1 θέλει το πρόγραμμα του σταθμού από την επόμενη σεζόν να αλλάζει ριζικά και να προσαρμόζεται στα νέα οικονομικά δεδομένα δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για σενάρια, καθώς, όπως λέει ο λαός μας, «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».

Η αρχή
Δεν έχουν περάσει ούτε 15 ημέρες από τότε που ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδάκης ανακίνησε το θέμα. «Επειδή με ρωτάνε και δεν ξέρω να απαντήσω, ακούγεται ότι θα έρθουν τα παιδιά (Καραμέρος - Χαριτάτος) στη θέση μου και ο Αρναούτογλου με την Μπουλέ στη ζώνη 10:00-13:00. Ξέρεις τίποτα γι’ αυτό;» ρώτησε ο παρουσιαστής την καλεσμένη του Ντέπυ Γκολεμά, για να εισπράξει την απάντηση: «Κάτι έχει πάρει το αφτί μου», αφήνοντάς τον άφωνο...

Συζητήσεις που «πάγωσαν»
Επίσημα το συμβόλαιό του λήγει το Δεκέμβριο του 2011. Κι αν παλαιότερα οι συζητήσεις της ανανέωσης ξεκινούσαν μήνες πριν, προς το παρόν ισχύει το «σιγή ασυρμάτου». Ο δημοσιογράφος είχε ξεκινήσει συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Γιώργο Λεβέντη, όταν όμως ο δεύτερος αντικαταστάθηκε από τον Αλεξάντερ Χόλαντ στη γενική διεύθυνση του ΑΝΤ1, το θέμα «πάγωσε». Ως γνωστόν, ο Γερμανός τεχνοκράτης θέλει να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στο σταθμό, που κύριο στόχο θα έχουν τη μείωση του κόστους, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα
Όπως αναφέραμε παραπάνω, το συμβόλαιο του Γιώργου Παπαδάκη είναι το υψηλότερο αυτή τη στιγμή στον ΑΝΤ1, ενώ ο Γιώργος Καραμέρος και ο Σπύρος Χαριτάτος αμείβονται με λιγότερα χρήματα.

Το σενάριο λοιπόν για το οποίο ρώτησε ο ίδιος την Ντέπυ Γκολεμά υφίσταται, αλλά με μια μικρή παραλλαγή. Ναι μεν έχει ακουστεί πως για τη ζώνη 07:00-10:00 υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε τον Σπύρο και τον Γιώργο, ωστόσο για το 10:00-13:00 το όνομα που ακούγεται για παρτενέρ του Γρηγόρη Αρναούτογλου δεν είναι αυτό της Νάντιας Μπουλέ, αλλά της Ευγενίας Μανωλίδου. Κάποιοι μάλιστα την ώρα που ο Γρηγόρης δεν αποκλείει τίποτα για το τι θα γίνει μετά τη λήξη του συμβολαίου του με το Mega, βλέπουν πίσω από την απόφαση της μαέστρου να επιστρέψει στο Μαρούσι και στο «Ελλάδα, έχεις ταλέντο» κρυφές συζητήσεις που έχουν γίνει για την επόμενη σεζόν και αφορούν την πρωινή ζώνη. Όπως και να έχει, αν τελικά και ο Γρηγόρης αποφασίσει να μετακομίσει στον ΑΝΤ1, θα το κάνει με πολύ χαμηλότερες αποδοχές απ’ όσα έπαιρνε τα τελευταία χρόνια στο Mega.

Το «μαχαίρι» στις αμοιβές και η χρυσή τομή
Αν ο Σπύρος και ο Γιώργος μετακινηθούν στο 07:00-10:00 (ζώνη που έχουν υπηρετήσει με επιτυχία στο παρελθόν, τόσο το καλοκαίρι ως αντικαταστάτες του Γιώργου Παπαδάκη όσο και πρωινά του Σαββατοκύριακου) θα υποστούν και αυτοί μείωση στις αποδοχές τους, παρά το γεγονός ότι είναι από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους παρουσιαστές του ΑΝΤ1.

Τι θα κάνει όμως ο Γιώργος Παπαδάκης; Ο ίδιος μιλώντας σε συναδέλφους του είπε: «Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Αυτός που είναι αρμόδιος να απαντήσει για το θέμα του συμβολαίου μου με το σταθμό είναι ο ίδιος ο ΑΝΤ1. Ό,τι και να πω εγώ θα είναι υποκειμενικό. Ρωτήστε λοιπόν εκεί και ό,τι σας απαντήσουν πείτε μου κι εμένα για να ξέρω». Κι ενώ κάποια τολμηρά σενάρια κάνουν λόγο ακόμη και για συναινετικό διαζύγιο στο τέλος αυτής της σεζόν, κάποιοι άλλοι λένε πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. Ποια θα είναι αυτή; Ίσως η ένταξη του δημοσιογράφου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων σε ρόλο βασικού σχολιαστή δίπλα στη Μαρία Χούκλη και παράλληλα η παρουσίαση βραδινής ενημερωτικής εκπομπής, που αυτή τη στιγμή λείπει από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1.