Τι έχουμε:
Για τη ζύμη:
- 3-3 1/2 φλιτζ. αλεύρι, σκληρό
- 1/4 φλιτζ. γάλα, χλιαρό
- 3 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη
- 1/4 φλιτζ. νερό, χλιαρό
- 3-4 αβγά, χτυπημένα
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 15 γραμ. μαγιά, νωπή
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- αλεύρι για τα φορμάκια
- μαργαρίνη για τα φορμάκια
- φορμάκια, μέτρια σε μέγεθος
Για τη γέμιση:
- 500 γραμ. Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
- 5 κουταλιές ζάχαρη, άχνη
- 1 βανίλια
- σακούλα ζαχαροπλαστικής
Για το σιρόπι:
- 2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζ. νερό
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές ρούμι
- Για το γαρνίρισμα:
- γλυκό κουταλιού κεράσι
- σιρόπι κεράσι
Τι κάνουμε:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αβγά, το αλεύρι και τη διαλυμένη μαγιά. Χτυπάμε για 1 λεπτό στη χαμηλή ταχύτητα και για άλλα 2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα, φροντίζοντας να καθαρίζουμε συχνά τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος, έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο.
Κατόπιν, τη χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα για να ξεφουσκώσει και γεμίζουμε τα φορμάκια, έως τη μέση φροντίζοντας πρώτα να τα αλείψουμε με μαργαρίνη και να τα αλευρώσουμε.
Σκεπάζουμε τα φορμάκια με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για να ξαναφουσκώσει και να ανέβει η ζύμη σχεδόν μέχρι το χείλος τους. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, έως ότου γίνουν σιρόπι.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τα σαβαρέν από τον φούρνο, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τα περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι και να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και με ένα μαχαίρι τα χαράζουμε διαγώνια.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, έως ότου γίνουν σαντιγί.
Βάζουμε τη σαντιγί στη σακούλα ζαχαροπλαστικής, σηκώνουμε το επάνω μέρος από κάθε σαβαρέν και τα γεμίζουμε.
Σερβίρουμε, γαρνίροντας με γλυκό και σιρόπι κεράσι.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.