Εκμέκ ...της ώρας

14.04.2008
Γρήγορο για να το απολαμβάνουμε συνέχεια!

Τι έχουμε:

Για τη βάση:

  • 1/2 κιλό κανταϊφι
  • 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα, καβουρδισμένη και ψιλοκομμένη

Για το σιρόπι:

  • 5 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 1/2 φλιτζ. νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Για την ενδιάμεση στρώση:

  • 1/2 κιλό παγωτό, καϊμάκι

Για τη σαντιγί:

  • 500 ml Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
  • 5 κουταλιές ζάχαρη, άχνη
  • 1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα:

  • γλυκό και σιρόπι κεράσι
  • φιστίκια Αιγίνης,
  • ψιλοκομμένα

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Τραβάμε με τα δάχτυλά μας το κανταϊφι, ώστε οι ίνες του να ανοίξουν και να αφρατέψει.

Αλείφουμε ένα ταψί με 2 κουταλιές από τη μαργαρίνη, απλώνουμε το κανταϊφι, πασπαλίζουμε με την αμυγδαλόψιχα και το περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 5-6 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.

Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 5 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο το κανταϊφι, αφήνουμε να κρυώσει, το περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ, μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια, έως ότου γίνουν σαντιγί.

Μοιράζουμε το κανταϊφι σε ατομικά φορμάκια και περιχύνουμε με λίγο από το σιρόπι που υπάρχει στο ταψί.

Απλώνουμε μια στρώση παγωτό και στη συνέχεια, γεμίζουμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη σαντιγί και φτιάχνουμε κύματα πάνω από το παγωτό.

Γαρνίρουμε με το γλυκό και το σιρόπι κεράσι, πασπαλίζουμε με λίγα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να φτιάξουμε τη βάση από την προηγούμενη ημέρα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ