Τι έχουμε:
- 300 γραμ. μπισκότα, κομμένα σε κομματάκια
- 1 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 λαδόκολλα, κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
- ατομικά φορμάκια
Για την κρέμα:
- 300 γραμ. Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
- 400 γραμ. τυρί, κρέμα
Για το γαρνίρισμα:
- φρούτα της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα και ανακατεμένα με σιρόπι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τα μπισκότα στο κονιάκ, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Κατόπιν, χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη, έως ότου ασπρίσει, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε, έως ότου ενωθούν.
Στρώνουμε σε κάθε φορμάκι ένα κομμάτι από τη λαδόκολλα και μοιράζουμε το μείγμα με τα μπισκότα.
Πατάμε με ένα κουτάλι το μείγμα, ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση, πάχους περίπου 1 εκατοστού.
Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης. Στη συνέχεια, τα στύβουμε καλά με τα δάχτυλά μας και τα λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ζεστό νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ, έως ότου γίνει σαντιγί. Κατόπιν, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα με τη ζελατίνη, ανακατεύοντας για να απορροφηθεί.
Βγάζουμε από το ψυγείο τα φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα της κρέμας.
Βάζουμε ξανά τα φορμάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να παγώσουν πολύ καλά.
Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε την επιφάνεια από κάθε τσιζ κέικ με φρούτα και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί σε φορμάκια, να βάλουμε το γλυκό σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.