Τι έχουμε:
- 1 λάχανο, περίπου 3 κιλά ή 2 μικρά, τουρσί
- 1 κιλό κιμά, χοιρινό
- 1 φλιτζ. ρύζι
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 3-4 ποτήρια νερό
- 5-6 κόκκους μοσχοπίπερο
- πιπέρι
- αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
- άνηθο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, πιπέρι και αλάτι.
Αφαιρούμε ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κατόπιν, γεμίζουμε το καθένα με μία κουταλιά από το μείγμα του κιμά και τα τυλίγουμε σε ρολά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε μερικά φύλλα λάχανου και βάζουμε σε στρώσεις τα ρολά.
Κατόπιν, προσθέτουμε το λάδι, το νερό και τους κόκκους του μοσχοπίπερου.
Καλύπτουμε τα ρολά με ένα πιάτο για να μείνουν σταθερά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
Οταν βράσουν, σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με άνηθο και πιπέρι.
Συμβουλή
Εάν χρησιμοποιήσουμε λάχανο τουρσί δεν το ξεπλένουμε.
Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.