Ντομάτες γεμιστές με μελιτζάνα και κιμά

11.06.2009
Εύκολο και χορταστικό ορεκτικό!

Τι έχουμε:

  • 5-6 ντομάτες
  • 2 μελιτζάνες
  • 250 γραμ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λωρίδες, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεπικρίσουν.

Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με μισό φλιτζάνι από το Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό, έως ότου μαλακώσουν.

Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι το πάνω μέρος τους οριζόντια, με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα τους και τις αλατοπιπερώνουμε, εσωτερικά. Κατόπιν, τις αναποδογυρίζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν από τα υγρά τους.

Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι, το υπόλοιπο Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το δεύτερο κρεμμύδι, το καρότο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το καθένα με μια λωρίδα μελιτζάνας.

Βάζουμε μέσα σε κάθε ντομάτα ένα δεματάκι μελιτζάνας-κιμά και αφού τις γεμίσουμε όλες τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.

Περιχύνουμε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, με 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά και λίγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.

Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα φρέσκια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ