Τι έχουμε:
- 1 κιλό μπακαλιάρο
- 1 φλιτζ. Άλτις Ελιές Τραγανές Πράσινες
- 3 φλιτζ. σπιτική τομάτα από τον τρίφτη
- 1 φλιτζ. Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 5-6 φιλέτα αντζούγιας
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- φέτες λεμονιού
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Τι κάνουμε:
Από την προηγούμενη ημέρα βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με νερό για να ξαρμυρίσει, φροντίζοντας να αλλάξουμε το νερό 3-4 φορές.
Την επόμενη μέρα, τον καθαρίζουμε από την πέτσα και τα κόκαλα, τον κόβουμε σε κομμάτια, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έως ότου χρυσίσουν. Προσθέτουμε την τομάτα, πιπέρι, 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα φιλέτα αντζούγιας σε ένα μπολ με νερό, τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
Στη συνέχεια, τυλίγουμε κάθε ελιά με ένα κομμάτι αντζούγιας.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τη σάλτσα του, με 2-3 τυλιγμένες ελιές και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μαϊντανό.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες.
Το κατάλληλο κρασί: Ασύρτικο.