Τι έχουμε:
- 1 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη ελαφρά
- 1 φλιτζ. τυρί σε κρέμα
- 1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 φλιτζ. τυρί Gruyere, τριμμένο
- 1 ποτηράκι κρασί, λευκό
- 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λαδόκολλα
Για το σερβίρισμα:
- 1/2 κιλό πατάτες, μικρές
- 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 25 λεπτά έως ότου μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε, τις αλείφουμε με τη μισή από τη μαργαρίνη, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι, στρωμμένο με τη λαδόκολλα.
Τις ψήνουμε κάτω από το γκριλ του φούρνου για 5-6 λεπτά ώστε να ροδίσουν.
Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.
Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έως ότου μαλακώσει.
Προσθέτουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιόμορφο.
Ρίχνουμε το μείγμα στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.
Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τις πατάτες, το μαϊντανό, πιπέρι, κατόπιν τις καρφώνουμε στα ειδικά πιρούνια για φοντί, τις βουτάμε στο μείγμα των τυριών και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για μοσχοκάρυδο να χρησιμοποιήσουμε πάπρικα, γλυκιά.