Τι έχουμε:
- 5-6 ψωμάκια, στρογγυλά
- 250 γραμ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
- 250 γραμ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 2 ποτηράκια κρασί, λευκό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά δεντρολίβανο
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- κρουτόν
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.
Τρίβουμε ένα αντικολλητικό σκεύος με μια σκελίδα σκόρδου, ρίχνουμε το κρασί και το ζεσταίνουμε ελαφρά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο, ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ειδικό σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.
Εν τω μεταξύ κόβουμε οριζόντια κάθε ψωμάκι και βγάζουμε με τα δάχτυλά μας ή με ένα κουτάλι την περισσότερη ψίχα από το κάτω μέρος τους.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε ένα ένα τα ψωμάκια με το μείγμα των τυριών, τα κλείνουμε με το πάνω μέρος τους και σερβίρουμε, γαρνίροντας με κρουτόν.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένα αλλαντικά της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο κρασί: Ασύρτικο.